zondag 26 mei 2024

Update Pancho (Timmy 21001)

Het gaat heel goed met Pancho. Hij is een en al activiteit en racet door de bossen hier in het losloop gebied.

Hij loopt Paco er finaal uit😂. Ik heb ze eerst een stuk aan de lijn en als we ver genoeg zijn gaan ze los. Dan rennen ze samen stoeien als twee gekken. Na een tijdje wil Paco dan niet meer en laat dat merken door geblaf. Pancho probeert nog even door maar ziet dat het niks meer wordt. Paco gaat dan aan de scharrel en Pancho rent heen en weer en kijkt steeds waar Paco is. Pancho blijft nooit lang weg en komt zich steeds even melden. Hij speelt graag in het water en ziet er dan niet uit. Door zijn onstuimige geren loopt hij regelmatig blutsen aan zijn poten op. Eerst verbond ik dat maar dat haalt hij er af en hij houdt het zelf schoon. Hij at het nog op ook en heeft net weer een soort van dikke ‘muis’ uitgekotst. Dus ik laat hem nu maar zelf de boel verzorgen als het niet te erg is. Zou dat het wel zijn dan ga ik natuurlijk met hem naar de dokter.

In de avond gaan beide honden en oude Isoe van 18 mee naar boven en dan gaan ze netjes in hun bed en ik stop ze in. Tegen de ochtend komen ze bij toerbeurt bij mij buurten en kruipen lekker tegen mij aan . Soms moet ik zeggen ‘ hè schuif eens wat van op’ want ze nemen de beste plekken in🤣, zodat ik op het randje lig, vooral als de beide grote jongens tegelijk bij mij kruipen wat ze nu en dan ook doen.

Pancho is flink gegroeid, je ziet geen ribbetjes en ruggengraatbotjes meer. Pancho is vriendelijk naar andere honden , mensen en kinderen. Hij is heel zachtaardig en lief. Iedereen is van hem onder de indruk. Ik heb niet het idee dat hij erg getraumatiseerd is in tegenstelling tot Paco die dat wel heel erg is. Pancho kan wel angstig reageren op bepaalde mensen en dat zijn nou net mensen waarbij ik me dat volledig kan voorstellen.

Pancho is geen angstige hond in confrontaties met kwaadwillende honden. Hij ‘staat er wel voor’. Er zijn twee Entelbucher Sennenhonden hier in ons straatje die bijna alle honden al gebeten hebben en zeer slecht bekend staan. Pancho heeft ook een confrontatie met hen gehad en is best nijdig op hen nu. Maar hij gedraagt zich goed hoor en ik laat hem los als ik ze tegenkom in het bos zodat ze het zelf kunnen uitzoeken en dan gebeurt er niks. Er werd laatst zelfs voorzichtig gespeeld, maar hier in de straat is er dan weer gefoeter. 🥴

Oude Isoe ( dwergpincher )is de baas in huis maar ze hebben geen ruzie. Als de jongens te enthousiast zijn bromt ze ze op hun plek. Pancho houdt heel erg van honden koekjes 😂

Zit tijdens de wandeling regelmatig mijn hand en zakken te besnuffelen. Pancho en Paco hangen heel erg aan elkaar en liggen altijd bij elkaar op de bank. Ook daar moet ik weer zoeken om ook lekker te zitten maar dat lukt wel hoor. Ze schuiven wel op als ik dat vraag. Pancho vertrouwt me nu wel helemaal denk ik want hij kijkt me niet meer zo vaak onderzoekend aan. En hij komt vaak knuffelen en met de kleine tandjes aan me knabbelen. Ook pakt hij me bij de hand.

Ik kan me geen leven meer voorstellen zonder mijn drie honden en ik ben echt gek op ze. We knuffelen heel wat af en zij brengen mij zoveel vriendschap liefde en plezier. Ik hoop dat zij hetzelfde ervaren . Laatst zei iemand tegen me dat ik daar niet over in hoef te zitten zo te zien aan de honden.

Dus ……. Het gaat goed.

Pancho is de zwarte Galgo







Geen opmerkingen:

Een reactie posten