maandag 26 februari 2024

Dagboek van Fabienne - Milia, hoogzwanger, maar graatmager en ziek, hoe zwaar kan je het hebben

Waar ze juist vandaan kwam weten we niet, maar dat het een vieze hel was, dat staat vast. Ze was hoogzwanger en had duidelijk Leishmania, de symptomen kon je niet negeren. Niemand, maar dan ook niemand, wilde haar helpen.

Milia stond op bevallen, aborteren was onmogelijk, dat zou ze niet overleefd hebben. Onze dierenarts begon eraan, ze kreeg eerst de nodige eerste zorgen, want ze wilde niet eten en was volledig apathisch. Ze bracht uiteindelijk 11 pupjes ter wereld, maar een voor een stierf in de handen van onze mensen. Ze waren te zwak, maar mama hield stand, en tot hiertoe ook drie van haar pups. Dankzij de goede zorgen van haar opvangmama en de kliniek, kon ze volhouden. Tot ze enkele dagen geleden een piometrie kreeg, waardoor een zware operatie onvermijdelijk werd, we moesten wel, het was alles of niets.

We doen wat we kunnen en hopen dat dit moedertje het redden mag, maar we weten het niet, maar aan liefde en zorg komt ze niets tekort! Alles wordt er aan gedaan om haar comfortabel te houden. Het is onbegrijpelijk hoe mensen het zo ver kunnen laten komen, er zijn gewoon geen woorden voor. We hopen zo dat we haar kunnen redden, maar het zal niet makkelijk worden, het is erop of eronder…

 



Meer informatie over haar vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten