woensdag 22 mei 2024

Update Golf

Golf is een heel lief dier en er zijn geen zaken die wij bestempelen als niet goed. Door de start in zijn jonge jaren is hij gaan overcompenseren en nu zijn schildjes één voor één afvallen, komen ook één voor één zijn oude angsten en onzekerheden naar boven. Daar helpen we hem doorheen, door middel van de training en tools die wij hebben aangereikt gekregen van een gedragsexpert waar wij de afgelopen twee maanden mee samengewerkt hebben. Net zolang totdat hij hier doorheen is en rustig en zelfverzekerd door het leven gaat. Tot die tijd blijven wij de basis met hem oefenen; rust, consistentie en verbinding. Daarna is het weer tijd voor de volgende stap.


Hij heeft zijn eigen plekje in de woonkamer in de bench; dit vind hij helemaal fijn en trekt zich er regelmatig in terug. Hij kan hier zelf in en uit lopen, dat gaat heel goed. Als hij er zin in heeft, komt hij ons begroeten en is er dan graag bij. Even lekker tegen ons aan leunen en zich laten masseren, dat geeft hem rust. Alleen thuis blijven is ook echt helemaal geen probleem, dat vind hij heerlijk, dan kan hij lekker uren rustig slapen. Dat zien wij op de camera 😊

We hebben wel vanaf het begin gemerkt dat hij wisselend is in zijn energie niveau en dat hij een beetje aan het kwakkelen is met z’n gezondheid. Afgelopen vrijdag, 17 mei, zijn we weer even met hem langs de dierenarts geweest. Er is een dikke keel geconstateerd en zijn longen klonken niet helemaal goed. Hier heeft Golf een antibiotica kuur voor gekregen en wij hebben inderdaad ook direct om een bloedonderzoek gevraagd. De uitslag hiervan verwachten wij aan het eind van de week. De antibiotica kuur lijkt wel goed aan te slaan, want hij krijgt weer meer praatjes en heeft weer meer energie; dat is in ieder geval fijn, maar ook goed om te weten, mocht er toch iets anders aan ten grondslag liggen. Ook omdat bij het eerste dierenarts bezoek aan het begin van het jaar wel ook een vergrote milt is ontdekt. Na aanpassen van zijn voeding, zijn de darmproblemen helemaal verholpen en geven we hem ook verse dingen, zoals groente, fruit en bottenbouillon. Hier moest hij in het begin wel even aan wennen, maar vind het nu echt heerlijk. Snoepjes neemt hij alleen als het echt puur bereid is, anders eet hij het niet en gelijk heeft hij hahahaha.

Wij zijn heel blij met Golf in ons leven en we doen er alles aan om hem het leven te geven wat hij verdient en om hem gezond te houden.

Bijgaand recente foto’s en een filmpje van het wandelen, want dat doet hij graag en dan wel het liefste op een rustig plekje in de polder. Het wandelen aan de lijn gaat steeds beter, we zijn heel trots op hem!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten