zondag 30 oktober 2022

Dagboek van Fabienne - Een Podenco mama en haar kroost.

Ze is een jonge Podenco die erin geslaagd was te ontsnappen uit de hel van de jagers, zwanger uiteraard, want dat was het enige waar ze voor diende : nestje na nestje na nestje op de wereld zetten. Haar laatste nestje bracht ze ter wereld in hol onder de grond, een veilige plek, waar niemand haar zomaar kon vinden. De natuur ging zijn gangetje en daar waren ze dan, 4 hummeltjes aan hun geluk overgelaten.

Een Engels vrouwtje ontdekte hen en begon hen te voeden, won hun vertrouwen en stilaan leerden ze dat het ook anders kan, vooral mama. Mama en รฉรฉn van haar pupjes blijven bij het vrouwtje wonen, maar de andere drie pupjes zoeken nog een liefdevolle thuis. 

Het zijn drie sociale, lieve hondjes die een goede opvoeding nodig hebben, een goede begeleiding en veel moeten kunnen wandelen of bewegen. Een tuin is zeker een must, Podenco's zijn actieve en vrolijke honden, maar in het begin moeten ze echt discipline leren en weten wat kan en niet kan. Het zijn clowns die altijd zullen proberen net een stapje verder te gaan maar eens opgevoed zijn het onvoorwaardelijk trouwe soulmates! 


 
Meer informatie over Matheo vind je hier.

Over Giulia hier.  En over Rubia hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten