zondag 30 oktober 2022

Adoptie Summer en de tijd daarna

Woensdag 8 Juni was het zover!!!! 

De kinderen wisten nog van niks het as een gewone schooldag voor hun, na schooltijd hebben we thuis lekker geluncht en zijn we de auto ingestapt. De kinderen dachten dat we weg moesten voor nieuwe auto banden, want we moesten bij Profile zijn (dus de auto banden smoes lag er voor de hand) 

Eenmaal daar waren we nog aan de vroege kant, dus zijn we nog wat boodschapjes gaan doen bij de Jumbo. Toen we terug kwamen bij Profile stonden er al vlaggen buiten van ACE, maar de kinderen hadden niks in de gaten 

De wens voor een hondje was zo groot vooral bij onze oudste dochter (9 jaar). Ze wilde dit al zo ontzettend lang En haar liefde voor dieren is echt gigantische! We hadden besloten om gehoor te geven aan haar wens en die van haar broertje (Maar die vind alles prima haha) 

Wel wist ik meteen dat als we voor een hond(je) zouden gaan dan wilde ik graag voor een adoptie hondje gaan. Want alles lijkt zo vanzelfsprekend maar er zijn genoeg diertjes die wachten op een gouden huisje. 

Via via zijn we bij de stichting ACE terecht gekomen. Wat een geweldige ervaring is dit geweest. We hadden Summer al op de site zien staan en we waren opslag verliefd. Een prachtig beestje & nog jong, dat vonden we erg prettig ook gezien onze jonge kinderen 

Het contact verliep erg fijn en voorspoedig. We zijn goed geΓ―nformeerd echt alle credits voor deze stichting. Het huis bezoek van de vrijwilligers binnen deze stichting was ook erg prettig lieve gezellige mensen met een groot hart voor dieren.

De dag van aankomst had de vrachtwagen wat vertraging opgelopen, en de kinderen begrepen niet waarom het zo lang duurde voor zomaar 4 auto banden. 

Tot dat hun papa vertelde dat de Summer banden vertraging had en dat we nog even moesten wachten. Toen ze uiteindelijk door hadden dat het niet om Summer banden ging maar om Summer onze adoptie pup was het huilen van blijdschap 

De kinderen werden ook erg warm onthaalt door de stichting en ze mochten alvast binnen kijken. En toen was daar de vrachtwagen met de adoptie dieren na een lange reis waren ze er dan eindelijk! De kinderen hadden de primeur om als eerste te mogen kijken. Fantastische hoe ze dit gedaan hebben! 

Summer was in eerste instantie wat schuw (niet gek natuurlijk). De reis naar huis duurde ook nog 2 uurtjes. In de auto zagen we een grote teek op haar voorhoofd zitten. Deze hebben we thuis meteen verwijderd en goed ontsmet want het was echt een grote.

De eerste dagen waren pittig. 

Summer plaste overal in huis er kon geen dweil tegen op de nachten waren gebroken. Buiten uitlaten aan de riem was erg vreemd voor haar, zo ging ze absoluut niet in het gras en deed aan de riem buiten totaal niet haar behoefte,maar eenmaal binnen in huis deed ze alles wat ze buiten moest doen. dit heeft gelukkig niet heel lang geduurd. Bergen geduld is nodig geweest, maar wat een fantastisch beestje is Summer!!!! 

Ze leert snel, is super enthousiast (soms een beetje lomp enthousiast) Maar alles met de beste intenties. Ze gaat super goed met andere honden om En gaat graag met ons naar het los loop veldje daar speelt ze dan heerlijk met elke hond die daar op dat moment ook gezellig aan het rennen en het spelen is. 

Afgelopen zomer heeft ze 10 dagen bij mijn ouders doorgebracht die hebben ook een hond en die 2 zijn echt geweldig samen. 

Summer is zo lief je mag en kan alles met haar, je mag aan haar voerbak komen, je mag haar kluifje gewoon weg halen, ze gromt niet ze vind echt alles goed! 

Inmiddels zijn we nu bijna 5 maanden verder en ze ontwikkeld vrolijk verder in haar lieve vrolijke sociale welzijn. Ze luistert goed en komt graag savonds lekker bij ons kroelen op de bank. 

In de auto stappen lijkt toch een trauma te zijn voor haar, maar met veel geduld en enthousiasme gaat ze uiteindelijk toch zelf de auto in. 

Boswandelingen maken vind ze erg leuk, maar mee naar een tuincentrum gaan vind ze ook fantastisch. Wel lastig als je enthousiasme voor mensen zo groot is en je neus alle kanten op wilt gaan. Maar belangrijke uitstapjes om haar te laten wennen aan grote bijkomstigheden  en sociale ontwikkeling.  

We zijn echt ontzettend blij met onze gouden pup die wij een gouden mandje hebben mogen bieden, zoveel liefde voor onze Summer 

Bedankt voor alles en een high five poot van Summer voor jullie als organisatie  

Mvg Agnes 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten