dinsdag 28 mei 2024

In memoriam Zula

Onze lieve hond Zula kwam rond 2011 vanuit Spanje naar Nederland. We adopteerden haar via ACE; een organisatie die zich inzet tegen het doden en mishandelen van honden in Zuid-Spanje.

Aan mishandeling was Zula helaas niet ontkomen. Toen ze bij ons kwam was ze waarschijnlijk ruim een jaar oud. Haar voorpoten waren ooit gebroken, en vervolgens helemaal vergroeid. Volgens Nederlandse dierenartsen was het niet haalbaar om Zula’s poten met operaties te herstellen.

Zula was een prachtige zwarte waterhond. Haar liefde en trouw zullen we nooit vergeten. Voor Zula was Suzette haar baas. Dat mensen en andere honden soms bij Suzette in de buurt kwamen, vond Zula maar lastig. En als ze kwade bedoelingen vermoedde, kon ze heel erg fel worden.

Al die jaren dat Zula bij ons was, waren er ook andere honden bij ons in huis. Zula was tot het eind leider van de roedel die in de loop der jaren van samenstelling wisselde. Daar hoefde ze niet veel moeite voor te doen. Een blik, of soms een grom, waren genoeg om andere honden tot de orde te roepen als dat nodig mocht zijn.

Door haar afwijkende voorpoten had Zula veel moeite met lopen. Lange wandelingen waren voor haar dan ook niet weggelegd. Toch vond Zula het geweldig om met ons op pad te gaan. Een ritje in de auto en dan een onbekend stukje natuur verkennen. Prachtig vond ze dat.

De laatste jaren was goed te merken dat Zula oud begon te worden. Door een strammer lichaam kreeg ze meer last van haar beperkingen. Toch kwam haar overlijden voor ons als een schok. Ineens wat het mis met haar, en wist de dierenarts dat herstel niet mogelijk was. Op zaterdag 13 april 2024 stierf Zula.

Lieve Zula wat missen we jou. Ons verstand zegt dat je een goed leven hebt gehad, en dat het goed was dat je ging. In ons hart huilen we. We zouden je voor altijd bij ons willen hebben. De onvoorwaardelijke liefde die jij ons gaf is niet met woorden te omschrijven.

Dag Zula.  



Geen opmerkingen:

Een reactie posten