zondag 19 februari 2023

Dagboek van Fabienne - Moises moest sterven.

Hier volgt het verhaal van van Moises, een jachthond die jarenlang werd uitgehongerd, misbruikt voor de jacht, altijd aan de ketting moest leven en enkel kon schuilen in de halve verroeste ton waar deze aan vastgemaakt was. Dit was zijn enige hebben en houden. Maar ondanks het feit dat hij mager en ondervoed was, en in vreselijke omstandigheden moest leven, weigerde zijn eigenaar hem aan ons over te dragen. Hij moest verhongeren en sterven, en dat zou zo gebeuren ook, maar - vergezeld door de nodige dreigementen en beledigingen - heeft zijn zoon ons uiteindelijk de hond overhandigd. Het valt niet te bevatten wat mensen soms bezielt, wat hen doet denken machtig te zijn, wat zij denken te mogen en kunnen doen. Maar aangezien jachthonden nog steeds geen rechten hebben en jagers kunnen doen en laten wat ze willen, ziehier het zoveelste voorbeeld van vreselijke verwaarlozing.

Moises kwam meer dood dan levend in ons midden, hij was zo uitgemergeld en zo verwaarloosd dat we echt dachten dat hij het niet zou redden, maar wonderbaarlijk genoeg gaat hij de goede kant op. Hij eet en hij komt goed bij, zijn verwondingen genezen stilaan. Hij wordt geleidelijk aan beter, en krijgt ook meer zin in het leven! 

Deze al wat oudere jongen geniet van zijn bakje eten, zijn fris kommetje water en van een stevige knuffel, ook al is hij daar nog wat onwennig onder. Hij loopt gewoon met de hele groep mee, vrij, los, en dat mag hier allemaal? Als we snoepjes uitdelen staat hij er als een geslagen hond bij want dat heeft hij nooit eerder meegemaakt. En dan die mand met een dekentje in, wat is me dat?

En zo hopen we dat hij nog vaker versteld zal staan bij zijn adoptie gezin en door alle verwennerij hieraan verbonden. We hopen dat hij een baasje mag vinden die hem nog meer mooie, eenvoudige, gewone, maar zo intens belangrijke dingen kan laten leren kennen. We gunnen het hem zo! Wie kan dit waar maken? Wie kan hem deze laatste jaren nog verwennen, lief hebben en aantonen dat het ook anders kan?

Inrformatie over Moises vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten