zondag 30 april 2023

Dagboek van Fabienne - Mable en Myra, twee Podencootjes op de mooie golf.

We werden gealarmeerd door mensen die aan de golf woonden, over twee Podencootjes die daar al een hele tijd verdwaald rond liepen, eten zochten en stilletjes tijdens de nacht probeerden restjes te vinden in de omliggende vuilbakken. Podenco vrouwtjes, gebruikt om te jagen en te produceren, beiden getraumatiseerd door de ruwe hand die hen van dag 1 als voorwerp gebruikte. Vandaag werden ze als vuil achter gelaten, twee bange hondjes zijn die aan hun lot werden over gelaten.

Ze moesten weg op de golf, want hun leven werd bedreigd door het nabijgelegen dodingstation, ze werden als “storend” gezien voor de leefomgeving, en moesten er weg, hoe dan ook. Dierenliefhebbers sloegen alarm en deden alles om hen te redden. Zo kwamen ze bij ons terecht, twee weerloze dametjes die enorm bang zijn en nog een lange weg te gaan hebben voor ze geadopteerd kunnen worden.

We zullen aan hen werken en trachten met al onze gebundelde krachten hen een beetje vertrouwen te geven in de mens. Met onze studenten begint het al stilletjes aan te lukken, zij tonen met alle liefde en hun gewone spontaniteit dat een mens ook anders kan zijn. Mable en Myra zijn de zoveelste slachtoffers van de jacht en de escapades van hun jager, maar, zij mogen dat gewoon, van hen wordt dat geduld. Zelfs anno 2023 blijven zij voorwerpen volgens de wet, en dat is dan Europa. 

Myra

Mable

Informatie over Mable vind je hier en over Myra hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten