maandag 22 juli 2024

Dagboek van Fabienne - De hitte slaat genadeloos toe...

In Belgiรซ en Nederland regent het te veel terwijl we hier met extreme temperaturen zitten… Heel wat hondjes en katjes worden de dupe van de hitte, het is onuitstaanbaar warm. Velen krijgen hitte aanvallen of ademhalingsproblemen, longontstekingen en wat nog meer. Onze kliniek ligt vol, we zijn er druk mee.

Afgelopen week stonden ze plots met 20 honden aan onze deur, allemaal van de straat. Ze hadden allemaal hulp nodig en God wat had ik die graag gegeven maar we hebben nu al een lijst van 35 honden die wachten om binnen te komen na het transport, en we krijgen nog zoveel meer aanvragen. Ze kwamen allemaal mee op de lijst, behalve drie urgente gevallen, die hebben we toch binnen getoverd.

Vaak belanden honden die wij niet gelijk kunnen opvangen onverbiddelijk in het dodenstation, hetgeen mijn hart breekt maar we kunnen echt niet meer. Momenteel hebben we ook enorm veel problemen met het water, regen zal er de komende maanden niet komen en de angst dat het water straks niet meer uit de kraan loopt is hier bij elke inwoner groot. Ook bij ons, want de zorg en het bestaan van onze dieren begint en eindigt met water.

De extreme hitte eist zijn tol, maar we blijven positief ook al zijn we soms een beetje ten einde raad… Maar klagen helpt niet he, we moeten verder...






Geen opmerkingen:

Een reactie posten