zondag 29 oktober 2023

Update Balou (Jeroen)

In november 2022 hebben wij onze Balou in Barneveld mogen ophalen. Balou is alweer het derde hondje dat wij via ACE-SHIN charity hebben geadopteerd. Wij hebben altijd een ontzettend fijne ervaring gehad met deze organisatie. Je kan altijd een van de vrijwilligers mailen om meer informatie te vragen over de hond of kat waar je interesseert in bent, zodat je zeker kan zijn van je keuze. Ook checken ze altijd na zo veel maanden hoe het gaat met je nieuwe huisdier om zeker te gaan dat het goed ze gaat.

Balou was de eerste wat jongere hond die wij via ACE-SHIN geadopteerd hebben. Toen wij ons gingen informeren naar Balou vertelde een van de vrijwilligers al eerlijk dat Balou geen kant en klare hond was. Daarvan was niets te veel gezegd. Ze gaven aan dat Balou alleen door mensen geadopteerd kon worden met ervaring met Spaanse waterhonden of andere hondjes met ‘bagage’. Met deze informatie waren wij erg blij, omdat we wisten waaraan we begonnen.

Balou is een ontzettend lieve hond, begrijp ons niet verkeerd, maar het is wel een hondje met een ‘rugzakje’. Toen hij net bij ons kwam vond hij het onder andere moeilijk om aan de lijn te lopen. Dit uitte zich in het doorbijten van drie lijnen in twee dagen… Daarnaast sprong hij ook veel naar de lijn. Verder was in huis een heel lieve aanhankelijke hond. Al snel hadden wij het door dat uitgaan ontzettend spannend voor hem was. Daarom besloten wij om met hem naar de hondenschool te gaan, wat voor beide partijen heel leerzaam was. Hij heeft ontzettend veel hier geleerd. Het heeft hem vooral zekerheid en houvast gegeven. Ook begon hij langzamerhand te interacteren met andere hondjes, nog niet spelen, maar het is een begin.

Balou is nu bijna een jaartje bij ons. Wij zijn enorm blij met hem. We merken ook dat hij eindelijk thuis is gekomen. Hij wordt met de tijd rustiger en krijgt meer vertrouwen in ons. Wel is het een ontzettende huismus en is hij het liefst thuis. Wandelen en fietsen in vertrouwde omgeving vindt hij heerlijk. Uitgaan op onbekend terrein doe je Balou geen plezier mee. Dan loopt hij het liefst aan de lijn, om contact met ons niet te verliezen. Je merkt, helaas, nog steeds zijn angst. We hopen dat met de tijd zijn ‘rugzakje’ steeds lichter wordt.

Dank aan het lieve team van ACE-SHIN charity om onze lieve Balou bij ons te brengen.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten