donderdag 22 juni 2023

Dagboek van Fabienne - Lukas en Cloti, twee campo hondjes.

Ze waren kleine bolletjes in het begin, grote drolletjes tegen hun puberteit, maar toen was het puppy er af. Dan worden heel wat pubers verbannen naar de campo van bomma en bompa, waar ze het terrein moeten bewaken tijdens de week, waar water en voedsel wordt achtergelaten voor een week, en voor de rest zijn ze aan hun lot overgelaten. 

Menig viervoeter hier moet dit lot ondergaan, en dan begint de miserie, want de insecten vallen hun lijfjes aan. In het begin zijn ze nog enthousiast maar dat gaat na een tijd over want ze zitten bijna altijd alleen. Geen enkele hond is gemaakt om altijd alleen te zijn, zij hebben ook nood aan gezelschap. De nachten zijn lang maar de weken nog langer, dag in dag uit in de stille campo waar geen mens je noodroep hoort, waar geen mens je verdriet kan begrijpen. 

Gelukkig was er toch een medewerker van ons die deze ellende onder ogen kreeg en ons alarmeerde toen de honden waren uitgebroken en op straat liepen. Mager en ondervoed kwamen ze bij ons binnen. Het zijn twee doodbrave zielen, die zoveel meer verdienen!

Informatie over Lucas (bruin hondje) vind je hier en over Cloti hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten