zondag 2 oktober 2022

Puk (Tuurtje 20453)

Hoe gaat het nu met Puk.

Dit is een verslag van Puk (Tuurtje 20453) die deze zomer vanuit Spanje bij ons is komen wonen. Maar ook dat van Sam (Archimedes 12840) die via ACE vijf jaar geleden bij ons kwam.

Het gaat super goed met Puk. Hij maakt van het leven een feest. Kan al heel goed loslopen en rent heel graag (en hard). Bos, duin en strand vind ie allemaal heel geweldig. Het avond rondje door het dorp aan de lijn gaat ook steeds beter.

Met Sam combineert het ook heel goed. Ze ravotten niet met elkaar maar zijn wel een team. Zoeken elkaar ook op tijdens de wandeling en er is nooit een ruzie geweest tussen die twee. Puk gaat graag naar andere honden toe en in de eerste periode kon hij daarbij wat onvriendelijk doen. Dat gaat nu een stuk beter. Door zijn uiterlijk raakten honden noch de baasjes daar echt van onder de indruk.

Aanwijzingen als ‘wacht’ en ‘deze kant’ volgt ie heel braaf op. Komt ook keurig tijdens de wandeling weer even bij mij terug. We zijn elkaar een keer kwijt geweest en daar hebben ‘we’ van geleerd. Het waakse en jachtinstinct van Sam heeft Puk gelukkig niet en hij lijkt het ook niet over te nemen, waar we erg blij mee zijn.

Puk heeft leren zwemmen in, de met water vol staande, muien op het strand. Het is gebleken dat ie echt van water houdt. Waar Sam om een plasje heen loopt gaat Puk er graag doorheen. Omdat we zo een heerlijke zomer hebben gehad konden we elke ochtend met de fiets naar het strand. Op de terug weg ligt Puk alvast te slapen. En dan lekker in de tuin in het zonnetje liggen.

Puk is vijf en we hebben geen idee van zijn verleden. Maar nu staat hij onbevangen en onbevreesd in het leven, is fit en vrolijk kan ook zijn rust nemen. Na de goede ervaringen met de adoptie van Sam hebben wij Puk gevonden via ACE, en ook dit blijkt een goede zet. Complimenten voor de juiste informatie over de hond, de selectieprocedure en de nazorg door ACE en alle medewerk(st)ers. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten