dinsdag 1 augustus 2023

Dagboek van Fabienne - Hoe lossen we dit op?

We zitten weer met een extreem geval van verwaarlozing, waar wij deze keer maar een klein gedeelte van kunnen oplossen. We zitten zelf met 44 (cross) Mastins, en ze gaan niet vlug naar huis. Het is een prachtig ras, en ze zijn heerlijke wezens, maar groot en sterk en mensen willen meestal enkel klein en makkelijk. Grote honden blijven vaak in de kou staan. Dit geval is echter net iets erger.

In het binnenland van Huelva, waar Jesus Christus nog niet is geweest, hebben een aantal Mastins - die daar werden gedumpt en aan hun lot werden overgelaten - verschillende nestjes op de wereld gezet. Het dodenstation haalt hen niet op, omdat zij ook bomvol zitten en geen plaats meer hebben, niettegenstaande er al zoveel worden afgemaakt.

De honden komen om van de honger, enkele zijn reeds overleden van ontbering en tekort aan water en eten. De situatie is afgrijselijk en ik weet momenteel eigenlijk ook niet meer hoe we dit kunnen oplossen, de zoveelste ondoordachte daad van de ene of andere maf die dit weer heeft veroorzaakt.

Wij hebben beloofd om er 3 op te vangen maar pas na ons volgende transport want we zitten ook tot aan de nok vol en kunnen niet méér doen, we zitten ook aan onze limiet. We hebben zoveel honden aan onze deur gedumpt gekregen dat we zelfs honden los moeten laten lopen op de patio's door plaatsgebrek. 

Ik doe deze oproep opdat mensen hier in Spanje misschien kunnen helpen met eentje te redden, los van ons want wij kunnen echt niet meer. Onze middelen en mogelijkheden zijn op.

Het is een schande wat hier aan het gebeuren is, zelfs na 24 jaar rescue, maar wat er de laatste tijd op ons dak komt en wat wij dagelijks moeten zien kent geen grenzen meer. Het is nog nooit zo erg geweest. Het aantal wildgeboortes, mishandelingen, verwaarlozingen en dumpingen is erger dan ooit tevoren...

Wie kan helpen?



2 opmerkingen:

  1. Hoe kunnen we helpen?
    We hebben zelf al 2 honden uit Spanje gered van het dodenstation en 1 uit Griekenland nog een hond adopteren of in de opvang kunnen we niet de plaats hebben we hier niet voor toch hopen we op een andere manier te kunnen helpen
    Succes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als de honden er zijn zou financieële ondersteuning fijn zijn.

      Verwijderen