zaterdag 31 augustus 2024

Dagboek van Fabienne - Iris is eindelijk vrij!

Iris is een Frans Bulletje dat gebruikt werd voor de fok. Ze was zogezegd niet na elke loopsheid drachtig, maar toch regelmatig. We geloven er niet al te veel van, want mensen zeggen zoveel. Feit is dat mama Bulletje volledig is opgebruikt en enorm afgezien heeft. En nu, nu is ze een afdankertje want ze kan niet meer produceren, haar lijfje heeft stop gezegd.

Iris is een Bulletje 

dat nu leert samenleven met andere hondjes,

dat nu ervaart dat mensen haar een schatje vinden,

dat nu voor het eerst mag loslopen op het veld,

dat nu gek mag doen,

en dat nu voor het eerst de nodige verzorging krijgt.

Ze heeft Leishmania en haar huid is volledig ontstoken, waarvoor ze nu opgevolgd wordt door de kliniek. Eens ze wat aangesterkt is wordt ze gesteriliseerd, dat leven hoeft ze niet meer te leiden.  Stapje voor stapje werken we aan haar toekomst zodat zij eindelijk kan gaan genieten van haar leven!

 

Meer informatie over haar vind je hier.

Er was eens … een lief hondje

Een lief, vrolijk, energiek en nieuwsgierig hondje in Spanje. Ze woonde bij een jager samen met andere hondjes. Ze was bedoeld om mee op jacht te gaan, maar snapte niet wat er van haar verwacht werd. Ze deed haar best, want haar wil om te ‘pleasen’ was groot. Maar desondanks bleek ze niet voor de jacht geschikt. Ze was gewoon te lief. De boze jager dumpte haar daarom in een dodingsstation, waar ze bang en onzeker haar lot afwachtte.

Maar er waren ook engelen. Rechtstreeks gestuurd vanuit de hondenhemel. Op aarde hebben zij een refugio ACE|Shin opgericht waar gedumpte hondjes eten, liefde en verzorging krijgen en waar ze mogen wachten op hun gouden mandje. Zo kwamen deze engelen ook dit hondje halen en noemde haar Ayita. Hun aarstengel Fabienne was ervan overtuigd dat zij snel haar gouden mandje zou vinden, want ze was zoals zij het zei ‘boterzacht’ en ook de verzorgers hadden niets dan superlatieven voor haar. Maar ondanks dat ze haar zelfs een keer als hondje van de week hadden gepresenteerd, viel ze niemand op en bleef ze tevergeefs wachten. Inmiddels verstreek er ruim een jaar 🥹.

En daar was eens een vrouwtje in het verre Nederland. Zij was al ruim twee maanden in diepe rouw om het verlies van haar Labradoodle Ted. Ted was 11 jaar lang haar grote liefde en onvoorwaardelijke steun en toeverlaat geweest. Ze hadden samen veel mooie, maar ook moeilijke tijden meegemaakt. Ondanks haar verdriet begon ze toch te denken aan een nieuw maatje. Het was zo stil in huis en dat maakte haar depressief. Via haar zus Angelique, ook een engel van ACE|Shin, had ze gehoord van de refugio. Voorzichtig was ze al eens op de website gaan kijken voor een nieuw vriendinnetje. Ze had al een paar lieve hondjes bekeken, toen haar zus Ayita voorstelde. Want ook nu was zij weer niet meteen opgevallen. Echter toen ze haar eenmaal zag was er meteen een licht sprongetje in haar hart. Verzorgers van ACE|Shin hadden Ayita al eens mee in de auto naar het strand en een terras genomen en dat vond ze allemaal helemaal leuk. Dit leek de perfecte match, want het vrouwtje zocht precies zo’n maatje waarmee ze er samen op uit kon trekken om nieuwe avontuurtjes te beleven. Dus het besluit tot adoptie werd definitief genomen.

Voordat er plaats was op transport naar Nederland voor Ayita, besloot het vrouwtje een weekend naar Spanje te gaan om haar daar vast een keer op te zoeken. Als er nog enige twijfel had bestaan, dan was die meteen weg toen ze elkaar ontmoetten. Love at first sight❤️ Met pijn in haar hart moesten ze even nog tijdelijk afscheid nemen en konden beiden niet wachten tot ze in Nederland opnieuw herenigd zouden worden en dan forever …

Gelukkig voor beiden duurde het wachten niet lang, want een paar dagen later was er al plaats op een transport. Het vrouwtje bereidde thuis letterlijk het gouden mandje voor en bedacht een mooie nieuwe naam. Niet dat haar huidige naam niet mooi was, maar deze leek teveel op de eigen naam van het vrouwtje (Anita). De nieuwe naam was snel gevonden: Saartje, afgeleid van Sarah wat vorstin betekent. Want één ding was zeker Saartje zou voortaan als koninginnetje behandeld gaan worden 😊👑.

Een paar dagen later was daar het vreugdevolle weerzien. Saartje leek echt vol blijdschap te vragen: “Mag ik nu echt met je mee?

En in het nieuwe forever home van Saartje voelde ze zich al heel snel thuis. Vanaf de eerste dag pakte ze het vrouwtje en iedereen om haar heen in met haar ontwapende karakter. Tot verbazing van het vrouwtje was ze zelfs al meteen zindelijk. Ook aan de nieuwe naam was ze gauw gewend en reageerde hier goed op. Ze is leergierig en pikt snel nieuwe dingetjes op. Zo snel dat ze al na twee weken voorzichtig los kon meelopen in het bos. Ook met de hondjes uit de omgeving van het vrouwtje had ze een klik en kon heerlijk met ze rennen en spelen tijdens de wandelingen. Het is gewoon niet te geloven dat ze haar vrolijke energie zo lang heeft moeten onderdrukken en er nu zo probleemloos volop van kan genieten.






Wie gaat kennismaken met prachtige senior Moracha?

Hallo, ik ben Moracha, een rustige, sociale, lieve dame van 11 jaar oud. Voor mijn leeftijd ben ik nog lenig, ik ren met de andere honden in de tuin. Ook ga ik heel graag wandelen, loop ik mooi mee aan de leiband, maar als ik iets op merk ben ik wel alert. Mee autorijden is ook geen probleem. 

In huis ben ik rustig, ik hou van een aai en een knuffel. Slapen kan in bench, mand of in de zetel.

Ook ben ik een diefje, laat nergens eten liggen of ik ben er mee weg. Ik ben geschikt als eerste Galgo.

Hopelijk val jij op mij, een prachtige senior. Ik zal jou niet teleurstellen. Ik ben te bezoeken in mijn opvanggezin in België.  



Meer informatie over haar vind je hier.

Langzitter van de maand Augustus 🐶 Kerim

Kerim, een prachtige 2-jarige kruising, verblijft al bijna twee jaar in ons asiel. Als puraakte hij al onze harten met zijn schattige snoetje en speelse karakter. Nu, als volwassen hond, heeft Kerim zich ontwikkeld tot een trouwe, aanhankelijke vriend die niets liever doet dan knuffelen en kusjes geven.

Kerim is een mediumgrote hond met een groot hart. Hij is vriendelijk en zachtaardig, altijd op zoek naar menselijke aanraking en genegenheid. Hij geniet van rustige wandelingen en heeft af en toe een speels momentje waarin hij vol enthousiasme met een balletje rondrent. Hoewel hij doorgaans goed overweg kan met andere honden, heeft hij soms wat rust nodig als het te druk wordt om hem heen.

Deze lieve jongen heeft een baasje nodig dat hem met liefde, geduld en toewijding verder wil opvoeden. Kerim verdient een plek waar hij kan floreren en zijn trouwe en liefdevolle persoonlijkheid kan laten zien. Hij heeft al een moeilijke start gehad, maar zijn hart is nog altijd vol liefde en verlangen naar een warme thuis!

Meer informatie over Kerim vind je hier    

Langzitter van de maand Augustus 😺Prisma

Deze jongedame wacht samen met haar 2 zussen en broer al bijna 2 jaar op iemand die haar een forever home kan bieden. Prisma is terughoudend ten opzichte van vreemden, voor haar vaste verzorgers is ze echter een schat maar men dient goed te beseffen dat ze in haar forever home zeker en vast tijd nodig zal hebben om zich aan te passen.

Meer informatie over Prisma vind je hier. 

vrijdag 30 augustus 2024

Dagboek van Fabienne - Van volledige vrijheid naar gevangenschap.

Ik schrijf het niet graag, maar onze refugio, niettegenstaande we echt alles voor hen doen dat binnen onze mogelijkheden ligt, blijft een tijdelijke gevangenschap. En ook al komen ze buiten met hun verzorgers en worden ze elke dag liefdevol behandeld, het is geen thuis… Het is geen huis, het is geen zetel, het is geen thuis, het is een kooi. Een kooi waar vele hondjes dag in dag uit in moeten leven. Sommigen kunnen dit trotseren, voor anderen is dit zeer moeilijk.

Onze Robinson is al jarenlang een van de vele bewoners in ons asiel. Ik zie hem nog lopen op het strand van La Cala met zijn hele familie, gelukkig en vrij. De gemeente begon een klopjacht achter deze groep Herders en of we hen nu de vrijheid gunden of niet, ze moesten weg. Het dodenstation werd ingezet, net als andere organisaties, maar eens ze gevangen waren brachten ze hen naar ons. Ze moesten weg, dat was een order. Bijna de ganse familie kwam bij ons terecht. De gelukkigen vertrokken naar huis, maar de anderen hebben nooit een thuis gekend… We deden er alles aan om hen te domesticeren, ze verbleven geruime tijd bij een therapeut waar intensief met hen gewerkt werd, maar neen, er kwam amper verandering in. Een voor een werden ze oud, enkelen stierven zelfs in de refugio.

En zo werd onze Robinson een oud ventje bij ons. Vandaag heeft hij staar, loopt hij wat strammer, en krijgt hij de nodige medicatie. Maar wat zal hij vaak dromen van die dartele renpartijen op het strand van La Cala met zijn geliefde familie… Wat zal hij vaak dromen van de vele vrije avonden zonder mensen in de buurt maar met het geluk van zijn familie om hem heen... Hij zit nu al jaren in een kooi, alle dagen hetzelfde… Maanden, jaren gingen zo voorbij omdat de mens besliste dat ze overlast bezorgden en zo nooit meer de vrijheid konden krijgen of ze zouden afgemaakt worden…

Soms denk ik bij mezelf… Wat was nu eigenlijk het beste geweest? Welk antwoord zou Robinson ons geven? Te triest voor woorden…

 



Meer informatie over Robinson vind je hier.




In Memoriam Blue Blue

“12 jaar geleden hebben wij bij jullie Blue Blue geadopteerd. We hebben haar moeten laten inslapen op 19/08/24. Ze had uitgebreide kanker van milt en lever. Ze was er zo goed als altijd bij als we op vakantie gingen enz. Ze wordt gemist 😑.”



𝐑𝐢𝐣𝐝 𝐣𝐢𝐣 𝐛𝐢𝐧𝐧𝐞𝐧𝐤𝐨𝐫𝐭 𝐠𝐫𝐚𝐚𝐠 𝐢𝐧 𝐝𝐞 𝐠𝐫𝐨𝐞𝐧𝐞 𝐭𝐫𝐮𝐢 𝐯𝐚𝐧 𝐉𝐚𝐬𝐩𝐞𝐫 ?𝐁𝐫𝐞𝐧𝐠 𝐝𝐚𝐧 𝐞𝐞𝐧 𝐛𝐨𝐝 𝐮𝐢𝐭 𝐨𝐩 𝐨𝐧𝐳𝐞 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞 𝐯𝐞𝐢𝐥𝐢n𝐠! 𝐇𝐨𝐨𝐠𝐬𝐭𝐞 𝐛𝐨𝐝 𝐢𝐬 𝐦𝐨𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞𝐞𝐥 450€

 


Wat een geweldfige prestatie van Jasper Philipsen in de Tour. Bovendien is hij een grote dierenvriend. Via de tussenkomst van vrijwilliger Danny (waarvoor een enorme bedankt) schenkt hij een gesigneerde groene trui van de Tour de France 2023! Wij mogen deze veilen en de opbrengst gebruiken voor de refugio.

Hoe bieden? via https://ace-charity.org/veiling/

Tot wanneer? tot aan de SHIN-dag in België (22 september), waar Fabienne de definitieve toewijzing zal doen aan degene met het hoogste bod.

Het verloop van deze veiling kan continu worden gevolgd via de veilingpagina en onze sociale media. De winnaar wordt persoonlijk door Fabienne via email op de hoogte gebracht.

Wie biedt mee(r)? 

Dio (ACE Dionisio) mocht weer mee op vakantie.

Dit jaar zijn we met een camper naar Noorwegen geweest.

Het was een heerlijke vakantie en Dio en wij hebben genoten van het samen zijn en de mooie omgeving.
Zo dankbaar dat hij alweer 7 jaar in ons leven is. 









HOND VAN DE WEEK: Pedro

Pedro en Luis zijn gered van een dodenstation waar de deuren gingen sluiten. Twee geweldige sympathieke broers, twee kanjers, twee schatten. Ze zijn enthousiaste viervoerters die altijd klaar staan om te wandelen, te spelen, te ravotten. Ze zijn van karakter erg lief en aanhankelijk naar mensen toe. Ze kunnen apart geplaatst worden, zijn erg sociaal met mens en dier. Een toffe metgezel en zeker een beste vriend!


Informatie over Pedro vind je hier.  

KAT VAN DE WEEK: Tavio

Tavio, Teyo en Tulia zijn kittens van mama Temprana. De kittens waren in een hele slechte toestand wanneer ze bij ons binnen zijn gekomen. Temprana heeft haar uiterste best gedaan maar heeft toch 2 kittens moeten afgeven, hun lichaampjes waren te zwak.

De overige 3 kittens echter zijn grote schatten, ze genieten van de aanwezigheid van hun vriendjes en adoreren hun verzorgers. Ze zijn enkel nog op zoek naar hun eigen forever home!


Meer informatie over Tavio vind je hier. 

donderdag 29 augustus 2024

Dagboek van Fabienne - Pelayo is thuis gekomen!

Pelayo werd vernoemd naar het dorpje waar hij als jonge hond gered werd. Hij was een jonge, wilde, onaanraakbare puber, maar doorheen al die jaren dat hij in ons rescue center verbleef, groeide er een band tussen mij en deze wilde en erg bange ziel. Jarenlang leefde hij aan mijn bureel en waren we soulmates. Toen Dirk kanker kreeg en ons uiteindelijk ook verliet, waren mijn hondjes en ons team mijn alles, ze hielden me recht...

Pelayo ging geregeld mee met onze wandelaar, zodat hij wat meer zag dan enkel het asiel en hopelijk zo toch nog een kans zou krijgen, maar toen ze hem op een avond niet op tijd meer naar de refugio kon brengen zette ze hem bij mij thuis af, en toen was het gebeurd... Pelayo leerde samen leven met onze familie viervoeters en ik kon hem niet meer achterlaten in de refugio. Hij heeft extreme verlatingsangst, dus waar ik ga, gaat Pelayo...

Enkele weken geleden kreeg ik ’s avonds een telefoontje, het was de wandelaar… Pelayo had zijn lijn doorgebeten en toen ze hem wilde pakken, was hij geschrokken en gaan lopen. Mijn hart ging tekeer… Ik ben onmiddellijk mee gaan zoeken en roepen samen met  vrienden, we gaven niet op. Uren en uren heb ik zijn naam geroepen doorheen de bergen, vermengd met tranen van machteloosheid. Het was ondertussen al pikdonker, en hij kwam maar niet… Tot een geritsel in de struiken ons deed opschrikken... Plots was hij er! Eerst liep hij mij in volle vaart voorbij, de angst in zijn ogen ging door merg en been, maar dan riep ik hem met zoveel kracht, met alles wat ik hem kon laten voelen, dat ik er voor hem was, en toen liep hij recht in mijn armen... Dat moment was een van de mooiste momenten in mijn leven...

Mijn Pelayo gaat nooit meer weg, we zijn soulmates voor het leven! Hij is geadopteerd!



Bedankt voor de nieuwe speeltjes voor onze katjes!!

 


𝐎𝐩 𝐳𝐚𝐭𝐞𝐫𝐝𝐚𝐠 𝟑𝟏𝟖 𝐢𝐧𝐳𝐚𝐦𝐞𝐥𝐢𝐧𝐠 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐨𝐧𝐳𝐞 𝐯𝐢𝐞𝐫𝐯𝐨𝐞𝐭𝐞𝐫𝐬 𝐛𝐢𝐣 𝐌𝐚𝐱𝐢 𝐙𝐨𝐨 𝐢𝐧 𝐌𝐞𝐫𝐤𝐬𝐞𝐦 (𝐀𝐧𝐭𝐰𝐞𝐫𝐩𝐞𝐧)!

Waar? Bredabaan 891, Merksem

Doneer er een zakje voer voor onze honden of katten in de refugio.

Je kan er ook het Boef-boek kopen! Vrijwilliger Chantall Smets zal je met veel enthousiasme verwelkomen.


 



Het gaat heel goed met Mo(loko).

Hij eet goed, hij slaapt goed, heel relaxed naast mijn bed of naast de bank als ik TV kijk, we wandelen 4 x per dag. Hij knuffelt graag. Hij gaat mee naar kantoor waar hij ook wordt verwend met knuffies en koekjes. Hij zoekt me steeds op om zich veilig te voelen. 

Hij is hier pas een paar dagen en we vinden het heerlijk om samen te zijn. Hij luistert zelfs al naar zijn naam. Het is zo'n lieverd. Een prachtdier. Mensen in mijn privé vragen naar hem, hoe het gaat. Hij is lief. ❤️ Hij is mi amigo for life. 



Langzitter van de maand Augustus 🐶 Kerim

Kerim, een prachtige 2-jarige kruising, verblijft al bijna twee jaar in ons asiel. Als puraakte hij al onze harten met zijn schattige snoetje en speelse karakter. Nu, als volwassen hond, heeft Kerim zich ontwikkeld tot een trouwe, aanhankelijke vriend die niets liever doet dan knuffelen en kusjes geven.

Kerim is een mediumgrote hond met een groot hart. Hij is vriendelijk en zachtaardig, altijd op zoek naar menselijke aanraking en genegenheid. Hij geniet van rustige wandelingen en heeft af en toe een speels momentje waarin hij vol enthousiasme met een balletje rondrent. Hoewel hij doorgaans goed overweg kan met andere honden, heeft hij soms wat rust nodig als het te druk wordt om hem heen.

Deze lieve jongen heeft een baasje nodig dat hem met liefde, geduld en toewijding verder wil opvoeden. Kerim verdient een plek waar hij kan floreren en zijn trouwe en liefdevolle persoonlijkheid kan laten zien. Hij heeft al een moeilijke start gehad, maar zijn hart is nog altijd vol liefde en verlangen naar een warme thuis!

Meer informatie over Kerim vind je hier   

Langzitter van de maand Augustus 😺Prisma

Deze jongedame wacht samen met haar 2 zussen en broer al bijna 2 jaar op iemand die haar een forever home kan bieden. Prisma is terughoudend ten opzichte van vreemden, voor haar vaste verzorgers is ze echter een schat maar men dient goed te beseffen dat ze in haar forever home zeker en vast tijd nodig zal hebben om zich aan te passen.

Meer informatie over Prisma vind je hier.

woensdag 28 augustus 2024

Dagboek van Fabienne - Een ongewenste camping gast.

Seppe werd door zijn baasje achter gelaten op een camping. Maandenlang was hij een geliefde gast die van iedereen eten en knuffels kreeg. Maar Seppe vond het leuk om bij de mensen te zijn en al spelend hun handdoek weg te trekken, en daar kwam reactie op van enkele gasten. En toen moest de vroegere camping-mascotte plots per spoed weg… We namen hem nu direct binnen of hij ging naar het dodenstation, dat was de boodschap.

En zo kwam deze lieve goedzak bij ons terecht… Hier moet hij uiteraard niet weg, maar we zouden hem zo graag gelukkig zien in een echt thuis!

 



Meer informatie over Seppe vind je hier.

Laima was gezellig mee op vakantie

Laima heeft met ons vakantie gevierd in Nederland, België en Frankrijk.

Ze vindt het altijd heerlijk om mee op pad te gaan en vanuit haar karretje kan ze het allemaal goed overzien.

Ze is ook zo'n gezellig en makkelijk vakantiemaatje. We hebben in verschillende accommodaties geslapen en ze vindt het allemaal prima. Het was een heerlijke vakantie met deze kleine grote schat. 





Het gaat goed met Gina.

Ze is heel nieuwsgierig en houd alles goed in de de gaten.

Ze kan nog wel een beetje angstig zijn voor onverwachte bewegingen naar haar toe.

Maar de rest gaat het prima.

Is goed zindelijk, sloopt niks en gaat goed mee in ons dagelijks leven.

Ze is gek op de kinderen en vooral op onze andere hond.

Dat gaat zo goed samen.

Ze zijn echt dol op elkaar.

Wel trekt ze nog erg aan de riem.

En ze gaat graag haar eigen gangetje.

Alleen moeten we wel wat op haar gewicht letten.

Ze was heel mollig toen we haar kregen, 

Ze schrok alles ook naar binnen. 






Het gaat steeds beter met Nelis

We zijn inmiddels al verschillende fase's verder en we genieten nog steeds van hem.

We lopen elke dag zo'n 2 uur per dag. Dat is nog steeds wel spannend voor hem, waren het in het begin fietsers en brommers, toen andere honden, en nu zijn het motoren en auto's met knallende uitlaten, dan gaat hij plat op de grond liggen en wil hij niet meer verder lopen. We denken dat ook dit straks wel weer beter gaat.

We zijn  gewoon lekker met hem bezig. 

We zijn in Juli een week op vakantie geweest in Limburg en toen heeft hij bij ons in de tent geslapen en hebben we veel gewandeld. 

Autorijden vind hij heerlijk, en hij is ook al een paar keer voor enkele uurtjes bij onze ouders geweest.

We hebben nog een foto van hem van vorige week, toen zijn we 's avonds naar het strand zijn geweest. Dat vond hij erg leuk, hij is niet bang voor water, heeft zelfs even gezwommen.



Update Gaston nu Chico

Het was even wennen in het begin, omdat hij heel angstig was, maar inmiddels is hij veel rustiger en voelt hij zich veilig bij ons. Chico is een schatje, heel aanhankelijk en hij kan úren wandelen...

Hij is nog wel angstig tegenover andere honden, maar wordt beter. Verder nog wat wantrouwend naar vreemde mensen toe, maar ook dit gaat langzamerhand beter.



 

Damira, een gekwetst zieltje...

Damira (8 j) zat in een vreselijk dodenstation, waar ze enorm veel heeft afgezien. Ze was niet te benaderen, ze beet en verwittigde dat ze geen aanraking wenste, van niemand. Haar rugzakje heeft ze mee, wat er in steekt zullen we nooit weten, maar ze is een gekwetst zieltje. Het zal zeer moeilijk worden om adoptanten te vinden die haar een kans geven. Zij durft happen, bijten, en laat haar tandjes zien. Met andere honden is zij echter zeer sociaal. Het is een prachtig hondje om te zien, en een fijn Bodeguerootje maar ze is een projectje.

Ze kent de goede kant van de mens niet en laat dat ook duidelijk merken. In ons rescue center proberen wij een verschil te maken, en stilaan kijkt ze minder boos, maar we hebben nog een lange weg te gaan.

Welke ervaren hondenvriend timmert mee aan deze moeilijke weg?





Meer informatie over haar vind je hier.

Vrijwilliger Mario geniet van Galgo-liefde.

Ondanks alle ellende hebben deze hondjes hun vertrouwen nog niet verloren... 



Wie geeft Andreas een eerlijke kans?

Na 2 dagen bij de adoptanten dient Andreas (4 jaar), nu Mickey, zijn koffers al te pakken. Het lijkt dan toch niet de ideale hond te zijn zoals ze hem op dag 1 beschreven.

Andreas moet nog wat wennen en alles is nieuw, dus durft hij uit onzekerheid wel eens uit te vallen aan de lijn. Andreas kan met een andere hond geplaatst worden maar dan dient er eerst een uitgebreide kennismaking te zijn. Bij voorkeur wordt Andreas als hond alleen geplaatst.

Andreas is een echte spring in het veld, heeft tonnen energie, dus een baasje dat graag wandelt en waar een tuin is, is een must. Uit enthousiasme durft hij wel eens te pitsen, dus bij kleine kindjes zouden we hem liever niet plaatsen.

Andreas verblijft nu in opvang in België waar hij tot rust mag komen en op zijn tempo alles mag leren ontdekken. Wie wil er deze guitige kerel een nieuwe thuis aanbieden?

Meer informatie over hem vind je hier

HOND VAN DE WEEK: Pedro

Pedro en Luis zijn gered van een dodenstation waar de deuren gingen sluiten. Twee geweldige sympathieke broers, twee kanjers, twee schatten. Ze zijn enthousiaste viervoerters die altijd klaar staan om te wandelen, te spelen, te ravotten. Ze zijn van karakter erg lief en aanhankelijk naar mensen toe. Ze kunnen apart geplaatst worden, zijn erg sociaal met mens en dier. Een toffe metgezel en zeker een beste vriend!


Informatie over Pedro vind je hier. 

KAT VAN DE WEEK: Tavio

Tavio, Teyo en Tulia zijn kittens van mama Temprana. De kittens waren in een hele slechte toestand wanneer ze bij ons binnen zijn gekomen. Temprana heeft haar uiterste best gedaan maar heeft toch 2 kittens moeten afgeven, hun lichaampjes waren te zwak.

De overige 3 kittens echter zijn grote schatten, ze genieten van de aanwezigheid van hun vriendjes en adoreren hun verzorgers. Ze zijn enkel nog op zoek naar hun eigen forever home!


Meer informatie over Tavio vind je hier. 

dinsdag 27 augustus 2024

Dagboek van Fabienne - Snorkle, de American Bully.

Je ziet meer en meer, het zijn de nieuwste modeverschijnselen. Ook de dodenstations krijgen hen steeds vaker binnen. Jammer genoeg zijn deze honden vaak enorm mismaakt, misgroeid, miskweekt eigenlijk. Mensen vinden ze geweldig (grappig) maar eigenlijk is het enorm triest.

Snorkle is qua karakter een grote lieverd, ze kan veel verdragen en snurkt als een varkentje van blijdschap als ze wat aandacht krijgt. Haar lieve snoet en grappig uiterlijk raakt iedereen.

We zoeken echter een baasje voor Snorkle die het ras kent en aanvaardt, en weet dat er soms onverwachte dierenartskosten kunnen komen. We hopen dat Snorkle snel het geluk mag vinden. Het is een schatje van deze rescue wereld en ook zij verdient geluk in dat al zo korte leven!


Meer informatie over Snorkle vind je hier.


In Memoriam: Lita

“Deze morgen hebben we Lita jammer genoeg moeten laten gaan. We hebben haar in 2014 geadopteerd als 8-jarige en ze was vanaf dag 1 ons zonnetje in huis! Ze heeft enkele jaren in België gewoond en is vervolgens mee verhuisd naar Liberia en Kameroen. 

Na 10 liefdevolle jaren werden nierproblemen haar fataal... Ze was 18 jaar geworden in mei. We zijn kapot van verdriet en zullen haar verschrikkelijk missen... 💔”








Voor Millie (ACE Cielo) zijn we met spoed opzoek naar een opvanggezin of nieuwe adoptanten.

Haar huidige adoptanten verhuizen binnenkort naar de VS en Millie kan niet mee.

Deze maand wordt Millie (ACE Cielo) 6 jaar oud. En bijna al die tijd woont zij al in Nederland, want zij werd als pupje geadopteerd. Millie is een hele lieve hond, die bij haar eerste adoptanten niet al te liefdevol is behandeld, maar gelukkig werd zij na enkele jaren opnieuw geadopteerd door lieve mensen. Helaas moet Millie nu opnieuw op zoek naar een nieuw plekje, door plotselinge omstandigheden bij de adoptanten. Wie heeft een warm plekje voor deze lieve dame? Zij kent de basiscommando's, kan prima alleen thuisblijven en gaat graag mee in de auto. Millie is zeer mensgericht, want hoewel ze speelt met andere honden bij de dagopvang, vindt ze de verzorgers daar leuker. Ze heeft wel wat angsten, die kunnen opspelen, dit is terug te leiden naar de minder goed periode die zij bij haar eerste adoptanten heeft gehad. Ze kan schrikken bij een plotselinge aanraking of beweging. Ook iets afgeven wat voor haar belangrijk is, vindt zij moeilijk. Met de hulp van een gedragsdeskundige hebben de huidige adoptanten geleerd goed om te gaan met de wat moeilijkere kantjes van Millie. We zoeken voor deze pechvogel lieve adoptanten, die de nodige ervaring hebben en begrip hebben voor de dingen die Millie moeilijk vindt. We plaatsen haar liever niet bij kinderen, hoewel ze altijd goed is omgegaan met jonge kinderen die op bezoek kwamen. De aanwezigheid van een stabiele andere hond zou haar goed doen. Of Millie met katten kan is niet bekend. Zij verblijft nog bij de huidige adoptanten in Zwolle. Wie komt kennismaken met Millie en geeft haar een warme een veilige mand?






Meer informatie over Cielo vind je hier.

 

Bruno (ACE Pluto) is nog steeds opzoek naar een nieuwe mand!

Voor Bruno zijn we op zoek naar een huisje zonder kinderen (‘vaste' kinderen die af en toe op bezoek komen zou wel kunnen). Het is een leuke hond voor actieve mensen en zou samen trainen erg leuk vinden. Binnen in huis kan hij goed zijn rust pakken. Bruno verblijft nog bij de huidige adoptanten in Vries. Wie komt kennismaken met Bruno en geeft hem een warme en veilige mand?

Zijn huidige eigenaren blijven in de tussentijd met hem trainen. Bruno heeft goede stappen gemaakt en is al rustiger in zijn gedrag. Als zijn eigenaren alleen thuis zijn met hem, is hij lekker ontspannen. Maar door veel prikkels (van oa de kinderen) raakt hij toch gespannen. Wie geeft deze lieverd een nieuw thuis?







Meer informatie over Pluto vind je hier.