dinsdag 29 augustus 2023

Dagboek van Fabienne - Het verhaal van vijf flessenpupjes.

Ze werden gedeeld over heel Facebook en Whatsapp, een grote oproep die we overal zagen verschijnen: vijf “lactantes”, oftewel flessenpups, gevonden tussen twee vuilcontainers, wie kon helpen Een Spaans vrouwtje hoorde hun gekreun, wat door merg en been ging, en ontdekte zo de zoveelste gruweldaad in onze streek hier. Vijf kleine pupjes met de navelstreng nog aan hun lijfjes, weggegooid als een stuk vuil, ,ama uiteraard nergens te bespeuren. Hun mama heeft hen zeker niet in de vuilbak gegooid maar blijft achter met haar tepeltjes vol melk en heel veel vragen. 

Het vrouwtje ging van protectora tot protectora maar nergens was er plaats of tijd, en toen trok ze naar het dodenstation. Daar mocht ze ze achterlaten op voorwaarde dat ze een papier ondertekende waar op stond dat ze onmiddellijk geëuthaniseerd zouden worden. Het vrouwtje kon het niet over haar hart krijgen en nam ze weer mee naar huis. Ondertussen waren wij ook op de hoogte maar wie gaat er elke vier uren opstaan om deze wegwerplieverds eten te geven? Niet zo eenvoudig te vinden, maar Kelly, Tanya en Veerle nemen hen mee, zij staan voor hen op. 

De kleine niemendalletjes begrijpen het gelukkig niet, maar ze zijn gered. Het is een hele opgave om dit te volbrengen, ik heb het zelf jarenlang gedaan en ik kan je zeggen het is een opgave. Je moet er altijd voor hen zijn tot ze zelfstandig eten en dan begint de deugnieterij en de opkuis, want kleine pupjes groeien net als kinderen. Het is een ernstige, gewichtige taak die veel liefde, opoffering en inzet vraagt. We beginnen aan hun toekomst, waarvoor dank aan Tanya, Veerle en Kelly! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten