vrijdag 27 augustus 2021

ACE Jimena, hoe gaat het nu?

Vijf maanden na haar adoptie lijkt Frida (ACE Jimena) aardig gewend. Vanochtend in het bos trok ze een paar pittige sprintjes en probeerde ze weer een paar honden uit te lokken om achter haar aan te rennen (wat helaas niet vaak genoeg lukt). 

Eind maart, toen ik haar voor het eerst met Neeltje (onze andere hond) bezocht bij Irene en haar moeder (haar gastgezin), had ik dit nooit durven dromen. En ook niet toen ik haar een kleine week later op ging halen. 

Ze was teruggekomen van adoptie, omdat daar geen andere hond voor haar was om zich aan op te trekken en zo kwam ze bij Irene terecht. Daar ging het al meteen een stuk beter, omdat daar ook een oude bekende van haar uit het asiel in opvang zat en er ook nog 3 eigen honden waren. Ze kon daar fijn bijkomen en er werd uitstekend voor haar gezorgd. Ik heb nog steeds veel contact met Irene en we hebben een aantal weken geleden zelfs een reรผnie gehad met o.a. een gezamenlijke wandeling met al onze honden, ontzettend leuk!


Het bleek al snel een gouden match te zijn tussen Frida en Neeltje. Neeltje, die een beetje onzeker was geworden naar andere honden na het verlies van onze vorige hond Tinka, heeft weer meer zelfvertrouwen met haar maatje Frida aan haar zij, want Frida is ontzettend goed in hondentaal. En Frida leert van ons allemansvriendje Neeltje weer dat mensen helemaal niet zo eng zijn. Sterker nog, ze hebben vaak lekkere snoepjes bij zich. Ze weet al precies bij wie iets te halen valt, maar zich echt uitgebreid laten aaien door een vreemde (al heeft deze nog zoveel snoepjes) is nog een stap te ver.


Door de fijne gang van zaken met ACE, het prettige contact met Irene en het op zien bloeien van Frida dachten mijn lief Simon en ik steeds vaker over het zelf opvangen van dieren na. En zo geschiedde… 

Sinds ruim 3 weken hebben we ACE Persian in opvang, een heel gezellig jong katertje (het zwarte katje op de foto) dat terug is gekomen van adoptie. Volgende week komt daar nog een hondje van een andere stichting bij en de week daarop komt ACE Naila ook bij ons in opvang. Heel veel leuks om naar uit te kijken dus. We denken dat Frida wellicht nog heel veel steun (en plezier) kan hebben aan de nieuwe opvanghondjes straks.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten