maandag 26 februari 2024

Luke (ACE Roque)

Het gaat over het algemeen goed met Luke (ACE Roque)! Elke ochtend worden we vrolijk begroet met luid gemiauw. Het ene moment is hij zeer speels en baldadig en rent hij heen en weer door het appartement, het andere moment ligt hij heerlijk onder een kleedje te slapen op ons schoot. Luke vindt het heerlijk als ik thuis werk naast mij op het bureau te slapen. Als het 'rond etenstijd' (lees: anderhalf uur van tevoren) is, laat hij van zich horen en gaat hij op mijn toetsenbord of muismat liggen. Hij vindt het ook nog altijd niks als we de deur uitgaan, hij is enorm gesteld op gezelligheid. Hij is dan ook altijd weer erg blij als we thuiskomen. Hij klimt dan in ons nek en gaat daar liggen spinnen.

Het staartbijten is nog altijd wel aanwezig. We hebben helaas niet de oorzaak kunnen vinden en oplossing bij de bron kunnen vinden. Wel hebben we als oplossing dat we als het uit de hand loopt we zijn staart inpakken in een verband. Luke accepteert dit volledig en vindt het zelfs gezellig als we dit verband bij hem aanleggen. Het vreemde is dat het gedrag van het staartbijten/spelen ook direct ophoudt als hij dat verband omheeft. Dus op deze manier kunnen we het wel onder controle houden. 

Door het overlijden van Leia (ACE Dulce) in juli 2023 is Luke nu al een tijdje alleen in huis.

Hierdoor hebben we het voorzichtige plan om weer een kitten in huis te nemen, omdat we Luke een maatje gunnen. Nog even afwachten dus en dan hopen dat er een klik is tussen Luke en de kitten. Gezien Luke's sociale karakter, hebben we goede hoop dat dit een succes wordt.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten