zondag 19 februari 2023

Langzitters van de maand - Februari

 *Fredje*


Een jaar geleden konden jullie het dagboekverhaal van Fredje lezen: “Alweer een Podencootje binnen met een mankepoot.”

Hij werd gevangen met een vangkooi, nadat hij al maandenlang op straat ronddoolde. Maar hij liep mank, ten gevolge van een oude breuk aan zijn voorpoot. Sindsdien zat het geluk Fredje nog niet mee, maar we blijven ons inspannen voor deze lieverd. Hij heeft een triest leven gehad, is een pikzwarte Podenco kruising, heeft een onherstelbaar mank pootje, en draagt een rugzakje van angst met zich mee. Toch geven we niet op en blijven we hopen dat deze gevoelige ziel straks ook ergens mag thuis komen, ergens waar hij stilaan mag ontplooien en zichzelf mag worden!

Een vrijwilliger nam hem een dagje mee op stap, en wist ons het volgende te vertellen: In de auto was hij heel rustig en ging meteen languit liggen. Hij geniet van de stilte en van het zonnetje en laat zich lekker aaien. Het is een heel zachtaardig, aandoenlijk en rustig hondje, hij laat alles gelaten toe. Door het park wandelen lukte alleen een kort stukje, want hij is meteen op zoek naar bosjes om in weg te kruipen. De wereld is nog groot en beangstigend voor hem, maar hij lijkt zich dichtbij jou veel veiliger te voelen.

Wie helpt mee om deze knappe jongen naar huis te krijgen? Gebundelde krachten maken één groot en wie weet brengt het Fredje eindelijk naar die gouden mand!



*Zinedine*
Zinedine (en Zanetti, Zizou, Zambrotta, en Zidane) zijn de kittens van mama Valentina. Mama Valentina was bevallen en zorgde zo goed als mogelijk voor haar kindjes maar de situatie op straat was gevaarlijk en zo werd dit gezinnetje opgevangen. Valentina kon nu in alle rust en veiligheid haar nestje grootbrengen en dat heeft ze uitermate goed gedaan.
De kleintjes zijn klaar om het nest te verlaten, ze zijn allen heel sociaal en speels, ze leven nu ook samen met honden en de katten van het opvanggezin.

Dankzij de goede zorgen van hun opvangfamilie zijn ze het huiselijk leven gewoon, ze zijn heel mensgericht en gebruiken perfect hun kattenbak. Aangezien ze zijn opgegroeid met andere katten wil hun opvanggezin ze ook enkel plaatsen waar er al een andere kat aanwezig is.  

Meer informatie: https://ace-charity.org/katten/katten/19370/

   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten