donderdag 14 maart 2024

ACE | SHIN heeft een nieuwe Diamanten sponsor!

Lees hieronder over de bijzondere schenking die Ruud van Rikxoort Bouw Service doet! Bedankt voor deze prachtige redding Rikxoort Bouw Service! En Ruud gefeliciteerd met je verjaardag, voor jou één levensjaar erbij en 100 viervoeters een heel nieuw leven ❤️ 

 


BEDRIJF GEEFT 100 ONTHEEMDE SPAANSE HONDEN & KATTEN LEVENSKANS

Ondernemers die rekening willen houden met de effecten van hun bedrijfsvoering op maatschappij en milieu denken in de regel niet in de allereerste plaats aan verbetermaatregelen op het gebied van dierenwelzijn.

Immers, onze huisvrienden, de hond en de kat, hebben toch niets te klagen? 

Nee, hier (bijna) niet.

 

Maar op goed twee uur vliegen, in Spanje, lijden veel dieren een spreekwoordelijk hondenleven. Ontheemd, verwaarloosd, mishandeld en vervolgd. Zo ontstond bij ons lang geleden de uitdrukking ‘hondenleven’ voor mensen die het heel slecht hadden.

 

Een bemiddelingsbedrijf voor vakmensen in de bouw dat met veel toewijding er al 45 jaar voor zorgt dat de juiste man of vrouw op de juiste arbeidsplaats terechtkomt, kiest voor de invulling van wat tegenwoordig wordt omschreven als ‘verantwoord maatschappelijk ondernemen’ heel bewust voor het verbeteren van het lot van dieren in nood.

Ruud van Rikxoort, oprichter en directeur/eigenaar van het bedrijf, is een ondernemer met hart voor honden die zich samen met zijn team ten doel stelt om dit jaar honderd (!) kansloze honden en katten vrij te kopen uit zogeheten ‘dodingstations’ in het zuiden van Spanje. Bovendien gaan zij de maandelijkse zorgkosten dragen (zoals voeding en behandeling dierenarts), totdat er voor ieder dier ‘een gouden mand’ is gevonden.

 

De ‘dodingstations’ zijn opgericht door de Spaanse overheid om een einde te maken aan wat aldaar ‘de overlast’ van de dieren wordt genoemd.

 

Om de bevrijdingsactie te doen slagen, werkt Rikxoort samen met de Stichting ACE|SHIN, een Nederlands - Belgische organisatie die in de buurt van Malaga een asiel runt met een 500-tal honden en 200 katten, de meesten van hen gered uit dodingsstations.

De afkorting ACE|SHIN staat voor Animal Care Espana|Spaanse Honden in Nood. De stichting zet zich – mede dankzij sponsoren als Rikxoort Bouw Service B.V. in Roosendaal – in om honden en katten uit dodingsstations te redden en een goed thuis voor hen te zoeken, vooral in Nederland en België. In het 25-jarige bestaan heeft https://ace-charity.org op die manier al aan meer dan 29.000 viervoeters een nieuw leven kunnen geven. Daarnaast zet de Stichting zich in om de verwaarlozing en dierenleed in Spanje onder de aandacht te blijven brengen; te strijden voor betere wet- en regelgeving; hondenverkoop in onder andere winkelcentra en stranden aan banden te leggen en voorlichting te geven, onder andere op scholen, over verplichte castratie- en sterilisatieprogramma’s. 

 

De samenwerking van het Roosendaals bedrijf https://rikxoortbouwservice.nl en ACE|SHIN redt niet alleen dierenlevens. Het verrijkt ook de levens van degenen in Nederland en België die zich erop verheugen een dier bij hen te mogen opnemen. 

Stichting ACE Nederland is ANBI goedgekeurd. Lees er vandaag nog alles over op https://ace-charity.org/anbi !

 

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je weten hoe jij kunt bijdragen?

Ontdek het op https://ace-charity.org/sponsors , of neem contact op via: pr.nederland@ace-charity.org of pr.belgie@ace-charity.org.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten