zaterdag 31 augustus 2024

Er was eens … een lief hondje

Een lief, vrolijk, energiek en nieuwsgierig hondje in Spanje. Ze woonde bij een jager samen met andere hondjes. Ze was bedoeld om mee op jacht te gaan, maar snapte niet wat er van haar verwacht werd. Ze deed haar best, want haar wil om te ‘pleasen’ was groot. Maar desondanks bleek ze niet voor de jacht geschikt. Ze was gewoon te lief. De boze jager dumpte haar daarom in een dodingsstation, waar ze bang en onzeker haar lot afwachtte.

Maar er waren ook engelen. Rechtstreeks gestuurd vanuit de hondenhemel. Op aarde hebben zij een refugio ACE|Shin opgericht waar gedumpte hondjes eten, liefde en verzorging krijgen en waar ze mogen wachten op hun gouden mandje. Zo kwamen deze engelen ook dit hondje halen en noemde haar Ayita. Hun aarstengel Fabienne was ervan overtuigd dat zij snel haar gouden mandje zou vinden, want ze was zoals zij het zei ‘boterzacht’ en ook de verzorgers hadden niets dan superlatieven voor haar. Maar ondanks dat ze haar zelfs een keer als hondje van de week hadden gepresenteerd, viel ze niemand op en bleef ze tevergeefs wachten. Inmiddels verstreek er ruim een jaar ๐Ÿฅน.

En daar was eens een vrouwtje in het verre Nederland. Zij was al ruim twee maanden in diepe rouw om het verlies van haar Labradoodle Ted. Ted was 11 jaar lang haar grote liefde en onvoorwaardelijke steun en toeverlaat geweest. Ze hadden samen veel mooie, maar ook moeilijke tijden meegemaakt. Ondanks haar verdriet begon ze toch te denken aan een nieuw maatje. Het was zo stil in huis en dat maakte haar depressief. Via haar zus Angelique, ook een engel van ACE|Shin, had ze gehoord van de refugio. Voorzichtig was ze al eens op de website gaan kijken voor een nieuw vriendinnetje. Ze had al een paar lieve hondjes bekeken, toen haar zus Ayita voorstelde. Want ook nu was zij weer niet meteen opgevallen. Echter toen ze haar eenmaal zag was er meteen een licht sprongetje in haar hart. Verzorgers van ACE|Shin hadden Ayita al eens mee in de auto naar het strand en een terras genomen en dat vond ze allemaal helemaal leuk. Dit leek de perfecte match, want het vrouwtje zocht precies zo’n maatje waarmee ze er samen op uit kon trekken om nieuwe avontuurtjes te beleven. Dus het besluit tot adoptie werd definitief genomen.

Voordat er plaats was op transport naar Nederland voor Ayita, besloot het vrouwtje een weekend naar Spanje te gaan om haar daar vast een keer op te zoeken. Als er nog enige twijfel had bestaan, dan was die meteen weg toen ze elkaar ontmoetten. Love at first sight❤️ Met pijn in haar hart moesten ze even nog tijdelijk afscheid nemen en konden beiden niet wachten tot ze in Nederland opnieuw herenigd zouden worden en dan forever …

Gelukkig voor beiden duurde het wachten niet lang, want een paar dagen later was er al plaats op een transport. Het vrouwtje bereidde thuis letterlijk het gouden mandje voor en bedacht een mooie nieuwe naam. Niet dat haar huidige naam niet mooi was, maar deze leek teveel op de eigen naam van het vrouwtje (Anita). De nieuwe naam was snel gevonden: Saartje, afgeleid van Sarah wat vorstin betekent. Want รฉรฉn ding was zeker Saartje zou voortaan als koninginnetje behandeld gaan worden ๐Ÿ˜Š๐Ÿ‘‘.

Een paar dagen later was daar het vreugdevolle weerzien. Saartje leek echt vol blijdschap te vragen: “Mag ik nu echt met je mee?

En in het nieuwe forever home van Saartje voelde ze zich al heel snel thuis. Vanaf de eerste dag pakte ze het vrouwtje en iedereen om haar heen in met haar ontwapende karakter. Tot verbazing van het vrouwtje was ze zelfs al meteen zindelijk. Ook aan de nieuwe naam was ze gauw gewend en reageerde hier goed op. Ze is leergierig en pikt snel nieuwe dingetjes op. Zo snel dat ze al na twee weken voorzichtig los kon meelopen in het bos. Ook met de hondjes uit de omgeving van het vrouwtje had ze een klik en kon heerlijk met ze rennen en spelen tijdens de wandelingen. Het is gewoon niet te geloven dat ze haar vrolijke energie zo lang heeft moeten onderdrukken en er nu zo probleemloos volop van kan genieten.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten