zondag 23 juni 2024

Wie valt voor de charmes van knuffelkoning King?

King (bijna 3 jaar) is een van de 16 honden die we gered hebben uit een dodingstation, waar het water aan de lippen stond bij de vrijwilligers die er hun uiterste best deden om zoveel mogelijk levens te redden. King (Big Boy) was er als pup toegekomen en had nooit een baasje gevonden. Zijn hoge knuffelgehalte, in combinatie met zijn enorme gestalte (zeker de grootte van een kleine pony) maakten hem erg geliefd door iedereen, daarom waren ze ook zo bang voor wat er met deze jongen zou gebeuren mocht hij in de verkeerde handen terecht komen. 

Het moment dat hij door onze deuren naar binnen wandelde, viel ook bij ons iedereen voor zijn charmes. Zijn enorme persoonlijkheid (letterlijk en figuurlijk), en zijn zachte en vriendelijke karakter maken van hem een lieve sloeber, waartegen maar weinig mensen bestand lijken te zijn. 

Hij heeft helaas wat medische issues die nooit de nodige aandacht gekregen hebben. Zijn vacht was een grote, vervilte mat, waar onze groomer-vrijwilliger bijna 5 uur voor nodig heeft gehad om deze millimeter per millimeter te verwijderen. Zijn heupen en achterpoten zijn niet helemaal hoe ze horen te zijn, en af en toe heeft hij wat we niet beter kunnen omschrijven als �absences�, dan draaien zijn ogen even weg en is hij er even niet meer bij. Een zorgenkindje, zoveel is zeker. 

Verder is hij werkelijk een schatje, zo groot als hij is! Hij zou nog ergens geluk moeten kennen maar zijn nieuwe familie moet rekening houden met mogelijke (hoge) medische kosten en hier kunnen we geen garanties over geven. Feit is dat het een kanjer van een vriend is, die zijn nieuwe geluk zeker op prijs zal stellen, en hier oneindig dankbaar voor zal zijn!

Meer informatie over hem vind je hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten