woensdag 14 augustus 2024

Het Verhaal van Sela Onze Spaanse Señorita!

Op 17 april was het zover: wij (Anne & Martin) mochten Sela, de kat die we hadden geadopteerd uit Spanje, eindelijk ophalen in Barneveld. Sela is een prachtige lapjeskat met medium lange haren. Vanaf het eerste moment dat we haar foto’s zagen, waren we op slag verliefd.

Sela was nog geen jaar oud toen we haar gingen ophalen. Vanaf het eerste moment dat ze ons zag, toonde ze meteen haar aanhankelijke karakter. Ze zocht direct contact en wilde tijdens de rit naar huis alleen maar aandacht krijgen.

Aankomst en Eerste Dagen

Hoewel we waren gewaarschuwd dat ze misschien wat stress zou ervaren door de lange reis, bleek daar thuis weinig van. We hadden haar reismandje op zolder geopend, zodat ze rustig kon wennen aan haar nieuwe omgeving. Maar Sela had daar totaal geen behoefte aan. Ze liep meteen met ons mee, kwam direct op schoot zitten, en wilde alleen maar geaaid worden. Ze leek zich direct thuis te voelen en voor ons was dat een echte opluchting!

Sela’s Leven in Nederland

Sela is een aanhankelijke, energieke kat die graag de aandacht van iedereen wil, zelfs voor haar onbekenden. Ze is zelfs al voorzichtig begonnen met het verkennen van onze tuin, weliswaar met een tuigje, zodat we haar goed in de gaten kunnen houden.

Binnen gedraagt ze zich heel ontspannen en komt ze ons graag opzoeken als we bijvoorbeeld op de bank zitten. Maar ook de zonnige hoekjes in huis zijn favoriet, want ondanks haar nieuwe omgeving blijft ze een Spaanse dame.

We zorgen goed voor haar met veel verschillende speeltjes en af en toe een snack. Wanneer we een balletje door het huis rollen, jaagt ze er met enthousiasme achteraan en maakt ze soms ook indrukwekkende sprongen om hem uit de lucht te grijpen.

Een Gezellig Huisgenootje

We zijn erg blij met Sela en krijgen vaak positieve reacties over haar. Ze past goed bij ons, en we zijn blij dat ze bij ons thuis is. We hebben een digitaal album gemaakt waarin we haar avonturen bijhouden, en we mooie momenten makkelijk kunnen delen en terugkijken.

Sela is een fijne aanvulling, en we kijken ernaar uit om nog veel mooie momenten met haar te beleven!

 








1 opmerking: