maandag 10 april 2023

Biemke

Na het overlijden van onze “langpoot teckel” Betje in juni 2022 was het al snel duidelijk dat we toch niet zonder hond konden. Gezien de geplande vakantie in augustus zouden we hiermee wachten. In de tussentijd werd er wel al druk op internet gezocht naar pups maar we konden het niet eens worden over welke hond er moest komen. Daarom gingen we maar het eerst bepalen aan welke “kwaliteiten” onze nieuwe hond moest voldoen. Hier kwam uit: pup, lief, aanhankelijk, goed luisteren, moet los kunnen lopen met wandelen door het veld en in de bos, geen opstaande staart en niet te groot voor in huis. Daarnaast gaf driekwart van ons gezin, mede door de verschillende asielhonden in onze omgeving, de voorkeur om een asielhond een beter leven te geven.

Op onze vakantie (rondreis door Noorwegen) werd er regelmatig gegoogeld naar asielpups. We hadden de naam Biemke al bedacht voordat we de bijpassende hond hadden gevonden. Toen we eindelijk Biemke (asielnaam Huawei) hadden gevonden, ging het ons niet snel genoeg. Biemke was in februari 2022 in of net voordat ze naar het asiel kwam in Spanje geboren en we wilden haar graag zo jong mogelijk bij ons hebben. De teleurstelling was dan ook groot toen bleek dat het transport van september al vol zat en we moesten wachten tot 5 oktober.
Vanuit Limburg konden we haar gelukkig in België gaan ophalen zodat ze niet nog langer in de vrachtauto hoefde te zitten. Uit deze vrachtauto kwam een mooi klein wat angstig hondje dat een lange reis achter de rug had. Eenmaal thuis kon ze op onderzoek uit. Biemke bleek een heel nieuwsgierig hondje te zijn dat zich heel snel aan ons ging hechten. Helaas werd ze in de eerste weken nog ziek door de Giardia parasiet die vaak in dierenasiels voorkomt, maar dankzij een antibiotica kuur was dit redelijk snel verholpen. De eerste wandelingen aan de lijn waren wandelingen met veel geduld. Biemke ging om de 10 meter zitten om uitgebreid de omgeving te scannen. Echter snel ging het wandelen beter en we merkten bij de lange lijn dat ze ons goed in de gaten bleef houden. In december lieten we haar dan ook al voor het eerst los lopen bij een wandeling door de velden achter ons huis. Doordat ze heel goed luistert wanneer ze wordt geroepen loopt ze nu standaard los in het veld en bos. Voor Biemke is dat heerlijk, ze legt nu minimaal een driedubbele afstand af t.o.v. ons. Uiteraard maken we haar in de buurt van een weg onmiddellijk vast. Inmiddels kan ze ook al aangelijnd langs de fiets lopen.
Biemke is een mix van 2 verschillende rassen. Haar moeder, waar ze overigens weinig op lijkt, is bekend en woont nu net als haar broertjes in België. Na wat gegoochel denken we er ook achter te zijn wat haar vader moet zijn geweest, namelijk een Podenco Andaluz. Daar lijkt ze dan ook het meeste op, een Podenco Andaluz maar dan wel eentje met hangoren. Ook haar karakter eigenschappen komen goed overeen met die van een Podenco Andaluz.
Biemke is een heel mooi, lief, aanhankelijk, onderdanig en super nieuwsgierig hondje dat we uiteraard voor geen goud meer willen missen. Een echte knuffelkont en een hond met 2 standen, of ze staat heel nadrukkelijk aan of ze staat uit en ligt lekker rustig in haar mand.
Ze is wel nog erg gereserveerd naar andere mensen en honden hetgeen ook een karakter eigenschap is van de Podenco Andaluz. Het is een held op (witte) sokken maar ook een komiek die in volle vaart komt binnen sprinten na het openen van de achterdeur en vervolgens boven op een van ons springt die in de woonkamer op de bank zit, bij ons 
inmiddels de Biem-attack genoemd.

Verder alle lof voor de mensen van ACE|SHIN, het gehele adoptietraject is prima verlopen.

 

Christine, Jos, Giel en Anna Peeters








Geen opmerkingen:

Een reactie posten