vrijdag 24 mei 2024

Update Dani

Na het overlijden van het onze hond Bikkel vorig jaar juli zijn in januari weer op zoek gegaan naar een nieuw maatje voor onze Bodeguero Jonas (13 jaar). Op de website van Stichting A.C.E. zagen we foto van Dani voorbijkomen, een Bodeguero van 3 jaar. Het waren vooral haar mooie bruine, beetje treurige ogen die ons opvielen en waardoor we meer van haar wilden weten. Haar verhaal was een beetje hetzelfde als dat van onze Jonas. Gered uit een dodingsstation, positief getest op Leishmania en opgevangen in een gastgezin. Het was en is voor ons geen probleem dat ze Leishmania heeft, we hebben daar ervaring mee door Jonas en dankzij de medicijnen merk je hier helemaal niks van. Gelukkig vallen de kosten voor deze medicijnen mee.

Samen met Jonas zijn we langsgegaan bij haar gastgezin. Het klikte meteen tussen haar en Jonas en ook met ons. Na een huisbezoek van een medewerker van de Stichting A.C.E. werd de adoptie binnen een week goedgekeurd. Heel fijn dat dit allemaal zo snel geregeld kon worden.

Toen we Dani gingen ophalen was dat zowel voor Dani als voor ons een spannend moment. We moesten haar weghalen uit haar vertrouwde en liefdevolle omgeving waar ze het heel goed naar haar zin had en prima opgevangen is. In het begin was Dani wat onzeker en verlegen. Maar ze keek goed naar hoe Jonas alles deed en reageerde en daar ging ze al snel in mee. Loslopen vond ze in het begin erg spannend, in eerste instantie bleef ze dicht bij je in de buurt. Maar toen ze eenmaal ontdekt had hoe leuk het is om samen met Jonas te rennen en te graven kwam ze helemaal los. Dani is inmiddels 4 maanden bij ons en kruipt steeds meer uit haar schulp, is af en toe ook een beetje ondeugend en altijd blij, maar ook heel erg dankbaar. Ze geniet van de wandelingen door het veld, loopt niet weg en luistert heel erg goed. Ze vindt het leuk om in de tuin te spelen, door het gras te rollen en om lekker in de zon te liggen en te chillen. Het is een hele lieve en leuke hond, sociaal naar alle andere honden en ook naar andere mensen, maar indien nodig geeft ze duidelijk aan waar haar grenzen liggen. Ze wordt graag geknuffeld en kruipt dan helemaal tegen je aan.

Stichting A.C.E. blijft ook na de adoptie betrokken bij de hond. We krijgen regelmatig mails over hoe het gaat met Dani en of we nog tegen problemen aanlopen. Het contact met de Stichting is heel goed verlopen. Heel fijn dat ze zo betrokken zijn bij de hond, voor ons is dit een hele positieve ervaring. We hopen dat we nog lang samen met Dani en uiteraard ook met Jonas kunnen wandelen en genieten. 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten