zondag 22 augustus 2021

Update Tula

Tula doet het heel erg goed. Eigenlijk boekt ze, of; boeken wé, nog steeds op alle vlakken progressie. In huis voelt ze zich helemaal veilig en snapt ze inmiddels heel goed wat er van haar verwacht wordt. Ze wil nog steeds meer geknuffeld worden. Ha. Ik dacht dat we inmiddels wel op de max zaten qua knuffelen maar haar aanhankelijkheid blijft groeien. Buitenshuis gaat het ook steeds beter. Ze loopt steeds netter aan de riem en in het passeren van andere honden zit ook een groeiende lijn. Op een enkele uitzondering daargelaten, luistert ze steeds beter naar aanwijzingen op dat vlak en blijft het blaffen achterwege. Ik ken inmiddels ook meer manieren om vanuit te reageren, wat natuurlijk ook zeer helpend is voor deze situaties. Katten hoop ik vooralsnog ze min mogelijk tegen te komen. 

Ze is een echte graver en staat haar mannetje wanneer ze los kan lopen in omheinde gebieden. Haar los laten lopen in niet omheinde gebieden geeft mijzelf nog een beetje teveel stress dus dat doen we nog maar even niet. Ik denk dat ik haar wel een pittige tante kan noemen want ze deinst voor geen hond terug. Zelfs niet voor een Sint Bernard. Afgelopen week heb ik 2 hele kleine momentjes bij haar gezien waarop het leek alsof ze even wilde spelen met een andere hond. Tot daarvoor keek ze er niet naar om. Ik verwacht dus dat daar ook nog veel progressie in te zien zal zijn komende periode. 

Ik ben al een paar keer bij de dierenarts geweest. Mevrouw is namelijk een behoorlijke brokkenpiloot. De eerste keer had ze iets giftigs binnengekregen en moest ze aan een infuus en de keer daarop was er een nagel omgeklapt die verwijderd moest worden. Vorige week gleed ze met haar poot tussen 2 balken van een brug. Ze piepte het uit. Gelukkig waren het maar kleine wondjes en kon ik het zelf verzorgen. 

Ik ben heel blij met haar en heb ook het gevoel dat Tula een heel gelukkig hondje is. Ze is echt heel lief, vrolijk, speels en sociaal. Ook haar oppasadres ontvangt haar graag en daar gaat ze probleemloos met de andere hond samen. Zie bijgevoegde foto. 

Ik ben heel benieuwd hoe we er over een paar maanden samen bij staan. Ik heb er alle vertrouwen in dat onze band alleen maar nóg sterker kan worden! Zin in! 

Anke en Tula





Geen opmerkingen:

Een reactie posten