vrijdag 17 mei 2024

Veronica vraagt met smekende oogjes ‘Heb jij een plekje voor mij’?

Veronica (2 jaar) is een prachtig mooie, nog jonge meid die helaas nog niet veel geluk mocht ervaren in haar leventje. Zij werd gered uit een dodingstation waar haar levensuren onheilspellend wegtikte. 

Veronica kent de grote wereld nog helemaal niet en is erg bang en teruggetrokken. Zij heeft een ervaren en geduldig baasje nodig die de tijd wilt nemen om haar te helpen openbloeien. Veronica is geen beginnershondje, maar is eerder een projectje voor een baasje die haar begrijpt en met haar connecteert. Een stabiele hond in haar nieuwe thuis kan haar helpen om losser te komen. 

Wie wil, langzaam aan, haar rugzakje helpen leegschudden en Veronica omtoveren tot een geweldige hond die vrolijk en ontspannen van haar leven geniet, elke dag? Het is haar zo van harte gegund. 

Meer informatie over haar vind je hier.



* Hond van de week: Blue *

Blue is een sociale jongeman die wel de ganse dag kan spelen met zijn broer Patis en de andere pupjes waar ze mee samenleven. Hij laat dan ook geen enkel knuffelmoment aan zich passeren, hij is een actieve pup die zeker en vast zou passen in een familie die er graag samen op uit trekt om diverse avonturen te beleven. Wie wil er Blue helpen de wereld te ontdekken?

Informatie over hem vind je hier.

* Kat van de week: Sana *

Sana kwam bij ons terecht graatmager, met een verkoudheid, onder de vlooien en met huidproblemen. Na de nodige medische zorgen knapte ze snel op en ontpopte ze zich tot een ware knuffelkat. 

Ze is een hele lieve dame, komt direct gedag zeggen als ze je ziet en wacht dan ook heel rustig tot je haar aandacht geeft.

We vermoeden dat Sana het liefst het huis voor zich alleen zou hebben of samen met 1 ander katje. 

Informatie over haar vind je hier. 


donderdag 16 mei 2024

Dagboek van Fabienne - Copito, een Pommetje met een probleem.

Hij is een prachtig Pomeriaantje dat door zijn baasje werd binnen gebracht omdat hij een medisch probleem heeft . Het hondje was er het hart van in. Hij is een gevoelig hondje, heeft altijd op een appartement geleefd, altijd bij het gezin gehoord. Toen zijn baasje maar bleef bellen en bellen, heb ik hem uiteindelijk binnen genomen wetende wat er zou volgen voor dit kleine hondje.

Copito had een darmprolaps, die chirurgisch verholpen werd, maar de revalidatie en bijkomende zorgen waren hen teveel. Ze wilden geen kosten meer, geen geld meer aan hem besteden, dus moest de kleine lieverd weg.

Wie kan hem gelukkig maken en die kans geven die hij zeker verdient ?

 





Informatie over hem vind je hier.


Atlas (ACE Rock) onze geadopteerde kat uit Spanje

Hij kwam anderhalf jaar geleden naar Nederland. In het begin was hij behoorlijk schuw en hield zich op de achtergrond, wat begrijpelijk was na zo'n grote verandering. Hij had tijd nodig om te wennen aan zijn nieuwe omgeving en aan ons, onze poes Noa, en onze border collie Freya (Ook van ACE ,Fresa Laurien) Maar al snel begon hij zich meer op zijn gemak te voelen en zijn nieuwsgierigheid nam de overhand.

Het was prachtig om te zien hoe Atlas langzaam uit zijn schulp kroop. Zijn speelsheid kwam steeds meer naar voren. Hij begon met kleine stapjes, voorzichtig onderzoekend, maar het duurde niet lang voordat hij door het hele huis rende en met zijn speelgoed speelde. Hij ontwikkelde een voorliefde voor alles wat rolt en ritselt, en zijn energie en enthousiasme brachten leven in ons huis.

Nu is Atlas een hele lieve en speelse kater die graag knuffelt (wel alleen als hij er zelf zin in heeft..) en altijd in is voor een spelletje. Zijn luide gespin vult ons huis met vreugde. Hij is niet meer de bange kat die hij ooit was, maar een dappere en liefdevolle metgezel, hij komt zelf vaak buiten nu!

Atlas is echt een super toevoeging aan ons gezin. We kunnen ons geen leven zonder hem voorstellen. Zijn reis van Spanje naar Nederland heeft ons leven verrijkt en hij brengt ons elke dag weer geluk!






Sjonnie (ACE Popeye) is nu zo’n 7/8 maanden bij ons.

Hij heeft al hele goede stappen gemaakt. Toen hij bij ons kwam wonen, wilde Sjonnie  absoluut geen tuigje aan ,om lekker met onze andere honden mee te wandelen. Na veel geduld en liefde is het gelukt en kunnen wij zonder problemen zijn tuigje aan doen waardoor hij lekker mee kan wandelen met onze andere honden. 

Alles wat groen is vind Sjonnie erg leuk. Zo is het een hobby van hem geworden om alle leuke gekleurde plantjes te onthoofden waarna hij vervolgens vrolijk verder huppelt in het gras. Gelukkig heeft hij veel steun van onze andere jonge hond gehad. Het is erg grappig om te zien hoe hij haar kopieert in hoe zij interactie heeft met andere honden. Het zindelijk maken blijft nog wel een dingetje, dus als iemand tips heeft erg welkom! Sommige dagen gaan super goed en andere dagen gebeurt er nog wel eens een ongelukje. Des al te niettemin is Sjonnie een heel ander hondje geworden dan toen we hem kregen. Van zijn handicap (slecht ziend en slecht horend) is eigenlijk niet heel veel te merken. Hij is een erg vrolijk hondje en hij tovert elke dag weer een lach op onze gezichten.






Lucky luke

Hij kende nog niet veel geluk in zijn leventje...wie helpt hem aan zijn geluk?

Informatie over hem vind je hier.




Onze Opi, heel gelukkig met zijn vrouwtje ❤️

 


Dido 12 jaar geworden

"Verleden week is Dido (ace Dieter) 12 jaar geworden en is hij tevens 8 jaar thuis. Hij is de liefste en braafste hond die je maar kan wensen. Op de foto staat hij (de grootste met wit) samen met zijn adoptie zus uit Roemenië." 



Langzitter van de maand Mei 🐶Nena

Zo'n drie jaar geleden reageerden we op een noodoproep van het dodingstation nadat ze ondergelopen waren na een hevige onweersbui. Nena, Stef en Stefanie kwamen toen bij ons terecht en gingen uiteraard ook nooit meer terug. Stef en Stefanie, broer en zus, kunnen ondertussen al genieten van hun gouden mandje, maar voor Nena was dit geluk jammer genoeg nog niet weggelegd.

Nena is een enorm aanhankelijke en vriendelijke Stafford die al veel te lang moet wachten op haar tweede kans. Ze is een toffe, vrolijke hond, een sterke dame, dat wel, maar met een hart van goud. Ze is sociaal met andere honden, loopt flink aan de lijn en loopt zo ook zonder enige problemen aan andere honden voorbij. Ze speelt enorm graag met een balletje en geniet van elk moment aandacht dat ze krijgt van haar verzorgers en vrijwilligers!

We hopen er vurig op dat 2024 eindelijk Nena's geluksjaar mag worden! 


Informatie over Nena vind je hier. 


  

Langzitter van de maand Mei 🐱Karen

Karen haar baasje vertrok voor 2 weken op reis en vroeg haar buurvrouw om even op te passen, weken verstreken maar haar baasje kwam niet meer terug.

De buurvrouw kon uiteindelijk haar baasje bereiken maar het werd duidelijk dat die nooit meer zou terugkeren naar haar appartement en dus ook niet meer terug naar Karen. Dit bedeesde meisje verblijft nu bij ons, verstaat niet goed waarom ze moet leven tussen zoveel katten maar heeft zich bij haar lot neergelegd. Karen is sociaal met de andere katjes maar dit is geen must in haar toekomstige thuis.

Informatie over Karen vind je hier.   

woensdag 15 mei 2024

Dagboek van Fabienne - Yogui, onze brave pispaal.

Hij werd gered uit een dodenstation nadat ons gevraagd werd of wij zijn leven wilden redden, want hij had zo een peperkoeken karaktertje. Zo geschiedde... Nu is hij eentje van ons, de braafste ziel die dankbaar is gered te zijn.

Yogui is sociaal en lief met mens en dier, altijd in voor een knuffel maar tegelijk ook bedeesd en een beetje afwachtend. Hij is onderdanig en vaak het pispaaltje voor de andere honden. Iedereen die hem leert kennen weet dat het een goede, geduldige, brave hond is.

Hij moet toch ergens een baasje kunnen vinden die hem gelukkig kan maken!!

 



Informatie over Yogui vind je hier.








⭐️Save the date⭐️ 21+22 september ACE|SHIN dag!

 











Hallo lieve dierenvrienden! 🐶💕

Tijdens ons weekje vrijwilligerswerk bij het asiel van SHIN België ACE SHIN Charity in Spanje hebben we gemerkt dat onze hondjes momenteel echt nood hebben aan natvoer, vooral de tengere kleintjes en onze seniors!

Een blikje kost hier 1,80euro, en het maakt een wereld van verschil voor deze hondjes! Met jouw donatie kunnen we ervoor zorgen dat ze alle voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben om gezond en sterk te worden!

🎁 Hoe kun je helpen? 🎁

• Maak een donatie via bankrekening: 

Spanje: Solbank Banco Sabadel Calahonda
Rekening nummer: ES74 0081 0619 5800 0145 7846 t.n.v. Animal Care Espana Honden In Nood

België: BELFIUS
Rekening nummer: BE42 7805 9221 8254 t.n.v. Animal Care Espana Honden In Nood

Nederland: ABN AMRO Bank
Rekening nummer: NL52 ABNA 0106 9442 58 t.n.v. ACE Charity Nederland

met vermelding ‘blikken natvoer’

• Deel deze oproep met je vrienden, familie en netwerk

Elke kleine bijdrage telt! Ook 1 blikje maakt het verschil Samen kunnen we zorgen voor een gezonde start voor deze hondjes.

 

Alvast bedankt voor je steun en liefde! ❤️🐾

Triton!

Een bange lieverd maar met zoveel wil om ergens bij te horen!! 

Meer informatie over hem vind je hier.


Zovele kleintjes...en we moeten elke dag neen zeggen...zovele nestjes weer overal ...

 





Jara heeft een zwaaaaaar leven bij haar baasjes....

 


Vrolijke, lieve Jane zoekt verkoeling in een van onze zwembadjes. Merk jij haar eindelijk op?

Jane (2,5 jaar) is een mooie, tricolore meid die voluit geniet van wandelen, een beloning en vooral van veel knuffels. Zij is goed met andere honden, maar kan evengoed als hond alleen geadopteerd worden. Jane is een toppertje, een zeer gebalanceerd en superlief hondje die om een onverklaarbare reden tot op heden over het hoofd wordt gezien.

Waar staat het gouden mandje voor dit gouden hartje ?  

Meer informatie over haar vind je hier.



Vanwege onze Spinners de boodschap:

Vergeet ons niet🫶 



Val jij voor de charmes van Elise?

Prachtige Elise (bijna 2 jaar) is een lieve, aanhankelijke, mensgerichte meid op zoek naar een gouden mand. Ze is rustig van karakter en is liefst de hele dag aan de zijde van haar toekomstige baasje.

Aan de lijn lopen is nog een werkpunt, dit is voor haar heel onbekend en dus nog beangstigend. Met liefde, oefening en geduld zal dit zeker wel komen… Maar voorlopig beleeft ze liever avonturen in huis dan in de wijde wereld.

Heb jij een plekje voor haar?




Meer informatie over haar vind je hier.



Met Koda (ACE Brownie) gaat het echt super goed.

Het is een lekker speels katertje van nu dan alweer 2 jaar,waarvan hij al ruim 1 jaar bij ons is.

Hij is gek op rennen, speelt graag tikkertje en verstoppertje met ons. 

Hij wilt ook graag altijd even spelen met Toby maar die oude man van 12 heeft daar niet altijd de energie voor. Dan gaat Koda maar naast hem liggen om samen een dutje te doen. 

Hij is gek op zijn grote broer.

Met Koda ben je nooit alleen, overal waar jij bent is Koda en overal waar jij naartoe loopt maakt Koda een race van om daar als eerste te zijn! 🏎️

Samen slapen, samen de was opvouwen, samen in de badkamer, samen koken en samen op de bank. 😻

 

Wij zijn echt super blij met hem.💜 









* Hond van de week: Blue *

Blue is een sociale jongeman die wel de ganse dag kan spelen met zijn broer Patis en de andere pupjes waar ze mee samenleven. Hij laat dan ook geen enkel knuffelmoment aan zich passeren, hij is een actieve pup die zeker en vast zou passen in een familie die er graag samen op uit trekt om diverse avonturen te beleven. Wie wil er Blue helpen de wereld te ontdekken?

Informatie over hem vind je hier.

* Kat van de week: Sana *

Sana kwam bij ons terecht graatmager, met een verkoudheid, onder de vlooien en met huidproblemen. Na de nodige medische zorgen knapte ze snel op en ontpopte ze zich tot een ware knuffelkat. 

Ze is een hele lieve dame, komt direct gedag zeggen als ze je ziet en wacht dan ook heel rustig tot je haar aandacht geeft.

We vermoeden dat Sana het liefst het huis voor zich alleen zou hebben of samen met 1 ander katje. 

Informatie over haar vind je hier.

dinsdag 14 mei 2024

Dagboek van Fabienne - De jagers doen dat goed!

De nieuwe dierenwelzijnwet is al een tijdje van kracht, waarin jachthonden bestempeld worden als “gebruiksvoorwerpen”. Wel, die gebruiksvoorwerpen maken ons rescuecenter aardig vol, we kregen wéér een mama met pupjes binnen uit de campo. Het zoveelste afgedankte “gebruiksvoorwerp”, en dat mag en kan allemaal. Wij moeten elke hond steriliseren of castreren, en doen dat zeker, alleen al uit overtuiging, maar in de campo, daar zijn ze vogelvrij verklaard, want het zijn maar voorwerpen.

Deze mama kon uiteindelijk gevangen worden, met veel geduld van onze vrijwilligers. Hier is ze dan, Paky heet ze, vernoemd naar haar reddende engel. De papa schijnt een Labrador te zijn uit een van de vele huizen uit het kleine dorp. Tijdens een van zijn escapades was hij erin geslaagd om Paky zwanger te maken en dat was het dan.

De familie is nu bij ons en het werk kan beginnen: ontwormen, ontvlooien, goed kwaliteitsvoer, medische verzorging, vaccins, chip, paspoort, dagelijkse verzorging, socialisering… Voor ons zijn ze zoveel meer dan gebruiksvoorwerpen, zoveel méér!



Update Blue

 "De tijd vliegt...

Met Blue gaat het heel goed, een grote, rustige kerel. Alles gaat fantastisch. Zijn maag is nog steeds een beetje gevoelig, maar ik denk dat ik nu al bijna een maand de juiste brokjes heb gevonden en vooral dat ik de lekkernijen erbij heb.

Ik blijf altijd waakzaam ten aanzien van jonge kinderen, omdat hij al verschillende keren behoorlijk “reactief” is geweest. Maar niet altijd, dus ik ben voorzichtig. Hij durft nu te spelen en is hij zelf verzekerder dus dat is gaaf. Het sloopt niet langer en is ook nog eens superschoon.

Hij is super sociaal met alle honden en katten die hij tegenkomt en eigenlijk is er geen sprake van naar huis gaan voordat hij tenminste een “vriend” heeft ontmoet.

Hij wordt bewonderd door iedereen die ik ontmoet. Sinds ik het woord magnifiek heb, heb ik het niet meer zo vaak gehoord. Kortom, alles is in orde. Bedankt "



Ella, Ace Hyacinth, werd 8 jaar geleden geadopteerd.

Ze is nog steeds de lieveling van de familie.



Donut...hij voelt zich thuis....

 


Help jij Jenni het vertrouwen in mensen terug te vinden?

Jenni kwam helaas terecht in een dodingsstation. We hebben haar gered en nu is ze veilig bij ons. Kleine Jenni (3 jaar) is een Podenco Maneto met die typische korte pootjes, grappig om te zien. Zij is erg sociaal met andere honden, maar nog heel bang van mensen. 

Het is een projectje voor iemand met ervaring om dit lieverdje geleidelijk aan te introduceren in deze grote wereld en haar te laten voelen dat ook zij geliefd en gerespecteerd kan en zal worden. Eens het vertrouwen gewonnen is, beslist een schat van een gezelschapshondje. 

Wie is bereid om Jenni vooruit te helpen in haar leventje? 

Meer informatie over haar vind je hier

In memoriam Beli (ACE Bellita)

Droevig nieuws over Beli 😔 van haar vrouwtje: "Beli, of zoals ik altijd zei Beli beer, kleine munchkin, mijn kleine baby. Op donderdag 9 mei heb ik afscheid moeten nemen van jou, met veel pijn in het hart. 

2 maand geleden heb ik ontdekt dat je keelkanker had. Het verspreidde zich enorm snel en ik kon er niks aan doen. Ik heb je een volledig assortiment gegeven van eten, want je wou jouw brokken niet meer, want slikken was moeilijk. Uiteindelijk is het gehakt geworden met een beetje spaghetti. Maar je verzwaarde terug een beetje, dus ik was blij! Maar helaas, de laatste dagen had je het moeilijk, we zijn overgeschakeld op babyvoeding, maar je had ademnood, en het kon niet meer zijn. 

9 december 2021 was de dag dat je eindelijk jouw gouden mandje had gevonden, jij en ik. Het enige dat ik voor je wou, was jou alle liefde geven die je verdiende en een gouden mandje geven, want ik wou niet dat je ging sterven in een kooi, je verdiende meer dan dat. Ik heb genoten van elk moment dat ik mocht beleven met jou. 

Je hebt tot op de laatste moment in het zonnetje buiten gelegen. Je bent in slaap gevallen in mijn armen. Mijn kleine Beli beer, mijn beschermer, mijn knuffelbeer, mijn troost, het was tijd om afscheid te nemen. Slaapzacht 🤍 

Het verdriet is enorm groot. Je zit voor altijd in mijn hartje. Ik mis je zo. 

 

Je vrouwtje 🤍 "








Luxor had zijn eerste BBQ op Belgische bodem

Hij kreeg zijn eigen steak 🙂 





Berichtje van de adoptanten van Mark

“Het gaat heel goed met Mark. Hij heeft zich snel aangepast, het lijkt allemaal één groot feest voor hem. Bij goed weer ongeveer de ganse dag in de tuin rondhossen vindt hij superleuk. 

Wandelen vindt hij ook heel leuk, hij gaat mee te voet naar Hubo. Hij wandelt zeker graag naar de hondjesafdeling. Hij gaat daar zelf zijn botjes, dentasticks kopen 😅. In het begin was hij onderweg en in de winkel flink zenuwachtig maar dat is al stukken beter.” 



Langzitter van de maand Mei 🐶Nena

Zo'n drie jaar geleden reageerden we op een noodoproep van het dodingstation nadat ze ondergelopen waren na een hevige onweersbui. Nena, Stef en Stefanie kwamen toen bij ons terecht en gingen uiteraard ook nooit meer terug. Stef en Stefanie, broer en zus, kunnen ondertussen al genieten van hun gouden mandje, maar voor Nena was dit geluk jammer genoeg nog niet weggelegd.

Nena is een enorm aanhankelijke en vriendelijke Stafford die al veel te lang moet wachten op haar tweede kans. Ze is een toffe, vrolijke hond, een sterke dame, dat wel, maar met een hart van goud. Ze is sociaal met andere honden, loopt flink aan de lijn en loopt zo ook zonder enige problemen aan andere honden voorbij. Ze speelt enorm graag met een balletje en geniet van elk moment aandacht dat ze krijgt van haar verzorgers en vrijwilligers!

We hopen er vurig op dat 2024 eindelijk Nena's geluksjaar mag worden! 

Informatie over Nena vind je hier.  

Langzitter van de maand Mei 🐱Karen

Karen haar baasje vertrok voor 2 weken op reis en vroeg haar buurvrouw om even op te passen, weken verstreken maar haar baasje kwam niet meer terug.

De buurvrouw kon uiteindelijk haar baasje bereiken maar het werd duidelijk dat die nooit meer zou terugkeren naar haar appartement en dus ook niet meer terug naar Karen. Dit bedeesde meisje verblijft nu bij ons, verstaat niet goed waarom ze moet leven tussen zoveel katten maar heeft zich bij haar lot neergelegd. Karen is sociaal met de andere katjes maar dit is geen must in haar toekomstige thuis.

Informatie over Karen vind je hier.   

Goede morgen!!

 


maandag 13 mei 2024

Dagboek van Fabienne - Tibor zou zo graag ergens thuis komen!

Onze Tibor is een Herder in hart en in nieren. Hij heeft de typische karaktertrekken, wat hem een heerlijke hond maakt als je het ras kent. Hij werd gered uit een vreselijk dodenstation: mager, ondervoed, ontredderd, het was een zoveelste schrijnend verhaal.

Hij gaat sociaal om met iedereen, mens en dier, en krijgt graag aandacht, van wie dan ook. Hij zal een trouwe metgezel zijn die graag zijn baasje zal pleasen. Hij is vrij actief en moet zijn dagelijkse wandelingen hebben, maar als hij mee mag zie je dat snoetje zo openbloeien van geluk!

Een kanjer met een klein hartje maar met zoveel vriendschap te geven!! 



Meer informatie over Tibor vind je hier.