woensdag 28 februari 2024

Pietje (Fredje)

Ik ben Pietje, eerder heette ik Fredje (te zien op you-tube in een filmpje van Ace-Shin).

Al bijna een jaar woon ik in Zeeland, samen met mijn baasje Leonieke en podenco-vriendin Amy. 

 

Ik heb erg moeten wennen, want ik was overal bang voor...Ik durfde eigenlijk niet goed naar buiten, vond vreemde mensen, kinderen eng en ook schrok ik zo van sommige geluiden, dat ik dan zo snel mogelijk weer naar huis terug wilde. Inmiddels ben ik veel dapperder geworden, mijn baasje noemt me nu soms ook Pieterman, omdat ik stiekem best een stoer diertje ben. 

 

Ik ben dol op knuffelen, ik steek dan heel mijn koppie in de mouw van mijn baasje en ga dan knorren van plezier. Ook geef ik love-bites aan mijn baasje en aan mijn vriendinnetje Amy. Als ik 's nachts slaap, word ik soms wakker en ren dan naar de slaapkamer van mijn baasje, om te kijken of ze er nog is. Heel soms ga ik dan aan het voeteneind liggen, wat een heerlijk plekje is dat!

 

Wij maken vaak wandelingen in de natuur en ik steek mijn kleine snuffertje dan graag overal tussen! Ook maak ik gekke sprongen, waar mijn baasje dan erg om moet lachen.

Autorijden vind ik geweldig! Het liefst zit ik dan op de bijrijdersstoel met mijn autotuigje en mijn zwarte snuffertje tegen het voorraam. Mijn baasje moet de ramen vaak wassen, sinds ik er ben:)

 

Het liefst ben ik overal bij, als mijn baasje aan het koken is, koffie zet of boterhammen maakt, sta ik paraat met mijn snuffertje. Soms pik ik eten van het aanrecht, want daar ben ik erg dol op! Als mijn baasje gaat werken, ga ik stiekem op haar stoel zitten voor het raam. Ik graaf me dan zo'n beetje in, dat schijnen de wolven ook te doen en daar stam ik natuurlijk van af. 

 

Ik moet nog wat zelfverzekerder worden en nog wat van mijn angsten los laten, maar dat gaat met de tijd helemaal goed komen, zegt mijn baasje. 

Lieve groetjes van mij aan alle Ace-Shin medewerkers!

  



Geen opmerkingen:

Een reactie posten