dinsdag 16 april 2024

Ga jij kennismaken met lieve Sue (ACE Indy)?

Wegens een scheiding moest lieve Indy (nu Sue geheten) helaas op zoek naar een nieuw plekje. Het opvanggezin vertelt over haar: "We hebben Sue (3 jaar) leren kennen als een super lieve hond die graag onder de mensen is, liefst zo dicht mogelijk. Waar jij bent, is Sue. Bij haar vorige adoptanten had ze wat verlatingsangst. We merken inderdaad wel dat Sue zich wat aan ons vastklampt. Maar als we haar even alleen thuis laten, met onze andere honden, lijkt dat wel goed te gaan. 

Verder is Sue ook heel actief. Ze heeft heel veel deugd van onze grote tuin. Telkens als we naar buiten gaan, crosst ze eerst enkele rondjes en gaat dan wat rondsnuffelen. Een grote tuin of de mogelijkheid om haar een paar keer per dag ergens te laten rennen lijkt ons wel een must voor Sue. Wandelen aan de leiband lukt maar ze trekt wel wat. Aangezien ze goed luistert, kan dit met training wel snel beteren. 

Binnen is ze best waakzaam, bij geluiden of voorbijgaande mensen/auto's durft ze wel eens blaffen (ook 's nachts). Maar we denken dat dit ook vooral is omdat ze nog wat van slag is door wat er allemaal gebeurt. Ze is duidelijk nog op zoek naar wat rust en structuur.

Met onze stabiele honden lukt het best goed. Sue is héél enthousiast maar ook wel onderdanig. Haar enthousiasme en speelsheid worden niet altijd geapprecieerd door andere honden. Andere honden willen haar dan corrigeren waardoor Sue niet goed weet wat ze moet doen en zenuwachtig wordt. Vooral met andere teefjes merken we dit tot nu toe. Een huisje met een stabiele reu moet zeker lukken, en zou haar zelfs kunnen helpen met haar verlatingsangst. 

Met onze kat is ze helaas geen beste vrienden. Ze vertoont wat jachtinstinct en blaft naar en jaagt achter de kat.

Sue is een superlieve hond en met de nodige liefde, tijd en geduld kan ze echt een vriendin voor het leven worden! Haar toekomstige baasjes moeten er ook wel rekening mee houden dat Sue huisstofmijt allergie heeft. Hierdoor heeft ze last van jeuk, een geïrriteerde huid en oortjes. De nodige medicatie en zorgen zijn dus vereist."

Sue (ACE Indy) is te bezoeken in België.



 
Meer informatie over haar vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten