maandag 31 juli 2023

Dagboek van Fabienne - Drie kittens uit de vuilbak.

Hamlet, Pinky en Pluma werden in een zak in een vuilcontainer gevonden, een extreem geval van verwaarlozing. Hun oogjes waren ziek en zat dicht van de etter, en hun lijfjes waren vel over been. Ze werden opgevangen in een liefdevol opvanggezin waar ze hen elke drie uren medicijnen moesten geven en druppeltjes in de ogen. Een enorme inspanning en belasting voor het opvanggezin, want het is niet eenvoudig maar ze deden toch. Omdat de foster mama werkt, neemt ze hen elke dag in een rugzak mee om hen ook op haar werk te kunnen verzorgen, en ze zijn die routine helemaal gewoon, het is prachtig om te zien hoe zij dit aangeleerd hebben.

De katjes zijn echte schatjes geworden, enorm aanhankelijke en dankbare kittens die door een hel gingen. Bij controle door de dierenarts testten ze alle drie positief voor herpesvirus en doordat er zo lang niet naar hen omgekeken was waren hun oogjes zo zwaar aangetast dat het niet zeker was dat hun zicht nog gered zou kunnen worden. Hun behandeling werd opgestart en het opvanggezin zette alles op alles om hen zo goed mogelijk te helpen. Ze zijn al enorm verbeterd en flink aangesterkt, maar hun zicht blijft aangetast, bij de ene al wat meer dan bij andere, en hoogstwaarschijnlijk zullen Pluma en Hamlet ook aan hun oogjes geopereerd moeten worden. Een zoveelste trieste geval van verwaarlozing… 

Gezien hun aandoening worden deze katjes best gehouden als binnenhuiskatjes, zij kunnen zich namelijk niet verdedigen want ze zien geen gevaar aankomen, en ze hebben een gevoeliger immuunsysteem. Ze zijn het leven op appartement gelukkig al goed gewend en hebben nooit iets anders gekend. 

Wie wil deze opgegeven rescue kittens een geweldige thuis bezorgen?



Informatie over de 3 kittens vind je hier:

Hamlet - https://ace-charity.org/katten/katten/21900/ 

Pinky - https://ace-charity.org/katten/katten/21899/ 

Pluma - https://ace-charity.org/katten/katten/21901/ 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten