woensdag 10 juli 2024

Dagboek van Fabienne - Een dagje refugio...

Elke dag is anders, plannen maken is haast onmogelijk, zelfs niet voor een paar uur, want er komt altijd wel iets tussen. De zomermaanden zijn altijd het zwaarst: de studenten gaan naar huis, de hitte slaagt in, de elektriciteit slaat zowat elk uur af, en vele dieren worden ziek van de warmte. En dan zwijgen we nog over de ontelbare aanvragen om honden of katten binnen te nemen. De dodenstations kunnen niets meer binnen nemen, wij niet, niemand in de buurt…

Ook vandaag was een dag vol verrassingen. Zo zaten we heel de dag zonder elektriciteit, en dat in een hitte boven de 35 graden. Onze dierenarts kon niet werken, want met elektriciteit die voortdurend uitvalt kan je niet opereren, dat risico is te groot. In de kattenverblijven viel de airco meerdere uren uit, en ook het schoonmaken verliep moeizaam omdat de waterpomp niet werkte en er bijgevolg geen druk op het water zat.

Daarnaast stond er een echtpaar voor de deur met een nestje van 7 pups die ze niet meer konden houden, een ongelukje… Gelukkig kwamen er in de vroege ochtend enkele wandelaars een hondje uithalen, en kregen we verschillende bezoekers over de vloer die een kijkje kwamen nemen. Een van hen bakte zelfs wafeltjes voor het hele team, zo hartverwarmend!

Kortom, het is altijd wel iets, maar we blijven de animo erin houden! Samen, ook op dagen als vandaag… 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten