zondag 20 augustus 2023

Dré 1 jaar deel van ons gezin.

In de laatste nazorg-mail, werden wij erop gewezen dat ons Dré’tje even bij de dierenarts langs moet. Dat zullen we snel gaan verzorgen. Gelijk een mooi moment om even terug te blikken op het afgelopen jaar.

Wij hebben al jaren twee honden in ons gezin. Dat zijn altijd dieren die “een wat mindere start” hebben gehad om het zo te zeggen. Nadat onze bodequero Nora was ingeslapen, kwijnde onze andere hond Whoopy een beetje weg. Dus toen we besloten om Dré te adopteren, waren er twee doelen; uiteraard om weerveen hond een nieuwe start te geven, maar zeker ook om Whoopy weer meer lol in het leven te geven.

Best spannend, want je weet nooit zeker of het allemaal uitpakt, zoals je dat graag wilt.

Vanaf het begin echter, is het een groot succes gebleken. Dré was, nadat hij uit het vrachtwagentje kwam in Barneveld, op van de zenuwen. Hele aparte sfeer trouwens, daar in Barneveld. Wachten op je nieuwe huisdier met allemaal gelijkgestemden. Best bijzonder.

Tijdens de rit naar huis trok Dré al wat bij. Thuisgekomen was hij meteen lief voor Whoopy, hij toonde het respect wat nodig is richting een dame op leeftijd. Hij ging meteen spelen en voelde zich gelijk thuis. Een schot in de roos dus; Whoopy is enorm opgeknapt en weer heel levendig. Achteraf bezien is het allemaal heel makkelijk gegaan. We hebben in het verleden best enige ervaring opgedaan in het domesticeren van adoptie-honden. Dat is soms een lastig proces, maar uiteindelijk is het met veel geduld altijd goed gelukt. Dit geeft ook ons enorm veel plezier. Bij Dré is het verbazingwekkend hoe makkelijk hij zich aanpast en dingen leert. Inmiddels gehoorzaamt hij supergoed en kent alle handige commando’s. Het is een heerlijke hond om lange wandelingen mee te maken.

Het aanleren van nieuwe dingen vindt hij heel leuk. Als hij soms iets te veel energie heeft, is commando’s trainen juist de beste manier om dat wat af te vloeien. In zijn enthousiasme is de bekleding van de vorige bank niet helemaal ongeschonden uit de strijd gekomen. Ook dat hoort er bij zeggen we dan maar.

Het duurde wel ruim een half jaar om hem ’s nachts zindelijk te krijgen. Overdag was dat vanaf het begin geen thema, we gaan immers dikwijls met hem uit en hij kan via een luikje ook naar buiten als er geen mensen thuis zijn. Grote problemen gaf het niet, hij plaste ’s nachts op zo’n speciaal kleedje. Dit tot het moment dat we er achter kwamen, dat hij in het donker niet naar buiten durfde.Simpele oplossing; bewegingssensor die de buitenverlichting aanschakelt. Probleem opgelost!

Waren dat de enige wanklanken? Ja, eigenlijk wel. Dat kan echt veel gekker, we weten dat uit ervaring. We vergeten aanloopprobleempjes snel; de heerlijke vakantietripjes met de honden, die blijven juist wel lang hangen! We maken zoals gezegd, nu heerlijke lange wandelingen met Dré. Vaak eerst een gezamenlijk rondje met Whoopy en daarna een flink stuk erachteraan zonder haar. Het slungelige kontje is verworden tot ronde, gespierde billetjes. We vonden hem meteen al een heel knap ventje, maar hier ziet er nu helemaal top uit.

Tijdens wandelingen in het losloop-gebied vlak bij ons huis, speelt hij graag met andere honden. Hierbij heeft hij ook echt wel z’n favorieten. Het is opvallend, dat ook veel vrouwtjes en baasjes van de andere honden hem inmiddels goed kennen. Dré is namelijk niet alleen op honden gericht, maar duidelijk ook op mensen. Hij loopt op hen af en zegt als het ware gedag.

Kortom, dit is echt een successtory. Dré is een slim, maar gevoelig mannetje. Hij zit vol met liefde voor zijn iedereen en alles in zijn omgeving. Het blijft ons verbazen dat zo'n dier wat uit een dodingstation gered is, helemaal geen rancune in zich heeft. Dat is echt bizar.

Wij zijn enorm blij met hem en vooral heel dankbaar voor zijn effect op onze Whoopy. We zijn dol op hem en willen hem beslist niet meer missen.

Dank aan de mensen van Ace SHIN voor de begeleiding van het adoptietraject en de goede (na)zorg! 

In Spanje

1 jaar geleden

Onderweg

Met zoon

Op vakantie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten