zondag 31 maart 2024

Pluto zoekt een nieuwe thuis.

Deze lieve, ietwat onzekere enthousiasteling is Bruno (ACE Pluto). Bruno (3 jaar) werd als pup geadopteerd in Nederland. Zijn huidige adoptanten omschrijven hem als een echte knuffelkont. Voor mensen die hij kent is hij een erg lieve hond. Hij is dol op de kinderen van het gezin en bekenden. Helaas vindt hij vreemde mensen die bij hen thuis komen soms spannend. Hij kan dan gaan grommen. Omdat de kinderen van het gezin regelmatig vriendjes te spelen hebben en Bruno dit niet prettig vindt, zijn we op zoek naar een ander huisje.

De gedragsdeskundige heeft aangegeven Bruno wel te trainen is om vreemde mensen te leren accepteren. Volwassenen en kinderen die vaker over de vloer komen vindt hij prima. Buiten op straat vindt hij ook iedereen leuk.

Bruno houdt van spelen en is erg leergierig. Bruno kent de basiscommando's, is zindelijk en is gewend aan autorijden. Hij woont nu samen met een andere hond en dat gaat heel goed. Aan de lijn vindt hij onbekende honden soms spannend. Hij gaat 2x per week naar een speelveld met andere honden en dat vindt hij erg leuk. Een hondenmaatje met dezelfde energie zal hij zeker waarderen, maar is geen must. Vanwege zijn jachtinstinct kan Bruno alleen los op omheinde plekken of als er genoeg afleiding is van zijn hondenvriendjes. Hij is gewend om naast de fiets mee te lopen en mee op vakantie te gaan.

Bruno woont nu samen met een kat, maar dit is niet aan te raden. Hij vindt het namelijk erg leuk om achter de kat aan te rennen, als deze gaat rennen.

Voor Bruno zijn we op zoek naar een huisje zonder kinderen (‘vaste' kinderen die af en toe op bezoek komen zou wel kunnen). Het is een leuke hond voor actieve mensen en zou samen trainen erg leuk vinden. Binnen in huis kan hij goed zijn rust pakken. Bruno verblijft nog bij de huidige adoptanten in Vries. Wie komt kennismaken met Bruno en geeft hem een warme en veilige mand?

Informatie over Pluto vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten