dinsdag 26 maart 2024

Dagboek van Fabienne - Koloniekatjes in de kou...

Zoals jullie weten, onderhouden wij heel wat kattenkolonies. Deze katjes worden door ons gesteriliseerd of gecastreerd, getest, en weer vrijgelaten. We houden de kolonies goed in het oog zodat ze zich niet kunnen reproduceren, en halen de zieke katjes eruit voor verzorging. De situatie is echter nog nooit zo erg geweest, het is erger dan ooit. VΓ³Γ³r Covid had iedereen zijn kolonies goed onder controle, en was de situatie duidelijk zoveel beter. Tijdens Covid konden de sterilisatiecampagnes namelijk een hele tijd niet verdergezet worden, waardoor de situatie weer uit de hand liep. Er worden ook vele huiskatten gedumpt in de kolonies omdat de dumpers weten dat ze hier eten krijgen.

De donaties voor eten blijven echter alsmaar minderen en we hebben dringend hulp nodig voor deze koloniekatjes. Als je een zakje voer wil doneren, denk dan aan deze weerloze katjes, ze hebben het zo nodig! De meesten zijn gelukkig op hun manier, de huiskatjes daarentegen proberen we op te nemen en te herplaatsen. Dit werk is voor vele van onze vrijwilligers hier een zware klus die geen dag mag worden overgeslagen, want ze hebben nu eenmaal alle dagen honger. Het is enorm veel werk allemaal, en wordt met liefde gedaan, maar dit allemaal zonder enige hulp van de overheid blijven volhouden is niet eenvoudig… Je voelt je vaak machteloos, en onze enige manier om hulp te vragen is via deze weg.

Wil jij onze katjes helpen? Doneer dan een zak(je) voer, of sponsor hen via deze link: https://ace-charity.org/poezenberg/ of door middel van een donatie op ons rekeningnummer: ES74 0081 0619 5800 0145 7846.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten