vrijdag 28 juni 2024

Dagboek van Fabienne - Onze kliniek puilt uit...

Het is een zware tijd voor elk asiel, de zomer staat voor de deur, en het aantal dumpingen is nog nooit zo erg geweest. Voor de rescue organisaties die het hoofd hoog trachten te houden, ook zonder subsidies, brengt dit heel wat slapeloze nachten en zorgen met zich mee. Ook het aantal honden en katten met medische problemen is haast niet meer op te volgen. Ook wij moeten weer hulp vragen voor enkele pechvogels die in de wachtrij staan om medische zorgen te krijgen.

Cederic werd geadopteerd in 2013 en was al die tijd de grote lieveling van zijn baasje. Toen deze jammer genoeg overleed, liet de beloofde achterban ons en vooral Cederic in de steek. Onze jongen is nu 10 jaar en heeft wat medische klachten die we trachten op te lossen. Hij heeft een echo nodig, bloedonderzoeken, testen en medicatie, alles samengeteld komen we al gauw aan 700 euro, en dat is veel voor een rescue organisatie.

Dan hebben we Bruce die ook weer  terug aan ons werd terug bezorgd. Hij werd als pup geadopteerd, maar ook zijn baasje kwam te overlijden, dus komt hij terug naar ons. Hij heeft een moeilijke achtergrond, met heupdysplasie aan beiden heupen… Hij is een lieverd maar wordt best alleen geplaatst. Een operatie is voor ons gewoon onbetaalbaar, we spreken hier over 4000 tot 5000 euro per heup, plus revalidatie, dat is voor ons echt niet haalbaar.

Daarnaast ligt ook onze kliniek bomvol patientjes, er is geen plaatsje meer vrij. De hitte, hun slechte start op straat, het eist allemaal hun tol. Ook onze allerkleinsten hebben het zwaar, de pupjes en kittens die een zware start kenden, zwak en ondervoed. Maar we doen ons best om ze allemaal te redden!

We blijven dagelijks castreren en steriliseren, hier maken we graag een verschil. Als je al die sukkeltjes ziet geboren worden zonder kans op overleven, wil je dit ten aller koste vermijden. Ook onze Leishmania, Filaria, Ehrlichia, Anaplasma patiรซnten hebben hun dagelijkse behandeling nodig.

Als je een van hen wil helpen, zou je zou ons daar een enorm plezier mee doen! We gaan door een zeer moeilijke periode momenteel, maar we willen hen zo graag helpen, ook al gaat dit niet zonder hindernissen. 

Doneren kan online via:

– ons online formulier (hieronder) met Ideal, Bancontact, Paypal of Creditcard
– via herbruikbare betaallink ACE Nederland (ANBI): https://ace-charity.org/anbi-donatie

of per bank overschrijving:

Spanje: Solbank Banco Sabadel Calahonda
Rekening nummer: ES74 0081 0619 5800 0145 7846 t.n.v. Animal Care Espana Honden In Nood

Belgiรซ: BELFIUS
Rekening nummer: BE42 7805 9221 8254 t.n.v. Animal Care Espana Honden In Nood

Nederland: ABN AMRO Bank
Rekening nummer: NL52 ABNA 0106 9442 58 t.n.v. ACE Charity Nederland

Namens ons gehele team alvast DANKJEWEL!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten