vrijdag 24 mei 2024

In memoriam Pepote

Pepote heeft een zwaar leven achter de rug en kwam uiteindelijk terecht in een dodingstation, waar ACE hem gelukkig heeft gered. Helaas duurde het ruim twee jaar voordat Pepote eindelijk een liefdevol thuis vond. Op 29 maart 2023 kwam hij bij Jeanine terecht, wat in het begin een grote aanpassing was voor Pepote. Hij bleek ook een echte ondeugd te zijn; regelmatig verdwenen er etenswaren van het aanrecht, zoals dat mysterieuze halve brood. Alles wat eetbaar was, moest goed verstopt worden. 😉

Sinds april ging het echter niet goed met Pepote. Hij kampte met een hardnekkige blaasontsteking die niet goed reageerde op medicatie en speciaal voer, en hij werd zichtbaar magerder. Ondanks regelmatige bezoeken aan de dierenarts en diverse bloedonderzoeken, bleef de oorzaak onduidelijk.

Vorige week verslechterde Pepote’s toestand; hij weigerde te eten, had nauwelijks ontlasting en was erg rusteloos. Bij de dierenarts bleek hij ernstige bloedarmoede te hebben, waarvoor hij twee bloedtransfusies kreeg. Uit scans bleek dat zijn organen vergroot waren. Ondanks alle inspanningen van de dierenarts, was het duidelijk dat Pepote’s immuunsysteem zich tegen hem had gekeerd en dat geen enkele behandeling meer zou helpen.

Helaas moest Jeanine het moeilijke besluit nemen om Pepote te laten inslapen. Hij is nu begraven op een mooi plekje. Dit was een zeer moeilijke beslissing voor Jeanine, want ze had Pepote graag nog langer willen verwennen. Ze is erg verdrietig, omdat Pepote niet oud is geworden en een zwaar leven heeft gehad. Toch heeft Pepote het afgelopen jaar mogen ervaren dat hij geliefd was en een plek had waar hij warmte en aandacht kreeg.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten