maandag 11 maart 2024

Voor altijd in ons hart: Nelson (Horace) oktober 2011- februari 2024

Op 28 februari jl. hebben we afscheid moeten nemen van jou, ons allerliefste maatje, Nelson (als Horace geadopteerd in december 2013). Je was een hond met een bijzonder en uitzonderlijk lief karakter. Je beschermde ons en jehondenmaatjes. Zo waakte je bij het bed van het vrouwtje toen zij uit het thuiskwam na een zware buikoperatie; alleen voor bekenden ging je aan de kant.

Je was altijd vrolijk en haalde gekke streken uit zoals het vrouwtje foppen tijdens agility door om de tunnel heen te lopen i.p.v. erdoor. Om wat lekkers bedelen kon je als de beste en je zette daarvoor je allerliefste snuit op. Lange wandelingen maken in binnen- en buitenland, maar ook luieren op je kussen  vond je heerlijk. Je was slim; je leerde snel: al op de eerste dag nadat je bij ons was komen wonen, liep je al los met ons mee. Ook had je meteen door dat je niet binnen, maar buiten moest plassen.

Met mens en dier was je fantastisch. Je hield niet van ruzie en elke hond die ons of je hondenmaatjes agressief tegemoet trad, maande je tot kalmte. Het liefst was je in de buurt van je baasjes, dag en nacht.

In januari werd je ziek; je had een chronische leverontsteking. Met medicijnen hield je je nog een aantal weken staande, maar de aandoening bleek sterker dan jij. Vijf dagen voor je overlijden stopte je met eten. Je werd lustelozer en je wilde op het laatst zelfs geen plakje boterhamworst – je favoriete snack – meer hebben. Je gaf aan dat het tijd was.

Vlak voordat de dierenarts kwam, heb je nog afscheid genomen van Anita die jou tien jaar lang wekelijks uitliet en bij wie je ook een paar keer hebt gelogeerd. Voor haar ging je speciaal nog even zitten hoewel je daarvoor eigenlijk de energie niet meer had. Je hief je kop naar haar op, zodat ze jou nog kon knuffelen; je wist dat het afscheid definitief was. Je bent thuis rustig ingeslapen in het bijzijn van je baasjes van wie je hield en die van jou hielden.

 Het verdriet is groot en de leegte die je achterlaat, is enorm. Maar we zijndankbaar dat we jou mochten leren kennen, dat je bij ons mocht wonen en dat we voor jou mochten zorgen.

Rust zacht lieve Nelson.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten