zondag 18 februari 2024

Onze lieve Pino (Ace Pussy) was vanaf het eerste moment al helemaal thuis.

Ik haalde haar op bij de eindbestemming van de bus die haar helemaal naar Nederland had gebracht. Ze had samen met de andere dieren in de bus zo’n hele reis meegemaakt, en je zou denken dat het allemaal erg spannend was voor ze. Maar nadat ze haar hadden over gezet in een reismandje zodat ik haar veilig mee kon nemen was ze ontzettend blij mij te zien en kwam ze me telkens kopjes geven door de tralies heen. Ze zat te knorren en met haar pootjes te kneden en het was alsof ze me als een oude vriend weer begroette. 

Alsof ze al wist dat dit thuis was. 


Eenmaal thuis had ze haar eigen kamertje gekregen om te wennen, en Pino ging net als ons met groot enthousiasme en veel liefde en nieuwsgierigheid dit nieuwe avontuur tegemoet. Het bleek al snel dat ze uitstekend met iedereen overweg kon (al vonden onze poezen het nog wat spannend in het begin), ze was dan ook echt super met de hond en ons kleine dochtertje. Heimwee bleek niet in Pino’s woordenboek te staan. Na het kennismaken onder de deur door en later met de deur steeds wat verder open warmde onze poezen steeds meer op aan het idee van Pino. Het hielp vooral heel erg om doormiddel van een touwtje of lintje onder de deur door de poezen met elkaar te laten spelen, en dan later in dezelfde kamer. 

Voor we het wisten had ze een plekje gevonden in de familie. 

 

Tegenwoordig kan je Pino op de meest comfortabele plekjes vinden: op de bank, op de bedden, in de hondenmand, op het balkon, op een hoge kast, op de kattentoren, op het aankleedkussen en vooral heel vaak in het poppenbedje van onze dochter (soms zelfs bovenop de pop). En als je ‘s nachts even naar de wc moet dan kan je ervan uitgaan dat Pino je al had horen aankomen, want ze zal je vrolijk -op haar achterpootjes staand- begroette met een kopje en een miauw. Ze heeft nu ook ‘s ochtends een team gevormd met een van de andere poezen om ons geduldig maar indringend en overtuigend te volgen totdat alle dieren hun natte voer hebben gekregen, daar zijn ze samen erg goed in. 

 

Pino’s immense liefde en aanhankelijkheid naar ons groeit nog steeds met de dag groter. 

Wij zijn ontzettend blij met onze lieve Pino erbij en we kunnen geen leven bedenken zonder haar. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten