dinsdag 6 december 2022

In Memoriam Minamuisje (ACE Hermina)

Vandaag is ons Minamuisje de Regenboogbrug overgestoken (ACE:Hermina). Minaatje, het zoveelste podencatje dat voor de jacht werd ingezet, om daarna genadeloos gedumpt te worden, ronddolend, graatmager, een ernstig ontstoken oogje en vol met littekens. 

Ze werd liefdevol opgevangen in de refugio. Haar oogje was helaas niet meer te redden. Haar superlieve opvangmama Hilde Leunens nam Herminaatje onder haar hoede, nadat ze voldoende was hersteld. 

Samen met Anubis (ACE: Charro) gingen we Herminaatje bezoeken om te zien of het tussen beiden 'klikte'. En zo kwam ons Minamuisje in oktober 2019 in ons huisje terecht. Mina graafde hele putten en halve loopgraven op de hondenweide. Met haar ene oogje zag ze alles....vooral vogels...hoe dikwijls heeft ze niet geprobeerd om achter hen aan te vliegen met haar grote podenca oren! Ze genoot van de wandelingen hier in het 650 ha natuurgebied. Steeds vrolijk, aan iedereen een koekje vragend, en vol deugnieterij (karton en papier kapot scheuren was haar specialiteit!)

Op een gegeven moment bezorgde ze ons een hartverzakking toen ze begon te janken. Pijn in de buik dachten we, dus hup....naar de dierenarts. Op de RX ontdekten ze dat ons Minamuisje spondylose had....en dat ze vol met hagelbolletjes zat. Op Minaatje was dus geschoten! Aangepaste medicatie zorgde ervoor dat Mina een vrolijke meid bleef, ondanks haar rugproblemen. Mina ging overal mee op avontuur: de Ardennen, naar zee, Nederland en afgelopen zomer door gans Frankrijk met de camper. Overal een spoor achterlatend van graafwerken. 

Ze straalde en genoot. 

Tot donderdag....'s morgens liep ons hondenkind nog vrolijk rond , at met veel plezier haar brokjes....om een paar uur later door haar pootjes te zakken. In een rotvaart naar de dierenarts. Minamuis had hoge koorts en moest opgenomen worden. Een bange nacht later en tal van onderzoeken later kwam het finale verdict via de echo. Tumoren op de lever en galblaas mucocele. Ons meisje laten opereren om de galblaas te verwijderen was een heel groot risico (mede door haar leeftijd). Onbehandeld zou haar galblaas scheuren....

Onze wereld stortte in. De DA gaf Mina 'comfortmedicatie' (ze had al een geluk geen pijn) en het advies om Mina nog enkele dagen stevig te verwennen. 

En dat hebben we gedaan...de voorbije dagen en nachten hebben we gewaakt over ons meisje, vertroeteld, geknuffeld...Maar Minaatje gaf vanmorgen aan dat het goed was geweest. Ons lieve kleine muis is daarstraks omringd met veel liefde de Regenboogbrug overgestoken 🌈 Onze harten liggen in duizend stukjes....maar lieve schat, bedankt dat je in ons leven kwam en je zo'n vrolijke poppemie was. We missen je meisje ...😒 Tot weerziens...

Bedankt ACE/SHIN voor deze mooie ziekte redden. Bedankt Hilde Leunens dat je ons haar toevertrouwde. BedanktπŸ™❤️ 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten