dinsdag 2 juli 2024

Dagboek van Fabienne - Een nachtelijke verrassing...

Zondagmorgen vroeg kreeg ik telefoon van Viv: toen ze ’s nachts thuiskwamen van een feestje zagen ze hoe een echtpaar een mama Stafford met twee pupjes voor haar deur afzette. Wat later ontdekte ze nog een derde pup in de struiken. Het moedertje liep de auto nog na toen ze wegscheurden in hun auto… Ironisch genoeg was er op de camerabeelden te zien dat de dame die de hondjes dumpte zelf zwanger was.

Mama en pups zaten onder de teken en de vlooien, maar hadden vooral veel verwondingen. Ze konden nergens terecht want iedereen zit over zijn mogelijkheden, maar we hebben hemel en aarde verzet om hen zo snel mogelijk op te vangen, ook al was het een moeilijke opgave. Want waar gingen we wéér een mama neerzetten?!

Mama Lou-Ann is een schat van een hond, maar wat heeft deze lieverd meegemaakt… Allemaal hebben ze onverklaarbare verwondingen, de pups zijn ondervoed en mager, en twee van hen zijn ook erg zwak, zijn niet lekker. Gelukkig worden ze nu allemaal verder opgevolgd in onze kliniek.

De pupjes worden door onze medewerkers, vrijwilligers en studenten goed gesocialiseerd, maar we hebben er geen woorden voor, dit jaar is onwaarschijnlijk… De zomer is weer goed begonnen, alweer een mama met pupjes erbij.

Hou onze pagina zeker in de gaten voor het vervolg van hun verhaal!

Lou-Ann met haar pups

LANNAH

LANAI

LEILANA

Informatie over Lou-Ann: https://ace-charity.org/honden/honden/22847

over Leilana: https://ace-charity.org/honden/honden/22848

over Lannah: https://ace-charity.org/honden/honden/22849

en over Lanai: https://ace-charity.org/honden/honden/22850/ 

Ons nieuw projectje!

We willen zo graag dat onze hondjes weer om rennen in grote groepen ...

Daarom zijn we begonnen met het uitlaten van een aantal kooien tegelijk. Mandy en de studenten gingen vandaag van start en het is een succes geworden! Ondanks de stikkende hitte vonden ze het een goed plan, onze viervoeters!!



Toya, Dog of the week by Angelina

 


Informatie over Toya vind je hier.

Ik ben iemand niet iets

 


Val jij voor de charmes van deze black beauty?

Quinn (Yena in het opvanggezin) is een prachtige zwarte dame, ze is iets groter dan de gemiddelde Stafford. In haar opvanggezin voelt ze zich heel erg thuis met 4 andere honden in een roedel. Quinn kan met het merendeel van de honden prima overweg. Met een enkele hond gaat het moeilijk. Een kennismaking vooraf is dus belangrijk. Bij het opvanggezin zijn er ook 2 poezen maar die verblijven vooral op de bovenverdieping. Quinn weet dat ze daar zijn en heeft nog nooit geprobeerd om erbij te kunnen, maar ze wordt best niet geplaatst bij poezen.

Quinn kan perfect een tijd alleen blijven en is zindelijk. Ze hoeft niet in een bench, maar is wel bench getraind mocht dit ooit nodig zijn. Ze wandelt flink mee aan de lijn maar durft uithalen wanneer er een andere vreemde hond te dichtbij moet passeren. Ze kent de basis commando's. Haar favoriete activiteit is snoepjes vangen wanneer je deze in de lucht gooit, ze mist nooit!

Quinn houdt van water, van een plonsbadje en van balletjes vangen. Daarnaast is ze de grootste knuffelkont. 

Voor haar zoeken we een gezin met ervaring met het ras, iemand die graag buitenactiviteiten doet met haar. Een tuin is geen must maar ze is dit wel gewoon.

Waar oh waar mag ze voorgoed thuiskomen?

Kennismaken met deze prachtige dame kan in België.

 





Meer informatie over haar vind je hier

Langzitter van de maand Juni 🐶 Loak

 Loak is de laatste pup van een nestje dat inmiddels al een jaar geleden bij ons werd gedumpt. Hij is inmiddels uitgegroeid tot een stevige kerel, maar is nog steeds net zo lief en aanhankelijk als altijd.

Hij houdt van wandelingen en is een echte knuffelbeer. Hij is ontzettend sociaal en gaat goed om met zowel volwassenen als kinderen. Hoewel hij nog veel moet leren, zal hij je zonder twijfel aan het lachen maken met zijn gekke fratsen.

Loak is op zoek naar een liefdevol gezin waar hij verder mag opgroeien tot een gelukkige en zorgeloze hond. Als je graag een jonge hond wilt opvoeden en klaar bent voor avontuur, dan is Loak de perfecte metgezel voor jou. Fun verzekerd en affectie gegarandeerd!


Meer informatie over hem vind je hier.

Langzitter van de maand Juli 🐱 Micky

Micky is een sociale zwarte panter die het heel goed kan vinden met zijn soortgenoten, Hij leeft niet samen met honden maar volgens zijn opvangmama zou dit geen probleem zijn.

Zijn karakter is heel aanhankelijk, hij is heel affectief naar zijn opvangmama toe maar naar mensen die hij niet kent durft hij in het begin wat afstandelijk te reageren.

Bij wie mag hij voor altijd thuiskomen?

Informatie over hem vind je hier.

maandag 1 juli 2024

Dagboek van Fabienne - Farrah, een projectje...

Toen we Farrah redden uit het dodenstation was het een heel gevecht om haar in onze auto te krijgen. We dachten dat het wel zou meevallen, eens ze in goede handen was, maar haar angst voor de mens zit dieper dan we dachten.

Ze is enorm bang en kan niet tegen bruuske bewegingen noch verhoogde stemmen, dan krimpt ze volledig in elkaar. Dagelijks proberen we het tij te keren, door zachtjes en met geduld haar te benaderen maar het gaat moeizaam.

Wat ze meemaakte weten we niet, maar haar angst zit diep. Het vergt een enorme inspanning van haar om de andere kant te zien, maar we geven niet op. Het zal misschien lang duren voor zij een baasje zal vinden die de tijd, het geduld en de wil heeft om het tij te keren, maar we geven haar een kans!


Meer informatie over haar vind je hier.

Driss, 22488.

Vrijwilligster Kim maakte dit filmpje... 


Informatie over Driss vind je hier.


Bedankt voor de donaties!!

 







Nog altijd 2 dikke vrienden.

Na bijna 3 jaar zijn ze onafscheidelijk van elkaar. Waar Mila is, is Foxy…



Dringend op zoek naar een nieuwe thuis🙏🙏

Bruce is een mastin kruising, 5 jaar oud en weegt 42 kg. Hij heeft last van heup dysplasie. Hij krijgt een speciaal dieet, evenals voedingssupplementen, wat de symptomen aanzienlijk vermindert.

Bruce is voor weinig bang en zeer beschermend naar zijn baasjes. Hij is dol op knuffelen.

Hij houdt ook van wandelen, maar kan geen lange wandelingen maken vanwege zijn dysplasie.

Hij is echter een dominante reu en kan duidelijk niet om met andere honden. 

Met katten heeft Bruce geen probleem, integendeel, hij is er dol op.

Bruce wordt het beste geplaatst in een gezin zonder andere honden en liefst niet bij te kleine kinderen.

Wie wil deze prachtige mix mastin opnieuw een kans geven op een gelukkig leven?

Graag zoveel mogelijk delen 🙏🙏🙏 


Bruce is in België te bezoeken, informatie over hem vind je hier.


Nieuws over Koda (ACE Zeb) van zijn baasjes

"Het gaat echt enorm goed met hem. Doet bijna al zijn behoeftes buiten (dus ook niet in de tuin) en zijn baknijd is ook vele malen minder. Hij is enorm gek op rennen op het grasveld en van de week is hij voor het eerst meegegaan naar het strand. Dat was echt een feest en wij hebben ons krom gelachen. Hij is zo mega sociaal en wil met alle andere honden spelen. Ook is hij enorm gek op kinderen. Hij heeft geleerd met een stok te spelen en ook om te apporteren. Hij laat alleen nog niet de katten met rust, maar na een schreeuw van mij en een tik van de katten deinst hij terug. Hij is echt een geschenk en ik kan wel janken zo blij als ik met hem ben. Dank jullie wel!"  










Shakespeare heeft de kliniek in Spanje mogen verlaten.

Afgelopen woensdag kwam hij aan in Nederland waar zijn baasjes met smart op hem stonden te wachten.

Thuis gekomen mocht hij meteen genieten van een heerlijke wasbeurt,om daarna lekker uit te rusten van de reis.

Nu is Shakespeare het hele huis aan het verkennen,en de fijne plekjes om te relaxen.

Het allerfijnste plekje om te slapen is toch wel op de borst van zijn baasjes 😻

De trap vind hij geweldig om op en neer te lopen.

Ook geniet Shakespeare nu van het Nederlands zonnetje in de tuin.

Om daarna weer bij te komen in een lekker mandje,om in te snurken!

Shakespeare is heel aanhankelijk naar ons toe schrijven de adoptanten,we hebben de dagen afgeteld totdat hij hier mocht komen! 







HOND VAN DE WEEK: * Shannen *

Alyssa, Holly en Shannen, drie kanjers!

Ze werden als kleine pups gered door een Spaans vrouwtje, nadat ze werden gedumpt in een dodingstation. Het vrouwtje kenden hen van in de campo en kon het niet over haar hart krijgen dat ze hier zouden opgroeien en vroeg daarom onze hulp. 

Sinds enkele dagen leren we hun mooie karakters kennen, het zijn sociale hondjes, en echte knuffelaars. Het zijn best al flinke hondjes die zeker Labrador-formaat zullen worden. Ze zijn actief en spelen graag, en zullen met veel plezier heerlijk lange wandelingen willen maken. 

We hopen hen snel naar huis te mogen sturen nu ze nog jong zijn, zodat ze niet moeten opgroeien in het asiel!

Meer informatie over Shannen vind je hier

KAT VAN DE WEEK : * Sri *

Sri en Sita zijn samen binnengekomen maar hebben duidelijk geen enkele band met elkaar en gaan dan ook elk hun eigen weg. Sri is een katje voor de iets meer ervaren kattenpersoon, in het begin is ze heel timide en wil dan ook niet aangeraakt worden. Haar vaste verzorgers echter zijn geen enkel probleem, daar geniet ze van de aandacht en laat dan een aai ten gepaste tijd zeker welgekomen zijn.

Meer informatie over Sri vind je hier.