zaterdag 28 augustus 2021

ACE Persian

Sinds 3 augustus is dit guitige jonge katertje genaamd Persian bij mij in de opvang.

Hij is na 4 maanden teruggekomen van adoptie in Nederland, omdat het niet goed zou klikken met de andere poes des huizes. Daar is met mijn eigen poes Loulou geen sprake van gelukkig. Na een voorzichtige introductie, spelen ze nu heel leuk samen. Trap op, trap af in een razendsnel tempo en allerlei andere manieren om achter elkaar aan te rennen. Beetje speel’vechten’ met elkaar, ze houden elkaar goed bezig!


Hij is ontzettend sociaal naar iedereen, de honden, de poes

en iedereen die hier wel eens in huis komt wordt direct vriendelijk begroet. Als het even kan springt hij bij je op schoot om heerlijk te knuffelen en te spinnen, ook als hij je nog niet kent. Hij zal ook nooit krabben of bijten (wat mijn eigen Loulou nog wel eens kan doen).


Hij heeft een Oosters uiterlijk (van Esther (Ace) begreep

ik dat hij wellicht een Siamese moeder heeft). Hij is slank gebouwd, zijn zwarte vacht glanst prachtig, heeft grote ronde ogen waarmee hij verwonderd de wereld inkijkt. Zijn staart is voorzien van enkele knikjes (waar hij overigens geen last van heeft). Kortom, het is een behoorlijke hunk!


Persian houdt van spelen. Met een bungelend touwtje, een

propje, een kat(tenspeeltje), het maakt niet uit met wat of wie.

Hij houdt ook van aandacht en is erg nieuwsgierig, hij wil graag overal bij zijn.

Slapen, daar houdt hij ook van en dit doet hij dan ook graag een stevig aantal uurtjes per dag.


Squeek, mrrrrb, blib blob, ieeep, dat zijn zomaar even wat

geluidjes die hij met enige regelmaat laat horen. Natuurlijk niet goed in woordelijk geschrift te bevatten, dus ik raad aan om echt eens live kennis met hem te komen maken.


Is hij dan helemaal perfect? Nou, daar komt hij aardig bij

in de buurt, maar zoals een jonge kat betaamt heeft hij natuurlijk ook zijn ondeugende kanten (al doen die weinig af aan zijn perfectie). Persian eet als een hongerige wolf en dat is prima als hij het alleen bij zijn eigen eten zou houden, maar dat doet hij dus liever niet. Als mijn honden en poes nu eten krijgen, moet hij wel eventjes apart. Verder heeft hij enkele typische jonge katjes-streken zoals knabbelen aan kamerplanten en dergelijke, maar dat is allemaal niet onoverkomelijk. 



Voor meer informatie over Persian klik hier.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten