donderdag 26 oktober 2023

In Memoriam Cooper (Ace Drago)

Op 24-10 hebben we Cooper in laten slapen.

Cooper kwam in september 2011 bij ons, kort nadat hij door FabiΓ«nne uit het dodingstation werd gered. Met zijn 12 kilo was hij broodmager, maar ook erg opstandig. Het heeft even geduurd voordat we begrepen dat Cooper allergisch was voor allerlei dingen zoals grassen, katten, vlooien, zuivelproducten en noem maar op. Hij heeft lange tijd elke dag prednoral gekregen. Hier knapte hij enorm van op en hij werd een mooie bull. Toen Apoquel op de markt kwam, zijn we snel overgestapt en Cooper ging er nog beter uit zien. Hij was niet alleen mooi, maar ook grappig en zeer fotogeniek. Wat een liefde hebben we van hem gekregen! Hij was een allermansvriend van zowel mensen als andere honden. De cavia’s vond hij prachtig. Alleen katten in de tuin vond hij niks. Wat prima was, want wij willen ze ook niet in de tuin πŸ˜‰

Hij kreeg langzaam aan wat meer problemen. Met zijn rug, een vorm van epilepsie, oogklachten en zijn gehoor verdween gelijdelijk. Elke dag een pilletje, druppeltjes, oogjes spoelen en wanneer nodig een pijnstiller. Hij liet zich goed behandelen. We hebben vaker gedacht: dit is het… vaak gehuild omdat we dachten dat we nu Γ©cht afscheid moesten nemen, maar hij krabbelde altijd weer op.

Tot hij een maand geleden een 2e keer vestibulair syndroom kreeg. Hij wilde niet eten en moest gevoerd worden. Hij herstelde wat, maar niet voldoende. Toen hij meer problemen kreeg met  zijn zicht en ook nog last met ademhalen, was het tijd om afscheid te nemen. Altijd veel te vroeg, maar met 13 jaar en 3 maanden was zijn lichaam op. Wat missen we hem ontzettend!

Als er een hondenhemel is, dan hopen we zo dat hij zijn ACE maatjes Bruno en Ami (Frikandel/Francesco) en Bambi (Jan) heeft gevonden.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten