maandag 9 augustus 2021

TOOSKE (MAYKE)

Ons Tooske, alweer n jaar bij ons,

Daar stonden we dan,op n verlaten industrieterrein.Donder en bliksem, in de stromende regen, vol verwachting.Eindelijk, na 5 maanden kwam ons nieuw gezinslid aan. 

Bang, schuw, niet wetend wat haar te wachten stond, moe van de reis en nooit achter in n auto gezeten aanvaarde ze de reis. Thuis poepte  en pieste ze de hele kamer rond, dat zou nog n paar daagjes duren voor ze via de tuin de straat ondekte. Wat n opluchting voor ons! De eerste dagen moest ze niks van ons hebben maar uiteindelijk met zachte hand haar pootjes strelend en zacht toespreken liet ze gaandeweg steeds meer toe.

We beseften dat geduld in deze n schone zaak was.

Gaandeweg ontplooide ons dametje  zich tot n volwaardig hondje, nieuwsgierig en alles opnemend.

Nu, inmiddels n jaar bij ons hebben we n echte Spaanse diva op de bank! Ze houdt net als wij van lekker eten, heeft haar bakje in n mum van tijd leeg en kijkt ons dan beschuldigend aan van "En waarom krijg ik niks?"

En zeg nu eerlijk; wie kan die prachtige ree enogen nou weerstaan!"(ha, ha)

In dit jaar heeft ze meer zelfvertrouwen gekregen, springt zelf in de auto als we  iets gaan ondernemen,  loopt vanaf  t begin van ons straatje parmantig los naar huis alsof ze wil zeggen" kom maar, ik weet de weg!"

We laten haar in t veld nog niet los, immers ieder konijn of kat is spannend, ze gaat daarom om de wk n dagje naar de hondenopvang zodat ze daar lekker kan ravotten met andere hondjes en moe en voldaan aan t eind van de dag de auto inspringt , We zijn r weer!

We hebben best geaarzeld toen, je levert best veel vrije tijd in en de dierenarts kent haar inmiddels ook goed maar wat je terugkrijgt is zoveel liefde, ze lag gisteren heerlijk op de bank in mn knieholte op t dekentje te slapen, zeg nou zelf, je smelt gewoon weg bij de aanblik en je weet, je hebt de juiste beslissing genomen! 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten