zaterdag 1 juli 2023

Dagboek van Fabienne - Waarom de ene wel en de andere niet?

Duke kwam binnen als een flinke sterke beer, mooi gespierd en in vorm. Maar eens hij besefte dat hij verlaten was door zijn baasjes begon het allemaal te keren. Hij was triest en ontroostbaar, hij deed zijn best, maar hoe lief de vrijwilligers en zijn verzorgers ook met hem zijn, Duke laat zich nu volledig gaan. Hij zag zijn lotgenootjes een voor een vertrekken, om zelf achter te blijven.

Als je even in zijn leven stapt: eerst "thuis" opgegroeid bij twee jonge mensen die hem zagen als hun eerste kindje, waar hij verwend en geliefd was. Dan wordt zijn baasje zwanger en aangezien een hond hier dan aanschouwd wordt als een immens gevaar werd hij in een dodenstation af gegeven, gevolgd door de hel die hij daar onderging. Dan komt hij naar ons en hier is ie dan, sinds 2021 in een hok. Wat denkt die arme ziel? Waar droomt hij elke dag van, elke dag en nacht opnieuw, en het wil maar niet lukken? Hij ziet er velen gaan, zij mogen naar huis en hij blijft zich vast houden aan die ene droom. Je ziet nu dat die droom vervaagd en de wanhoop toeslaat, en dat doet ons allen pijn.

Duke is een goede hond, en hij heeft jullie hulp en aandacht nodig! Laat hem zien aan iedereen, deel hem, en wie weet, misschien staat er Γ©cht iemand voor hem op, voor altijd. Wie weet? Hij geeft de moed stilaan op, maar wij blijven vechten voor die stakkerd die ons nauw aan ons hart ligt!

Meer informatie over Duke vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten