woensdag 28 december 2022

Happy Mellow (ACE Amber)

Mellow is nu een paar maanden bij ons, en we hadden de naam niet beter kunnen kiezen. Wat een relaxte hond! Ondanks haar achtergrond in de broodfok, en zichtbare littekens, is ze verzot op mensen (werkelijk iedereen) en haar soortgenootjes. Ze is zelfs bevriend met de eksters uit de buurt. Of beter gezegd, zij zijn bevriend met haar. Tijdens het dagelijkse snoep-zoekspelletje in de tuin, speuren ze zij aan zij mee. Als we wat later zijn, komen ze voor het raam van haar ligplaats kijken of er al beweging in zit. Ligt ze aan de andere kant van het huis, komen ze daar kijken. Ze zijn zelfs zo brutaal om op de rand van tuindeur te kijken of ze naar buiten komt. 


Op fysiek vlak is (hopelijk was) ze een beetje een pechvogel. Helaas bleek ze na de aankomst toch Leishmania positief te zijn. Maar hiervoor krijgt ze medicatie en dit is intussen goed onder controle. Niks weerhoudt haar ervan om happy de peppy door het leven te gaan. Intussen is ze ook goed aan het herstellen van een operatie aan haar kruisband.

Een gouden karakter stond er in haar profiel. En dat is 100% waar. Ze is ongelofelijk lief, leuk en relaxt. Als ze ergens bij wil kan het een bulldozertje zijn, maar je kunt geen 2 tellen boos op haar zijn. Haar knorretjes, de manier van rennen, en haar hele zijn, tovert bij iedereen een lach op het gezicht. Ze is extreem geduldig en zorgzaam voor onze Missy, die na het overlijden van Ayla, het erg moeilijk had. We hadden geen betere match kunnen kiezen. Hopelijk kunnen we nog een hele lange tijd van haar genieten, en haar alle goede kanten van het leven laten meemaken.

Angelique & Tjeerd 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten