zondag 31 maart 2024

Dagboek van Fabienne - Een zalig Pasen!

Pasen is bij ons altijd een groot feest geweest, in onze familie nog meer dan anders omdat het ons naamfeest is! Deze heerlijke momenten en samenkomsten zal ik altijd in mijn hart dragen…

Toch gaan onze gedachten ook nu uit naar de talrijke verwaarloosde viervoeters, waar ook in deze wereld, maar voor ons vandaag vooral naar onze eigen refugio bewoners. Velen zijn er veel te lang, ook al zijn het geweldige honden of katten. Ze worden over het hoofd gezien, ze hebben het gewoon niet mee. Een gewone, grote bruine loebas, stilletjes in zijn hok, of een zwarte middelgrote duts die zich niet laat opmerken… Een hondje met epilepsie die niemand een kans wil of durft geven, een grote Mastin die veel plaats nodig heeft, of een misvormde pechvogel… Toch zijn ook zij zo’n lieve en heerlijke metgezellen!

Rescue is zo anders geworden na Covid, de maatschappij is veranderd in een wegwerpmaatschappij… Geduld, doorzetten en vechten voor iets is vaak ver te zoeken. Mensen zijn onverdraagzaam en hard voor mekaar, en dat straalt uit naar hun kijk op deze viervoeters, die hierdoor nog meer worden vergeten of verwaarloosd.

Laat ons op deze Paasdag onze vergeten zielen eens extra delen en trachten voor hen een verschil te maken! Daar gaan we voor!

 

Zalig Pasen!! 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten