donderdag 15 augustus 2024

In memoriam Yuco

Tot mijn grote spijt hebben Yuco inderdaad moeten laten inslapen en het gemis doet nog altijd veel pijn.

Kan me nog heel goed de nacht herinneren toen we hem in Schiphol moesten afhalen. Ben toen dadelijk naar hem toegegaan en hem de vraag gesteld of wij dikke vrienden zouden worden waarbij ik hem zachtjes over zijn hoofd streelde. En van het eerste moment was er die klik en die is altijd gebleven: hij was zo aanhankelijk aan mij, mooi om te zien.

Maar ook met mijn jongste dochter en haar man en zeker met de kleinzoon was er een zeer goede verstandhouding.

Zijn enig groot nadeel was echter wel dat hij allergisch was aan andere honden en katten, daarom was het ook zo moeilijk met hem te gaan wandelen tenzij we ergens helemaal alleen waren.

Naar mensen toe was hij de rust en de vriendelijkheid zelve.   

Als ik 's avonds de tv uitschakelde en het licht in de living doofde, dan stond hij al recht wetende dat "zijn baas" ging slapen en dat hij dan eerst nog eens buiten mocht.

Idem dito voor de ochtend waar hij me al aan de deur opwachtte om buiten zijn behoefte te gaan doen.

Die twee zaken mis wel het hardst net als de blik in zijn ogen wanneer we aan het eten waren en hij hoopte ook iets te krijgen wat dan ook meestal gebeurde want zo een blik kan je nu eenmaal niet negeren.

En van een stukje watermeloen kon hij ontzettend genieten.

 

Het zal allemaal stilletjes aan moeten slijten maar ik troost me met de gedachte dat hij hier toch nog mooie rustige jaren heeft mogen beleven.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten