zondag 11 juni 2023

Dagboek van Fabienne - Lola leefde vijf jaar lang aan de ketting.

Lola is een Mastin die geboren werd in de campo. Sinds pup lag ze vastgebonden aan een ketting op een terrein dat ze moest bewaken. Ze werd nooit eens uit gelaten, of los gelaten, tot een van onze vrijwilligers dit trieste tafereel onder ogen kreeg, en dat veranderde haar uitzichtloze situatie. De eigenaar werd erop gewezen dat de hond erg verwaarloosd was en aandacht nodig had, maar hij lachte het weg en zei: neem “HET” dan maar mee.

Zo ging ze met hem mee en leerde ze een andere wereld kennen, een wereld waar mensen van je houden, om je geven en waar je meer bent dan een ketting met daaraan een hond. Ze is nog niet thuis, maar ze leeft nu zonder ketting, en zonder stille, uitzichtloze dagen en nachten. Lola wil nu zoveel inhalen, ze kan haar dankbaarheid niet op, en weet met haar geluk geen blijf. 

Ze heeft echter heupdysplasie. Momenteel leeft zij zonder pijn en krijgt hiervoor medicatie, nadat drie verschillende dokters hebben afgeraden om te opereren. Ze is 5 jaar oud en zou ergens waar ze geen trappen moet doen nog een rustig en gelukkig leven kunnen leiden. Lola is een rescue Mastin met een zorgen- en kostenplaatje, maar toch hopen we op een baasje die haar nog wat geluk kan bieden. Qua karakter is ze sociaal en bijzonder lief, een rescue Mastin die uit haar miserie geplukt werd!

Meer informatie over Lola vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten