donderdag 7 maart 2024

Dagboek van Fabienne - Een weerloos katje was weer maar eens het slachtoffer.

Shakespeare was het katje van een echtpaar dat in plaats van met elkaar aan tafel te gaan zitten en toe te geven dat hun relatie over is, mekaar de duvel aan deed. En wie was hiervan weer het slachtoffer? Het weerloze huisdier des huizes! Eerst kregen we "normale" foto's, met de vraag of we hem konden opvangen want ze gingen scheiden. We gingen hier op in maar tussen het moment waarop deze foto's genomen werden en wanneer Shakespeare bij ons kwam, had de man de kat in een hoek geslagen, en zwaar verwond.

Toen een van onze vrijwilligers het katje ophaalde verkeerde hij dan ook shock. Hij zat er als versteend, maar kwam erg agressief uit de hoek, dit uiterst bange wezentje met bolle ogen die geen vertrouwen meer over had, niet aangeraakt wilde worden, geen gezelschap wilden, niets... Hij werd in onze kliniek opgenomen en kreeg onder verdoving de nodige zorgen. Zijn vacht werd millimeter per millimeter verwijderd, en toen werd de ernst van zijn verwondingen pas echt duidelijk. Het beestje zag bont en blauw...

Shakespeare is een klein hoopje ellende waar we nu aan gaan werken. Beetje bij beetje komt hij weer wat tot zichzelf, en laat hij zijn verzorgers dichter komen, maar er is nog heel veel werk aan de winkel. Hij heeft een lief en geduldig baasje nodig die hem in zijn hart opneemt, een rustige omgeving zonder andere dieren of kinderen... Laat ons samen zoeken naar zijn geluk, dat moet gewoon lukken! 




Informatie over Shakespeare vind je hier.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten