maandag 24 juni 2024

๐๐ž๐ฌ๐ญ๐ž๐ฅ ๐ฃ๐ž ๐ณ๐จ๐ฆ๐ž๐ซ๐๐ซ๐š๐ง๐ค๐ฃ๐ž๐ฌ ๐ž๐ง ๐ฆ๐š๐š๐ค ๐จ๐ง๐ณ๐ž ๐ฏ๐ข๐ž๐ซ๐ฏ๐จ๐ž๐ญ๐ž๐ซ๐ฌ ๐›๐ฅ๐ข๐ฃ!

Wij duimen volop voor mooi weer, zodat we gezellig kunnen genieten van een aperitiefje, barbecue,... in de tuin. Omdat een glaasje wijn of bubbels dan altijd in de smaak vallen, heeft Wijnvoordeel.be een exclusieve Trooperactie opgezet.  

Elke bestelling van minstens € 40 die deze maand via www.trooper.be/shin-ace bij Wijnvoordeel.be gedaan wordt, levert SHIN|ACE € 10 EXTRA commissie op. Bovenop de standaard commissie van 3,6% commissie dus.

Wat geeft dat dan? Dit bijvoorbeeld: 
Aankoop van € 47,94 bij Wijnvoordeel.be via www.trooper.be/shin-ace
€ 1,72 commissie + 10 EXTRA commissie
= € 11,72 commissie voor SHIN-ACE.

­Voor € 40 vind je al makkelijk 4 of 5 flessen wijn bij Wijnvoordeel.be. En anders dan hun naam doet uitschijnen, vind je er ook cava, champagne en prosecco.

zondag 23 juni 2024

Dagboek van Fabienne - Helix kwam zomaar aangelopen.

Waarom mensen aan een hond beginnen, om hem vervolgens te dumpen zal mij altijd een raadsel blijven. Het zijn gevoelige wezentjes en hebben net als elk individu recht op een waardig leven, zo ook Helix!

Hij kwam in een tuin aanlopen, wilde niet weg en had een enorme honger. De mensen die hem aantroffen namen hem op tot ze weer vertrokken. Maar dan? Het dametje vertelde dat het zo een lieverd was, goed met haar hond en kat, maar ze konden niet nog een dier adopteren en zo kwam deze lieverd bij ons binnen.

Helix is een toffe knul met een hoog knuffelgehalte! Nog vrij jong en omstuimig, maar zeker een goed karakter. Hij is een middelgrote tricolor kruising met รฉรฉn wens: een baasje vinden die samen met hem het levenspad wil bewandelen!



Meer informatie over Helix vind je hier.

Samen met het gezin een week naar het asiel.

De jongens vonden het fantastisch hebben hard gewerkt en geknuffeld

Echt een aanrader om het asiel te bezoeken met kinderen



Yako (ACE Yakovlev) geniet van een tripje naar zee met zijn baasjes, waar hij zich weer prima gedragen heeft ๐Ÿฅฐ

 





Geef jij Lina het zorgeloos leventje dat ze verdient?

Mama en pup gered van een zigeunerkamp.

Mama is volledig opgebruikt, heeft twee ontstoken en etterende oogjes die een operatie zullen nodig hebben, een vacht vol klitten, en de angst duidelijk zichtbaar in haar oogjes. Haar kleine deugniet verstopte zich overal achter zijn mama die hem dan ook met haar leven verdedigt. Ze heeft ongetwijfeld vele pups ter wereld gebracht, maar hoe heeft zij moeten overleven!? 

Toen we de oproep kregen om haar te redden, hebben we uiteraard geen minuut getwijfeld. Ondertussen zijn ze bij ons, weg van het trieste kamp waar ze niets betekenden. 

Lina (4 jaar) is een hondje dat je onvoorwaardelijk trouw zal zijn, een echte schat met een typisch Spaans centenbakje, maar vooral een dankbare metgezel, zeker weten! Haar kleine pruts beseft gelukkig nog niet veel en zal binnen enkele maanden ergens heel gelukkig kunnen worden, daar gaan we voor!!

Meer informatie over haar vind je hier.


Thoni moest helaas herplaatst worden en kon terecht bij een lief opvanggezin.

Thoni stal hun hart en hem laten gaan, was geen optie meer. Dus mocht Thoni blijven! Zoveel tijd later zijn ze nog steeds heel gelukkig samen: 

 

“Thoni is heel gelukkig. Hij is de koning van onze familie.”




 

In memoriam Lucky

Je kwam aan op Schiphol. 16 oktober 2014, mijn verjaardag. Je stond helemaal te trillen. We zijn toen apart gaan zitten, even buiten de drukte. Vanaf dat moment waren we vriendjes.

Je wende snel. En je had karakter. Nat worden vond je helemaal niets. Toch hebben we je geleerd je zwemangst te overwinnen. Een hond van de klok was je ook: je kwam ons altijd waarschuwen als het 11.50 uur was: het tijdstip waarop jij je Dentastick wilde hebben. Of als het 17.30 was: dan moesten we lopen en daarna was het etenstijd. Je had een ingebouwde wekker. En je was een gentleman hond.

Later kwam je broertje Zorro erbij. Dat was wennen in het begin. Hij bleek meer een straatvechtertje te zijn. Jullie karakters hebben tot menig conflict geleid. Maar als puntje bij paaltje kwam waren jullie toch ook zeer aan elkaar gehecht.

Wanneer je je niet lekker voelde kwam je ’s nachts heel voorzichtig mij wakker maken. Bijna je verontschuldigend. In de tijd dat je bij ons was moest je een paar kleine operaties ondergaan. Stoรฏcijns bleef je daar onder, alsof er niets aan de hand was. Alleen toen je met een kap moest lopen had je even de pest in.

Drie weken geleden werd je ’s nachts niet lekker. Ik ben met je naar het ziekenhuis gegaan. Daar bleek dat er vocht om je hartje zat. Dat is weggehaald, maar ik kreeg de mededeling dat er toch een slechte prognose was. Afgelopen vrijdag kwam ik thuis en zag direct dat het niet goed met je ging. Direct naar de dierenarts dus. Daar zakte je in elkaar. We konden niet anders dan je verlossen van je benauwdheid, die niet meer over zou gaan.

Lucky, je was het mooiste verjaardagscadeau ooit! Dank je wel. Rust zacht.

Rob de Vries



Wie valt voor de charmes van knuffelkoning King?

King (bijna 3 jaar) is een van de 16 honden die we gered hebben uit een dodingstation, waar het water aan de lippen stond bij de vrijwilligers die er hun uiterste best deden om zoveel mogelijk levens te redden. King (Big Boy) was er als pup toegekomen en had nooit een baasje gevonden. Zijn hoge knuffelgehalte, in combinatie met zijn enorme gestalte (zeker de grootte van een kleine pony) maakten hem erg geliefd door iedereen, daarom waren ze ook zo bang voor wat er met deze jongen zou gebeuren mocht hij in de verkeerde handen terecht komen. 

Het moment dat hij door onze deuren naar binnen wandelde, viel ook bij ons iedereen voor zijn charmes. Zijn enorme persoonlijkheid (letterlijk en figuurlijk), en zijn zachte en vriendelijke karakter maken van hem een lieve sloeber, waartegen maar weinig mensen bestand lijken te zijn. 

Hij heeft helaas wat medische issues die nooit de nodige aandacht gekregen hebben. Zijn vacht was een grote, vervilte mat, waar onze groomer-vrijwilliger bijna 5 uur voor nodig heeft gehad om deze millimeter per millimeter te verwijderen. Zijn heupen en achterpoten zijn niet helemaal hoe ze horen te zijn, en af en toe heeft hij wat we niet beter kunnen omschrijven als �absences�, dan draaien zijn ogen even weg en is hij er even niet meer bij. Een zorgenkindje, zoveel is zeker. 

Verder is hij werkelijk een schatje, zo groot als hij is! Hij zou nog ergens geluk moeten kennen maar zijn nieuwe familie moet rekening houden met mogelijke (hoge) medische kosten en hier kunnen we geen garanties over geven. Feit is dat het een kanjer van een vriend is, die zijn nieuwe geluk zeker op prijs zal stellen, en hier oneindig dankbaar voor zal zijn!

Meer informatie over hem vind je hier.


Kom zeker ons standje bezoeken op de zomerbar van Dierenbescherming Mechelen, tussen 12 en 18u.

We kijken ernaar uit je te ontmoeten! 




*****Kaarsenverkoop*****

Onze vrijwilliger Eef heeft diverse kaarsen gemaakt t.b.v. ACE|SHIN.
De opbrengst van de verkoop van de kaarsen wordt gebruikt wordt om bij te dragen aan de transportkosten van Nederland naar Spanje, voor het in Nederland ingezameld voer, medicatie en andere dierenbenodigdheden.
Ben je op zoek naar een leuke kaars om bijv. cadeau te doen, als kerstgeschenk, relatiegeschenk of gewoon voor jezelf, stuur dan een mailtje naar candicewale@gmail.com voor meer informatie / extra foto's.

Ophalen kan in Oudenhoorn en verzenden is mogelijk bij aankoop vanaf EUR 10,- (verzendkosten in overleg).  




๐ŸฉถRest in peace Tony. It has been an honour calling you our friend.๐Ÿฉถ

De afgelopen 10 jaar is Tony Knight bijna jaarlijks in Nederland geweest om cursussen te geven over hondengedrag en communicatie. Veel van mijn concullega’s en onze klanten (hondenuitlaatservice) hebben met veel plezier deel genomen aan zijn cursussen.

Twee van onze honden komen van ACE en ik ben in de loop der jaren op een aantal manieren als vrijwilliger bij ACE betrokken geweest.
Daarom heeft Tony een aantal jaar geleden een korte presentatie gegeven op een ACE Weerzien-dag in Nederland.
Ook heeft hij een cursus gegeven speciaal voor ACE-adoptanten en ACE-vrijwilligers.
Tony had een perfecte combinatie gevonden van zijn 3 passies: trainingen geven, stand-up comedy en het steunen van (lokale) rescue organisaties.
Door benefiet shows te organiseren kon hij trainingen geven en tegelijkertijd goede doelen steunen over de hele wereld.
Daarom zou hij op 18 juni en 28 juni van dit jaar een stand-up comedy show geven in Den Haag en Westerbork met een cursus in het (aansluitende) weekend. De opbrengst van de show zou gedoneerd worden aan ACE.
Helaas is Tony op 8 juni jl. betrokken geraakt bij een ongeluk tijdens een bezoek aan een festival in de buurt van zijn woonplaats in Frankrijk.
En tot ons grote verdriet is hij aan zijn verwondingen overleden.
Een van mijn concullega’s opperde het idee om met z’n allen bloemen te sturen.
In overleg met Tony's partner Hayley is besloten dat een donatie aan ACE een mooi en passender eerbetoon aan hem is.
Daarom kan ik nu een bedrag van 255,- overmaken naar ACE uit naam van Tony Knight.
Ik weet zeker dat dit goed terecht gaat komen.
En ik hoop dat hij ons allemaal zal blijven inspireren in ons leven met honden. ๐Ÿฉถ





HOND VAN DE WEEK: * Aeres *

Plots stond hij daar. Aeres!

Toen de sterilisatieprojecten aan de gang waren in het dorpje waar Viv woont, zag ik samen met mijn zus een klein pupje in the middle of nowhere. Huppelend en niet wetend waarheen, doodsbang in de velden waar geen mens voorbij komt, laat staan een beetje eten zou zijn. We konden hem niet vangen want zijn angst was te groot. Een van de zovelen. 

Enkele dagen later werd er een pup gedumpt bij het hotel waar de dierenartsen logeerden. Hij kwam naar ons, en kreeg de naam “Aeres”, naar de school die het project georganiseerd had. 

Hij is een unieke verschijning, een heerlijke, lieve pup die zo graag wil weten hoe het voelt gelukkig te zijn. Een vriendelijke jongen, die alles wil ontdekken en leren kennen. Een baasje met een beetje tijd en geduld, die hem verder wil opvoeden zal zo een levenslange en gelukkige band met hem kunnen opbouwen!


Meer informatie over Aeres vind je hier. 

KAT VAN DE WEEK: * Sevilla *

Sevilla werd gespot als bang katje op de straten van Sevilla, een vrijwilligster vroeg dan ook of wij dit katje wilden helpen. Ze was helemaal van streek toen ze net bij ons was en was dan ook in het begin totaal onaanraakbaar. 

Hoogstwaarschijnlijk heeft ze een thuis en familie gehad in een vorig leven maar hebben ze haar letterlijk en figuurlijk op straat gezet. Nu ze wat gesetteld is laat ze haar lief karakter zien, ze komt graag knuffelen, is nog steeds bedeesd voor onbekenden. Andere katten vind ze ietwat raar maar met een rustige en sociaal soortgenoot zou haar wel verder op weg kunnen helpen.

Meer informatie over Sevilla vind je hier.

zaterdag 22 juni 2024

Even vertellen...

Hallo Allemaal jullie kennen mij vast wel ik ben Gabber, mijn vrouwtje en ik zijn nu drie jaar geleden verhuisd naar het strand, ja ik ben een vrijbuiter maar hier kan ik eindelijk helemaal los zie foto 

Maar nu blijkt dat het strand soms nare bijwerkingen kan hebben, weten jullie wat mij is overkomen, ik heb teer aan mijn voetzooltjes, mijn vrouwtje met mij naar de dierenarts........nu dat is bepaald geen feest voor mij   niet lachen hoor, maar wij kregen voetbruis balletjes mee voor in een voetenbadje  en de mededeling teer is erg hardnekkig.

Nu daar waren wij inmiddels ook al achter, maar het is toch geen beautyfarm??????๐Ÿคฃ

IK heb inmiddels aandelen bij de melk Unie, jullie willen niet weten hoeveel boter  er is op gesmeerd, dat ging langzaam helpen.

Wij zijn toen naar een andere dierenarts geweest, en daar kreeg ik medicijnen om ontstekingen te voorkomen en spul om erop te smeren.

En ja ik kan aan het ballet moet je kijken wat ik om heb.........


Ik kon zelfs niet even naar mijn vrouwtje kijken bij de fotoshooting, ja toedeloe doe zelf die schoenen maar aan ik ga er echt niet mee lopen, en weet je wat er nog opstaat WALKER  zo stom.

Nu inmiddels gaat het gelukkig beter met zonnebloemolie  er goed vanaf gekregen  nu ga ik iedere keer in het vet.

Alles komt goed.

Zo zien jullie maar het is nooit saai met zo een spanjaard in je huis.

Ondanks mijn voetjes, wil ik graag een wit voetje bij jullie allemaal halen.

Denk alstublieft   aan mijn andere honden en poezen vriendjes  in spanje   bij ACE/SHIN.

Ze krijgen daar allemaal een top verzorging  en worden zo goed verzorgd  door Fabienne en alle medewerkers en vrijwilligers zodat ze daarna naar hun goudenmandje kunnen.

Nu dit moest ik even kwijt.....ik laat  mij nog even extra verwennen, want ik weet  hoe ik extra zielig moet zijn, ja die truck lukt altijd bij mijn vrouwtje  dan zeg ze och arme kom maar.... dat betekent   extra snackjes.

Heel veel teerpootjes van mij.

Adoptie van Diablo is geslaagd

Het is inmiddels 14 weken geleden dat Thiago schuchter bij ons binnen wandelde en zijn nieuwe naam omarmde: Diablo. Binnen een week was hij gewend aan zijn naam en begon zijn brabantse inburgering. Dit nieuwsgierig ventje doet het heel goed, hij vond zijn plekje bij ons en heeft ons ook veel gebracht. Diablo was al snel dikke maatjes met onze oudduitse herder en zwiterse witte herder, de laatste is zijn surrogaatmama, ze waakt echt over hem en helpt ons met de opvoeding, haar grote witte pluimstaat vind hij heerlijk om bij koud weer in weg te kruipen en hij springt heerlijk frank en vrij rond haar om met haar te spelen. Als hij blij is draait hij rondjes, als een tolletje. Inmiddels gaat hij elke dag mee naar het bos om daar lekker los met de anderen te rennen, ravotten en te spelen. Zijn conditie is inmiddels heel goed en hij staat al vooraan als we in het weekend op pad gaan voor een wandeling van ca 18 km, onderweg loopt hij vrolijk los mee en blijft redelijk netjes bij, al moet je natuurlijk wel eens spontaan in een struikje aan iets gaan ruiken, je bent een pod of niet. Maar voor meelopen naast de fiets en mee hardlopen is hij ook wel in het is een sportieve jongen. 

Dit vrolijke kleine ventje heeft inmiddels wel zijn plekje gevonden en heeft veel twee en viervoetige vriendjes gemaakt, hij is positief ingesteld en zorgt voor de vrolijke noot in huis. Hij heeft inmiddels op meerdere plaatsen in huis lekkere snoezelmandjes staan waar hij regelmatig induikt, het liefst als ik erbij zit, hij trekt me dan nog net niet mee erin, maar hij laat wel heel goed weten dat hij dat fijn vind. Mijn vrouw vergelijks ons soms al net de 2 oude mannetjes op het balkon in de muppetshow. Bij ons kan hij vrij het huis in en uit lopen en in de grote tuin, dus soms zie je die twee kleine oortjes achterin de tuin bij de beek naar de eendjes staan kijken, dat vind hij fascinerend om te zien.

Al met al voelt het aan alsof hij er al veel langer en o zo met ons vertrouwd is, terwijl we elke week weer stapjes in zijn ontwikkeling zien, we stimuleren hem daarin en hij blijft karaktervol groeien, we kunnen met stelling wel zeggen dat Diablo is geslaagd.




B-Unltd sponsort รฉรฉn van onze hondenhokken.

Met hun onmisbare bijdrage helpen ze om de inwonertjes te voeden en te verzorgen. Dit blijft nodig, want wij krijgen geen enkele subsidie.


Wil jij ook een hondenhok of kattenverblijf sponsoren? Stuur dan een mail naar pr.belgie@ace-charity.org (hondenhok) of Sponsoring.katten@ace-charity.org (kattenverblijf)
Aan bedrijven/zelfstandigen kunnen we een sponsorfactuur bezorgen.

Alvast een grote dankjewel van onze lieverds!
https://ace-charity.org/sponsor-een-hok/

https://ace-charity.org/sponsoring-kattenverblijf/  

Dierengein Trimsalon in IJsselstein (provincie Utrecht) promoot onze viervoeters!

Een voormalige adoptant contacteerde ons eind vorig jaar, en heeft nu haar etalage vol hangen met adoptieprofielen:

“Ik heb zelf een tijdje terug een oudje van jullie gehad. Hij kwam met 14 jaar en met 16 jaar moest ik hem helaas opgeven. We hebben een fantastische tijd gehad. Helaas heb ik door drukte nu geen ruimte voor een nieuwe kanjer. Maar heb ACE in mijn hart gesloten. Nu ben ik hondentrimster en heb een trimsalon in de binnenstad van IJsselstein. Ik heb 15 meter etalage/glas, een hoop kijkers naar de honden die getrimd worden en natuurlijk de klanten die binnen komen. Ik trek dus een hoop smeltende mensen met een hart voor honden/dieren. “

Telkens als er dieren gereserveerd zijn, vraagt ze nieuwe aan om zo andere honden/katten een kans te geven. Ze praat nu bijna dagelijks over ACE|SHIN, en de profielen trekken veel aandacht. 

Namens onze viervoeters bedankt! Samen sterk!

Heb jij ook een goede ruimte/locatie om adoptieprofielen te plaatsen of heb je een ander idee om onze viervoeters te promoten? Contacteer dan pr.belgie@ace-charity.org of pr.nederland@ace-charity.org



Ga jij kennismaken met mooie galgo Ivy? Ze stelt zichzelf alvast even voor:

“Mijn opvanggezin heeft mij gekozen zodatzwarte honden meer kans zouden hebben op adoptie. Ik ben een lieve, aanhankelijke Galgo. Wandelen doe ik graag, ik loop mooi mee aan de lijn. Katten vind ik interessant.

Laat geen eten liggen of ik ben er mee weg. Bij koudere avonden/nachten wordt ik graag ingestopt met een dekentje. Het liefste slaap ik in een bench, daar voel ik mij veilig.

Ik heb wel een klein minpuntje, soms haal ik uit naar de andere honden, bij het wandelen, als ik in mijn mand of bench lig en bij het eten. Daar wordt aan gewerkt.

Ik kan, mits af en toe wat bijsturing, bij kleine en grote honden, teven of reuen geplaatst worden. Hopelijk val je voor mij en geef jij mij die gouden mand?” 

Ivy is in Belgiรซ te bezoeken!

Meer informatie over haar vind je hier.

Langzitters van de maand Juni ๐Ÿถ Anske & Mirella

Anske en Mirella werden - ondertussen al weer 3 jaar geleden - gered uit een dodingstation. Ze waren doodsbang, kropen letterlijk over de grond van schrik en durfden je amper aankijken.

Gelukkig blijft er van deze bange, terughoudende honden ondertussen niet veel meer over! Het zijn twee ondernemende, dappere dames, die altijd klaar staan voor actie. Ze houden enorm van een lange wandeling, zodat ze even hun energie kwijt kunnen, maar ze spelen net zo graag met hun balletje!

Anske is de voortrekker van beide meiden, en zal als eerste naar je toe komen voor een knuffel en wat aandacht, Mirella zal eerder haar voorbeeld volgen. Maar ze zijn allebei even vriendelijk en sociaal, ook naar andere honden toe!

Een huis met een grote tuin waarin ze goed kunnen rennen, afgewisseld met een stevige wandeling, zou de ideale thuis zijn voor hen! En wanneer hier ook een liefhebbend baasje aan te pas komt, hebben ze alles waar hun hartje maar naar verlangt!

 

ANSKE

MIRELLA

Informatie over Anske vind je hier en over Mirella hier    

Langzitter van de maand Juni ๐Ÿฑ Kaos

Kaos en Bao werden als kitten geadopteerd door een jong koppel, de broertjes waren hun oogappels en betekenden de wereld voor hun tot de komst van de baby. Er was niets mis met de broertjes want ze waren schatten van katten maar opeens had mevrouw een allergie aan katten, dit voel toevallig samen met de komst van hun kleine spruit. 

Ze kwamen bij ons aankloppen en zo verwelkomden we ze in onze grote familie. Ze kunnen perfect apart geplaatst worden dus we hopen zo dat hun kansen vergroten op adoptie.
Beide katjes zijn heel sociaal, komen heel graag knuffelen maar waren in het begin wat het noorden kwijt wat ook logisch is want ze hebben hun thuis moeten inruilen voor een (voorlopig) leven in een kooi.

Meer informatie over Kaos vind je hier.   

vrijdag 21 juni 2024

Dagboek van Fabienne - Osita, de enige overlevende.

Osita werd gevonden in een vuilcontainer, vol ongedierte, erg zwak en ondervoed. Gezien haar zwakte ging ze mee met een opvanggezin waar we in een mum van tijd dit zwart bolletje wol zagen opknappen!

Ze lijkt steeds meer op een Belgische herder naarmate ze groeit, heeft een lief en goed karakter maar is geen groepshond. Haar baasje is haar alles en die zal ze trouw overal naartoe volgen naarmate ze meer en meer samen horen.

Osita is goed met katten en met honden. Ze is erg gevoelig van aard maar ook zeer intelligent. Een knap Herdertje, waarvoor nu een beste baasje wordt gezocht!

Meer informatie over haar vind je hier.

Yako gaat ook soms eens mee werken en de kindjes blij maken, maar vandaag hadden we allebei een dagje verlof ๐Ÿ˜

 


Hier is het elke dag bring your cat to work-day (alle, eerder bring your work to the cats, want die willen geen hele dag alleen zijn ๐Ÿ˜‰)

 


Dog of the week by Danique ๐Ÿ˜Š

Student Danique maakte deze kleine reportage van Lucky luke

 


Informatie over hem vind je hier.

Vuitton springt vrolijk het weekend in! Fijn weekend van hem en al zijn lotgenootjes ๐Ÿถ๐Ÿฑ

 

Meer informatie over hem vind je hier.



Chico gelukkig in Duitsland๐Ÿซถ

 







Tommie woont met zijn vrouwtje op een camping in Haacht en is de lieveling van iedereen.

Hij gaat mee met de tent op reis, bootje varen,...  en is altijd happy. Onlangs was het 1 jaar geleden dat hij in zijn thuis aankwam. En dat moest gevierd worden! 






 


HOND VAN DE WEEK: * Aeres *

Plots stond hij daar. Aeres!

Toen de sterilisatieprojecten aan de gang waren in het dorpje waar Viv woont, zag ik samen met mijn zus een klein pupje in the middle of nowhere. Huppelend en niet wetend waarheen, doodsbang in de velden waar geen mens voorbij komt, laat staan een beetje eten zou zijn. We konden hem niet vangen want zijn angst was te groot. Een van de zovelen. 

Enkele dagen later werd er een pup gedumpt bij het hotel waar de dierenartsen logeerden. Hij kwam naar ons, en kreeg de naam “Aeres”, naar de school die het project georganiseerd had. 

Hij is een unieke verschijning, een heerlijke, lieve pup die zo graag wil weten hoe het voelt gelukkig te zijn. Een vriendelijke jongen, die alles wil ontdekken en leren kennen. Een baasje met een beetje tijd en geduld, die hem verder wil opvoeden zal zo een levenslange en gelukkige band met hem kunnen opbouwen!


Meer informatie over Aeres vind je hier. 


KAT VAN DE WEEK: * Sevilla *

Sevilla werd gespot als bang katje op de straten van Sevilla, een vrijwilligster vroeg dan ook of wij dit katje wilden helpen. Ze was helemaal van streek toen ze net bij ons was en was dan ook in het begin totaal onaanraakbaar. 

Hoogstwaarschijnlijk heeft ze een thuis en familie gehad in een vorig leven maar hebben ze haar letterlijk en figuurlijk op straat gezet. Nu ze wat gesetteld is laat ze haar lief karakter zien, ze komt graag knuffelen, is nog steeds bedeesd voor onbekenden. Andere katten vind ze ietwat raar maar met een rustige en sociaal soortgenoot zou haar wel verder op weg kunnen helpen.

Meer informatie over Sevilla vind je hier.

donderdag 20 juni 2024

Morcilla mag overal mee met baasje!

Geen moment blijft hij alleen thuis! 

Beiden zijn een eenheid!






 

SHOP & WIN-WIN actie

 


Wil je voordelig shoppen รฉn onze viervoeters steunen?
Deze webshops doneren van elke bestelling 10% aan ACE|SHIN รฉn geven jou ook nog eens 15% korting!

--> Stainless steel sieraden & meer: Ramsis Jewelry - www.ramsisjewelry.com

--> Cadeau & woonaccesoires: LaClusive – www.laclusive.nl

Gebruik deze code bij je bestelling om je 15% korting te claimen "ACE-WIN-WIN"

Binnenkort vertellen wij hoeveel er is opgehaald voor ACE|SHIN! 



Onze Shakespeare

Shakespeare  is de voorbije maanden een goede opzichter geweest in onze kliniek! Niets ontsnapte aan zijn waakzame oog ๐Ÿง๐Ÿ˜‰ Volgende week is het eindelijk aan hem om naar zijn nieuwe thuis te vertrekken!



๐Š๐จ๐ฆ ๐ฃ๐ข๐ฃ ๐จ๐ง๐ฌ ๐ฌ๐ญ๐š๐ง๐๐ฃ๐ž ๐›๐ž๐ณ๐จ๐ž๐ค๐ž๐ง ๐จ๐ฉ ๐๐ž ๐ณ๐จ๐ฆ๐ž๐ซ๐›๐š๐ซ ๐ฏ๐š๐ง ๐ƒ๐ข๐ž๐ซ๐ž๐ง๐›๐ž๐ฌ๐œ๐ก๐ž๐ซ๐ฆ๐ข๐ง๐  ๐Œ๐ž๐œ๐ก๐ž๐ฅ๐ž๐ง ?

 


Je kan er leuke spulletjes kopen, waaronder de Boef-boeken! En er zijn ook nog tal van andere leuke shops! Je kan ook een bezoekje brengen aan hun asielhonden en genieten van een hapje en drankje.


Wanneer? za 22 en zo 23 juni, van 12:00 tot 18:00
Waar? Slachthuislaan 3, 2800 mechelen

Meer informatie: https://dierenbeschermingmechelen.be/nieu.../event-zomerbar/ 



Langzitters van de maand Juni ๐Ÿถ Anske & Mirella

Anske en Mirella werden - ondertussen al weer 3 jaar geleden - gered uit een dodingstation. Ze waren doodsbang, kropen letterlijk over de grond van schrik en durfden je amper aankijken.

Gelukkig blijft er van deze bange, terughoudende honden ondertussen niet veel meer over! Het zijn twee ondernemende, dappere dames, die altijd klaar staan voor actie. Ze houden enorm van een lange wandeling, zodat ze even hun energie kwijt kunnen, maar ze spelen net zo graag met hun balletje!

Anske is de voortrekker van beide meiden, en zal als eerste naar je toe komen voor een knuffel en wat aandacht, Mirella zal eerder haar voorbeeld volgen. Maar ze zijn allebei even vriendelijk en sociaal, ook naar andere honden toe!

Een huis met een grote tuin waarin ze goed kunnen rennen, afgewisseld met een stevige wandeling, zou de ideale thuis zijn voor hen! En wanneer hier ook een liefhebbend baasje aan te pas komt, hebben ze alles waar hun hartje maar naar verlangt!

 

ANSKE

MIRELLA

Informatie over Anske vind je hier en over Mirella hier    

Langzitter van de maand Juni ๐Ÿฑ Kaos

Kaos en Bao werden als kitten geadopteerd door een jong koppel, de broertjes waren hun oogappels en betekenden de wereld voor hun tot de komst van de baby. Er was niets mis met de broertjes want ze waren schatten van katten maar opeens had mevrouw een allergie aan katten, dit voel toevallig samen met de komst van hun kleine spruit. 

Ze kwamen bij ons aankloppen en zo verwelkomden we ze in onze grote familie. Ze kunnen perfect apart geplaatst worden dus we hopen zo dat hun kansen vergroten op adoptie.
Beide katjes zijn heel sociaal, komen heel graag knuffelen maar waren in het begin wat het noorden kwijt wat ook logisch is want ze hebben hun thuis moeten inruilen voor een (voorlopig) leven in een kooi.

Meer informatie over Kaos vind je hier.  

woensdag 19 juni 2024

Dagboek van Fabienne - Herderpupjes in overvloed!

Onze refugio draagt de verantwoordelijkheid voor heel wat kloppende hartjes. We kregen de laatste weken weer heel wat nestjes binnen die allemaal ergens ongecontroleerd op de wereld kwamen. Vandaag willen we jullie onze Herder pupjes voorstellen:

Ze werden gered uit de vuilbak, als hele kleine pupjes zonder mama, daar duidelijk achtergelaten met de bedoeling hen in die vuilbak te laten sterven... Je moet het maar doen en durven! Bij ons ontplooien ze zich tot sociale lieve pupjes die gelukkig niet beseffen wat hen overkwam. Het zal deze deugnieten niet aan hun hartjes komen!

Herdertjes die stuk voor stuk heerlijke pupjes zijn, en ergens geweldige metgezellen zullen worden, mits de juiste aanpak en opvoeding! Ideale gezinsleden die heel veel vriendschap en plezier in huis zullen brengen!!




Rihanna – https://ace-charity.org/honden/honden/22699

Rhea – https://ace-charity.org/honden/honden/22698

Ronny – https://ace-charity.org/honden/honden/22697

Rino – https://ace-charity.org/honden/honden/22696

Rulo – https://ace-charity.org/honden/honden/22695

Raรบl – https://ace-charity.org/honden/honden/22694