maandag 18 december 2023

Dagboek van Fabienne - Elise wist te overleven, samen met haar kroost.

Ze werd gevonden in het midden van een Spaans dorpje, hoog- en hoogzwanger, gevolgd door de eeuwige “ocharme, och god", wat nu met die arme zwangere Mastin!? Facebook werd overspoeld met haar noodoproep, ze ging zowat heel Spanje rond, maar geen mens wilde deze toekomstige mama een kans geven, laat staan opvangen. Ik wachtte af en hoopte dat het toch zou gebeuren maar uiteindelijk schonk ze het leven aan haar 8 kleintjes op straat, in de barre koude, met geen mens die naar haar omkeek. Zwanger worden ze allemaal op straat, willen of niet, het is onvermijdelijk. En daar waren ze dan, weerloze hummeltjes. Toen kwamen wij in beeld, je kan een mama toch niet laten leven op deze manier? Dus kwam ze bij ons binnen.

Mama Elise is een bijzonder nobele en integere, lieve, dankbare hond. Ze is nu bij ons en mag nu “gewoon" mama zijn. Ze moet niet naar eten zoeken, noch bang zijn voor indringers of mensen die haar weg schoppen of haar pupjes kwaad zouden doen. Mama en kids maken het naar omstandigheden goed en eten als kleine varkentjes. Ze zijn zich van geen kwaad bewust en mama Elise - die zo onbeschrijflijk lief is met haar kroost - kijkt ernaar en zucht van grote opluchting. Ze zijn veilig, en ze weet het.

Momenteel krijgen wij dagelijks aanvragen binnen, smeekbedes van mensen die zwangere mama's vinden of nestjes, geboren waar dan ook. Het is zo triest en onwaarschijnlijk dat hier niet meer aan gedaan wordt. Toen we vorige week in het dodenstation was zag ik verschillende hondjes vertrekken naar nieuwe baasjes, ongecastreerd, zonder vaccins, enkel de verplichte rabiรซsvaccin en daar gingen ze in adoptie. Wij, als rescue, zijn verplicht iedereen te steriliseren of te castreren maar zij die het voorbeeld moeten geven - de overheid - denkt er nog niet aan. Zolang hun dodenstations maar minder honden hebben… Maar hun toekomst wordt niet beschermd, daar wordt niet aan gedacht… 

Informatie over Elise vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten